10 Aplikasi Subtitle Video Terbaik untuk Android, Sangat Lengkap!

Perlukan aplikasi sari kata video di Android? Jaka mempunyai 10 cadangan untuk aplikasi penterjemah video terbaik di Android untuk anda (Kemas kini 2020).

Pada setiap telefon Android, ia mesti mempunyai pemain video lalai dengan fitur yang dimilikinya, tetapi sayangnya aplikasi lalai ini sering kali tidak mempunyai ciri yang kami cari.

Satu ciri yang seringkali belum diberikan pada aplikasi telepon Android lalai adalah fitur yang dapat memunculkan sari kata. Aplikasi sari kata video semasa ini cukup penting, memandangkan banyaknya kandungan asing.

Nah, kali ini Jaka akan mengumpulkan 10 aplikasi video terjemahan terbaik untuk Android, di mana aplikasi ini akan memaparkan sari kata dalam video yang anda mainkan secara automatik.

 • Pemain VLC
 • Pemain KMP
 • Aplikasi Terjemahan Video Lain ...
 • 10 Aplikasi Penyedia Subtitle Pemain Video Terbaik Untuk Android

  Dari sekian banyak aplikasi sari kata automatik yang ada sekarang, beberapa aplikasi mempunyai ciri dan fungsi menarik yang tidak dimiliki oleh aplikasi lain.

  Bukan hanya sebagai aplikasi sari kata, rangkaian aplikasi yang disarankan oleh Jaka kali ini mempunyai ciri-ciri yang sangat baik seperti dapat menyegerakkan semula sari kata dengan video, dan banyak lagi.

  Ingin tahu mengenai aplikasi apa yang disyorkan oleh Jaka kali ini? Tanpa lebih lama berikut adalah maklumat lengkap.

  1. Pemain MX

  Aplikasi pertama yang disyorkan oleh Jaka adalah aplikasi MX Player . Aplikasi sari kata video ini menyokong sari kata , bahkan tidak hanya subtitle beformat Srt sahaja.

  Masih banyak format sari kata yang dapat dibaca oleh aplikasi ini, yaitu. Ssa, .sub, .txt dan sebagainya, dan anda boleh menyusun semula subtitle dalam aplikasi ini dengan bebas.

  Terdapat satu lagi ciri yang cukup menarik, anda boleh memperbesar video yang sedang dimainkan. Bagaimana untuk Ia sejuk bukan?

  MaklumatPemain MX
  Pemaju MX Media & Hiburan (sebelumnya J2 Interaktif)
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (9,035,018)
  Saiz Berbeza
  Pasang 500,000,000+
  Android Minimum Berbeza

  Muat turun Aplikasi Pemain MX di sini!

  Pemain Mx

  2. Pemain VLC

  Anda mungkin sudah biasa dengan aplikasi sari kata automatik yang satu ini, VLC Player adalah pilihan aplikasi pemain video untuk pengguna PC dan kini mulai menjelajah pasar Android.

  VLC Player dapat menarik banyak orang berkat kemudahan penggunaannya dan ciri-ciri menarik, dan sekarang anda dapat menikmatinya di telefon bimbit anda.

  Aplikasi ini menyokong pelbagai jenis video dan sari kata, jadi anda tidak perlu risau sekiranya video atau filem yang anda muat turun tidak dapat dimainkan di sini.

  MaklumatPemain VLC
  Pemaju Videolab
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (1,373,898)
  Saiz Berbeza
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum Berbeza

  Muat turun Aplikasi Pemain VLC di sini!

  Pemain VLC

  3. Pemain KMP

  KMPlayer adalah pemain video yang menyokong banyak jenis fail video yang sangat lengkap, di mana terdapat puluhan format video yang boleh anda mainkan menggunakan aplikasi penterjemah video ini.

  Bermula dari 3GP, FLV, MP4, MPEG , hingga WEBM walaupun semuanya boleh dimainkan tanpa masalah melalui aplikasi yang satu ini.

  Selain itu, aplikasi ini juga dapat membaca sari kata yang dimainkan secara automatik, jadi Anda tidak perlu repot membuat penyesuaian di sini.

  Aplikasi ini mempunyai reputasi yang sangat baik di mana sudah ada puluhan juta pengguna Android yang menggunakan aplikasi ini untuk menonton video di telefon bimbit mereka.

  MaklumatPemain KMP
  Pemaju PANDORA.TV
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (330,070)
  Saiz 32MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.3

  Muat turun Aplikasi KMPlayer di sini!

  Pemain KMP

  Aplikasi Terjemahan Video Lain ...

  4. Percuma BSPlayer

  BSplayer mempunyai ciri-ciri yang tidak kurang menarik daripada pemain video lain. BSPLayer sudah menyokong HW Decoding dan juga mempunyai ciri pemecut perkakasan.

  Selain dapat membaca beberapa sari kata seperti ass / ssa, srt, sub, dan txr , aplikasi ini menyokong banyak format video seperti MPEG, MP4, FLV , dan banyak lagi yang lain.

  Aplikasi BSPLayer ini juga menyokong tablet OTG, kumpulan di mana anda boleh memainkan video secara langsung dari denyar yang disambungkan ke telefon bimbit anda.

  MaklumatPercuma BSPlayer
  Pemaju Media pemain BSP
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.0 (141,814)
  Saiz Berbeza
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum Berbeza

  Muat turun Aplikasi Percuma BSPlayer di sini!

  Percuma BSPlayer

  5. Pemain GOM

  Aplikasi terjemahan video ini telah lama digunakan oleh pengguna PC berkat ciri-ciri menariknya, dan juga kemudahan penggunaannya.

  Pemain GOM menyokong banyak format video , jadi anda boleh memainkan pelbagai jenis format video dalam aplikasi ini tanpa perlu risau.

  Di samping itu, GOM Player juga dilengkapi pembaca sari kata secara automatik. Sekiranya anda menyimpan fail sari kata dan video dalam folder yang sama dengan nama yang sama, semuanya akan segera dibaca.

  MaklumatPemain GOM
  Pemaju GOM & Syarikat
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.0 (22,647)
  Saiz 31MB
  Pasang 5,000,000+
  Android Minimum 4.1

  Muat turun Aplikasi Pemain GOM di sini!

  Pemain GOM

  6. Pemain Sebenar

  Sebelum datang ke Android, aplikasi Real Player sebelumnya dalam format PC Windows , menjadikannya cukup banyak pengguna bahkan sebelum memasuki Android.

  Selain dukungan video, aplikasi ini juga dapat memutar musik dan juga dapat membuka file foto , sehingga sangat lengkap fungsi dan fitur yang ditawarkan.

  Sekiranya main semula video, aplikasi Pemain Sebenar sudah boleh membaca sari kata , jadi sangat sesuai untuk anda muat turun semasa anda mencari aplikasi sari kata video.

  MaklumatPemain sebenar
  Pemaju Real Networks, Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (226,549)
  Saiz Berbeza
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum Berbeza

  Muat turun Aplikasi RealPlayer di sini!

  Pemain sebenar

  7. Campurkan Pemain Video

  Aplikasi video terjemahan alternatif lain adalah MoboPlayer . Pemain video ini juga menyokong pelbagai format video yang sangat lengkap.

  Mix Video Player juga menyokong pelbagai teks sari kata seperti srt, ass, dll. Yang akan memudahkan anda memainkan semua jenis sari kata.

  Bukan itu sahaja, Mix Video Player juga dapat mencari sari kata video anda secara automatik dengan ciri carian sari kata dalam taliannya.

  MaklumatCampurkan Pemain Video
  Pemaju makmal pemain video
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (4.017)
  Saiz 20MB
  Pasang 500,000+
  Android Minimum 4.1

  Muat turun Aplikasi Pemain Video Campuran di sini!

  Campurkan Pemain Video

  8. Pemain DX

  Aplikasi sari kata video automatik seterusnya yang disyorkan oleh Jaka adalah DX Player . Walaupun tidak terkenal seperti yang lain, aplikasi ini tetap disokong oleh ciri-ciri yang menawan.

  Pemain video ini mempunyai beberapa kelebihan yang tidak dikongsi oleh pemain video lain, seperti kunci aplikasi untuk mengunci video yang anda mahukan dengan kata laluan.

  Bukan hanya terkunci, anda juga dapat menyembunyikan video sehingga tidak muncul , dan yang pasti, aplikasi ini dapat membaca beberapa sari kata.

  MaklumatPemain DX
  Pemaju Hari Kreatif
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (1,347)
  Saiz 3.5MB
  Pasang 100,000+
  Android Minimum 6.0

  Muat turun Aplikasi Pemain DX di sini!

  Pemain DX

  9. Pemain Video Semua Format - Xplayer

  Mudah dan dilengkapi dengan beberapa ciri menarik, menjadikan Video Player All Format - XPlayer boleh menjadi aplikasi penterjemah video pilihan anda.

  Selain menyokong penambahan sari kata, aplikasi ini juga dapat memainkan banyak format video yang anda muat turun di telefon pintar Android anda.

  Aplikasi pemutar video yang dibuat oleh InShot ini dijamin memberikan ciri menawan, dan menjadikan pengalaman menonton anda menjadi lebih baik.

  MaklumatPemain Video Semua Format - Xplayer
  Pemaju InShot Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.7 (626,636)
  Saiz Berbeza
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.3

  Muat turun Aplikasi Pemain Video Semua Format - Xplayer di sini!

  Pemain Video Semua Format - Xplayer

  10. Pemain Video Semua Format

  Aplikasi terakhir yang disyorkan oleh Jaka untuk anda ialah aplikasi Video Player All Format **. Aplikasi ini dapat membolehkan anda melihat sari kata pada video yang anda tonton.

  Pemain video ini tidak kalah dengan yang lain, kerana aplikasi ini sudah menyokong banyak format video dan boleh dikatakan cukup lengkap .

  Di samping itu, aplikasi ini menyokong ciri carian sari kata dan juga memuat turun sari kata dalam talian yang akan menjadikan menonton aktiviti anda menjadi lebih mudah.

  MaklumatPemain Video Semua Format - Pemain Video HD Penuh
  Pemaju Pemain Video ASD Dev untuk Semua Format
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (51.509)
  Saiz Berbeza
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum berbeza-beza

  Muat turun Aplikasi Pemain Video Semua Format - Pemain Video HD Penuh di sini!

  Pemain Video Semua Format - Pemain Video HD Penuh

  Itulah 10 aplikasi penyedia sari kata pemain video terbaik untuk Android yang boleh anda cuba pada telefon pintar Android anda.

  Aplikasi sari kata video ini mempunyai pelbagai kelebihan, dan anda boleh memilih mana yang paling sesuai untuk keperluan anda.

  Adakah cadangan lain yang tidak dinyatakan oleh Jaka di atas? Sila kongsi di ruangan komen di bawah.

  Artikel Berkaitan