5 Aplikasi Penambah RAM Terbaik untuk Semua Jenis Android

Masalah dengan kapasiti RAM yang kecil? Tenang, kawan-kawan. Berikut adalah aplikasi penambah RAM terbaik untuk semua jenis telefon Android. Dijamin lebih lega!

RAM pada telefon pintar adalah satu perkara penting yang menjadi perhatian pengguna. Kapasiti RAM sangat mempengaruhi prestasi telefon pintar .

Semakin banyak RAM yang disematkan dalam telefon pintar, semakin baik prestasinya.

Selalunya pengguna telefon pintar mengeluh mengenai prestasi peranti yang perlahan dan menjadikan multitasking atau bermain permainan tidak lancar .

Ini disebabkan oleh kapasiti RAM yang tidak mencukupi atau RAM tidak dapat menampung banyak aplikasi sehingga menjadikan kapasitinya penuh.

Jika anda sering mengalami masalah seperti di atas, Jaka mempunyai jalan keluar untuk menambahkan RAM ke telefon pintar anda melalui 5 aplikasi berikut . Apa aplikasinya? Mari, lihat ulasannya!

 • Pengurus RAM
 • Pro Booster Pintar
 • EXtreme RAM Booster
 • Pengembang RAM
 • 5 Aplikasi Penambah RAM Terbaik untuk Android

  1. <2GB RAM Booster (Terpantas)

  Aplikasi ini sangat berguna bagi anda yang menggunakan telefon pintar RAM kecil, tetapi ingin bermain permainan yang tergolong berat. <2 GB RAM Booster (Tercepat) dapat memperkemaskan prestasi Android hanya dengan satu ketukan, tanpa memerlukan banyak lapisan proses yang rumit.

  Anda juga boleh menggunakan aplikasi ini pada telefon pintar yang tidak di-root. Dengan aplikasi ini, kapasiti RAM telefon pintar anda nampaknya meningkat kerana prestasi telefon pintar yang lancar dan selamat digunakan walaupun untuk bermain permainan berat.

  Anda boleh memuat turun aplikasi di bawah di sini:

  Utusan Vivek Warde Apps DOWNLOAD

  2. Pengurus RAM

  RAM Manager adalah aplikasi untuk mengoptimumkan dan meningkatkan memori telefon pintar. Anda boleh menggunakan aplikasi ini untuk membuat lebih banyak memori percuma sehingga kapasiti RAM akan meningkat hampir.

  RAM Manager juga dapat mengurangkan kelambatan dan meningkatkan kelajuan sehingga aktiviti multitasking dan permainan berjalan dengan lancar.

  Selain itu terdapat beberapa fitur dalam aplikasi ini yang dapat Anda gunakan untuk mencari informasi mengenai memori pada telefon pintar.

  Anda boleh memuat turun aplikasi di bawah di sini:

  Aplikasi Utiliti Projek Pintar MUAT TURUN

  3. Smart Booster Pro

  Smart Booster Pro akan membantu menyelesaikan masalah RAM telefon pintar kecil. Aplikasi ini akan membersihkan kad cache dan SD dengan cepat dan mengoptimumkan peranti dengan hibernasi dan menyahaktifkan aplikasi yang tidak lagi digunakan.

  Smart Booster Pro juga menawarkan peningkatan RAM dengan cara mudah untuk menjadikan kapasiti RAM lebih luas.

  Anda boleh memuat turun aplikasi di bawah di sini:

  Aplikasi Utiliti AntTek DOWNLOAD

  4. RAM Booster eXtreme

  Aplikasi ini bukan sahaja meningkatkan kelajuan, tetapi juga mengawal RAM pada telefon pintar anda.

  RAM Booster eXtreme melakukan pembersihan hanya dengan satu klik dan mengawal penggunaan RAM sehingga kapasiti RAM nampaknya meningkat berkat prestasi telefon pintar yang lebih lancar dan lebih perlahan.

  Anda juga boleh memilih tahap peningkatan dari normal, kuat hingga ekstrem. Tidak perlu risau kerana aplikasi ini selamat dan tidak akan membuat aplikasi di telefon pintar terganggu.

  Anda boleh memuat turun aplikasi di bawah di sini:

  Aplikasi Utiliti 8JAPPS MUAT TURUN

  5. RAM Pengembang

  Anda boleh menggunakan RAM Expander sebagai alternatif untuk menambahkan RAM telefon pintar dari segi kapasiti RAM menjadi lebih luas dan tidak penuh. Aplikasi ini akan sangat berguna untuk telefon pintar yang tidak dapat menampung terlalu banyak aplikasi.

  RAM Expander juga dapat membuat swap file untuk VM berkapasiti hingga 4 GB . Ini akan menjadikan RAM lebih kosong walaupun dipenuhi dengan banyak aplikasi dan menjadikan aktiviti multitasking dan bermain permainan berat lebih lancar.

  Anda boleh memuat turun aplikasi di bawah di sini:

  Aplikasi Utiliti HighApps Devoloper DOWNLOAD

  Itulah 5 aplikasi penambah RAM terbaik untuk Android . Bagi anda yang mempunyai telefon pintar dengan RAM kecil, adakah anda memasang salah satu aplikasi di atas? Kongsi pendapat anda di ruangan komen!

  Tag Berkaitan:

  perisian

  Artikel Berkaitan