7 Tapak untuk Membuat Laman Web Percuma Terbaik 2018

Laman web mungkin anda boleh menemui berjuta-juta malah berbilion-bilion di dunia ini. Akan menjadi keperluan hidup, berikut adalah 7 laman web untuk membuat laman web percuma terbaik dengan penampilan yang menawan. Sesuai untuk anda dengan anggaran yang tipis.

Di internet anda boleh melayari berjuta-juta malah berbilion laman web di seluruh dunia. Anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat dan keperluan, dari berita, hiburan, hingga belanja untuk keperluan anda.

Laman web itu sendiri nampaknya menjadi salah satu keperluan manusia di era moden. Oleh itu, anda harus terburu-buru membuat laman web. Bagi anda yang mempunyai anggaran yang tipis, berikut adalah 7 laman web untuk membuat laman web percuma dengan penampilan yang menawan!

BACA JUGA
  • Langkah-langkah mengenai Cara Membuat Laman Web dengan Mudah dan Percuma
  • Cara Mengenal Laman Web di Internet dengan Mudah

7 Tapak untuk Membuat Laman Web Percuma Terbaik dengan Penampilan yang Menawan

1. Wordpress

Cara membuat laman web dengan laman web percuma pertama adalah Wordpress . Wordpress adalah laman web percuma yang paling banyak digunakan di dunia dengan populasi 24 peratus.

Dengan sokongan sumber terbuka, anda dapat mengubah tetapan mulai dari tema, templat, widget dan plugin. Di WordPress, anda juga akan diberi maklumat lalu lintas, bersama dengan ruang penyimpanan 3GB dan lebar jalur yang tidak terhad.

2. Blogger

Selain itu, ada Blogger yang boleh anda cuba sebagai alternatif kepada Wordpress. Laman web ini boleh digunakan secara percuma dengan menawarkan antara muka yang mudah difahami untuk pemula.

Selain itu, jika anda berhasrat untuk melakukan pengewangan, Blogger sangat sesuai kerana sangat mudah untuk memasangnya melalui Google Adsense .

3. Wix

Kemudian ada Wix yang sangat sesuai untuk anda yang baru memulakan pembinaan laman web. Untuk mengatur susun atur, yang harus anda lakukan ialah klik dan lepas sehingga semudah membuat PowerPoint.

Apabila menggunakan Wix secara percuma, anda akan mendapat ruang simpanan 500MB dan lebar jalur 1GB.

4. Weebly

Sama seperti Wix, cara membuat laman web percuma dengan Weebly juga menggunakan penyesuaian klik dan seret untuk menguruskan susun atur. Anda juga boleh mengedit penampilan Weebly secara langsung dari aplikasi mudah alih.

Semasa menggunakannya, anda akan mendapat storan 500MB dan lebar jalur tanpa had.

5. Tumblr

Kemudian ada Tumblr yang sesuai untuk orang muda yang ingin membuat laman web percuma yang mudah. Tumblr anda boleh gunakan seperti buku harian dan sesuai untuk blog peribadi.

Tumblr adalah percuma, tanpa pilihan premium. Dengan cara ini anda juga boleh mendapatkan hosting dan lebar jalur tanpa had.

6. Squarespace

Squarespace mungkin bukan laman web percuma terbaik untuk anda yang suka menulis blog. Tetapi Squarespace lebih sesuai untuk anda yang ingin menyampaikan melalui laman web kepada pelanggan.

Laman web ini memudahkan untuk menguruskan kandungan seperti menulis dan video tanpa keupayaan pengekodan. Anda hanya akan mendapat 2 laman web dengan had 500 pelawat.

7. Yola

Akhirnya ada cara untuk membuat laman web percuma melalui laman web Yola . Yola akan memberi anda pilihan untuk membuat 5 laman web secara percuma. Yola sangat sesuai untuk anda yang memulakan perniagaan dalam talian. Yola juga menyediakan hosting dengan kapasiti penyimpanan 1GB, laman web statik dan iklan sepanduk dan pop timbul percuma.

Kini 7 laman web menjadikan laman web percuma terbaik dengan penampilan menarik yang boleh anda cuba. Sekiranya anda ingin menjadi lebih pakar, anda dapat mempelajari kemampuan pengekodan agar kelihatan lebih menarik. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Laman Web atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan