10 Aplikasi Android Gerak Lambat Terbaik pada tahun 2020, Buat Video TikTok Hebat!

Ingin tahu bagaimana membuat gerakan perlahan yang lancar di Android? Oleh itu, gunakan aplikasi video gerakan perlahan 2020 terbaik di Android, sesuai untuk InstaStories atau TikTok!

Siapa yang tidak berminat untuk mencuba gerakan perlahan alias gerakan perlahan untuk Instagram Stories atau video TikTok?

Walaupun hampir semua telefon pintar terbaru sudah memilikinya, tetapi untuk hasil yang memuaskan, anda memerlukan telefon bimbit dengan kamera terbaik yang dilengkapi dengan fitur slowmo yang kuat.

Tetapi ambil mudah! Sekiranya peranti anda tidak menyokongnya, kali ini Jaka akan mengkaji koleksi aplikasi video gerakan perlahan di Android yang mesti anda cuba seperti ini!

 • Mata Pelatih
 • Videohop - Editor Video (Ciri Penuh Aplikasi Android Slowmo)
 • Aplikasi Gerak Lambat yang lain ...
 • Video: Ini adalah Aplikasi Penyuntingan Video Android Terkini, Boleh Mengedit Ala Atta Halilintar!
 • Video Gerak Lambat yang Disyorkan yang Disyorkan Android Terbaik 2020, Jadikan Kamera Lebih Canggih!

  The slowmo aka slow motion range di bawah ini memberikan kesan di mana kelajuan video akan menjadi perlahan sehingga memaparkan perincian yang tidak anda lihat sebelumnya.

  Sebenarnya beberapa jenis telefon bimbit sudah memilikinya, seperti aplikasi gerakan perlahan Xiaomi yang terdapat pada kamera lalai. Namun, anda boleh mengatakan bahawa hasilnya masih kurang daripada kumpulan yang optimum.

  Untuk video TikTok atau menjadikan Cerita Instagram lebih menyeronokkan, saya fikir anda harus segera mencuba sebilangan aplikasi gerakan perlahan lancar terbaik seperti yang berikut!

  1. Slow Motion Video FX

  Sumber foto: play.google.com (Slow Motion Video FX adalah aplikasi video gerakan perlahan yang paling popular dan banyak digunakan di Android.)

  Pertama terdapat aplikasi Slow Motion Video FX yang boleh dikatakan sebagai salah satu aplikasi terbaik untuk menerapkan kesan gerakan perlahan pada video.

  Di sini, anda boleh memilih sama ada untuk merakam dalam aplikasi atau mengedit video yang telah disimpan dalam memori telefon pintar Android anda, geng.

  Cara membuat video gerakan perlahan dengan aplikasi ini juga cukup mudah kerana pengguna hanya perlu menentukan titik mula dan akhir video yang akan diperlahankan.

  Selain itu, aplikasi video gerakan perlahan ini cukup ringan kerana tidak dibumbui dengan banyak ciri seperti aplikasi penyuntingan video Android terbaik yang lain.

  PerincianSlow Motion Video FX
  Pemaju Bizo Mobile
  OS minimum Android 4.3 dan lebih tinggi
  Saiz 40MB
  Muat turunnya 10,000,000+
  Penarafan 4.2 / 5.0 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi Slow Motion Video FX di sini:

  Bizo Mobile MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  2. Mata Pelatih

  Sumber foto: play.google.com

  Sekiranya anda memerlukan alternatif untuk aplikasi Android gerakan perlahan yang lain, Coach's Eye dapat menjadi pilihan, terutama bagi anda yang berminat dengan sukan.

  Untuk pengguna percuma, anda hanya perlu mendaftar menggunakan akaun media sosial dan anda akan mendapat ciri seperti perkhidmatan awan 2GB percuma .

  Seterusnya, anda hanya memilih video yang ingin anda gunakan, kemudian ketik video untuk mula menggunakan kesan gerakan perlahan yang anda mahukan.

  Aplikasi gerakan perlahan iPhone tidak terhad pada platform Android, tetapi juga dapat digunakan oleh pengikut setia Apple, di sini!

  PerincianMata Pelatih
  Pemaju TechSmith Corporation
  OS minimum 22MB
  Saiz Android 4.3 dan lebih tinggi
  Muat turunnya 1,000,000+
  Penarafan 4.3 / 5.0 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi Coach's Eye di sini:

  MUAT TURUN Apl

  3. Videohop - Editor Video (Ciri Penuh Aplikasi Android Slowmo)

  Sumber foto: play.google.com

  Selain dapat mengubah kelajuan video dengan ciri gerakan perlahan, Slowmo Videoshop APK juga mempunyai ciri penuh lain, geng!

  Aplikasi ini juga dapat berfungsi sebagai aplikasi untuk mempercepat video kerana mempunyai fitur gerakan cepat dan efek filter lainnya.

  Di samping itu, aplikasi gerakan perlahan terbaik yang satu ini mempunyai ciri penambahan teks yang dapat memenuhi keperluan vlogger, geng anda.

  Malangnya, ciri penuh ini juga menjadikan aplikasi ini agak sukar digunakan untuk pemula yang tidak terbiasa dengan penyuntingan video.

  PerincianVideohop - Penyunting Video
  Pemaju Jajijujejo Inc.
  OS minimum 45MB
  Saiz Android 4.4 dan lebih tinggi
  Muat turunnya 10,000,000+
  Penarafan 4.7 / 5.0 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi Videohop - Penyunting Video di sini:

  Aplikasi Video & Audio Appsolute Inc. MUAT TURUN

  Aplikasi Gerak Lambat yang lain ...

  4. AndroVid - Penyunting Video

  Sumber foto: play.google.com

  Seterusnya, Jaka ingin mengesyorkan AndroVid - Editor Video , aplikasi Android gerakan perlahan seperti iPhone yang dikira.

  Dengan APK gerakan perlahan ini, anda juga dapat memberikan kesan dan penapis sejuk lain untuk memberikan sentuhan unik pada video anda, geng!

  Selain itu, AndroVid juga berfungsi sebagai aplikasi penukaran video kerana anda dapat mengeksport hasil edit anda ke pelbagai format yang popular seperti MP4 dan GIF.

  Dengan antara muka paparan yang agak sederhana, pengguna biasa juga tidak akan menghadapi masalah ketika mereka ingin menggunakan aplikasi ini.

  PerincianAndroVid - Penyunting Video
  Pemaju Visover Ltd.
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 29MB
  Muat turunnya 10,000,000+
  Penarafan 4.4 / 5.0 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi AndroVid - Editor Video di sini:

  Video & Audio Visover Apps Ltd DOWNLOAD

  5. FilmoraGo - Penyunting Video Percuma

  Sumber foto: play.google.com

  Adakah anda mencari aplikasi Instagram gerakan perlahan yang berkualiti? Nah, FilmoraGo - Editor Video Percuma mungkin merupakan aplikasi yang tepat untuk anda, geng.

  Untuk menyokong ukuran catatan Instagram, aplikasi ini membolehkan pengguna menggunakan nisbah 1: 1 ketika mengedit video.

  Dalam tetapan kelajuan, pengguna juga dapat memilih antara 1/4, 2/4, atau 3/4 sesuai dengan keperluan atau keinginan pengguna.

  FilmoraGo juga menyediakan pelbagai mod gerakan perlahan, mulai dari 1 / 4x (paling lambat), 1 / 2x (lebih lambat), dan juga 3 / 4x (lambat) yang juga dapat ditambahkan ke berbagai efek lain.

  PerincianFilmoraGo - Penyunting Video Percuma
  Pemaju Wondershare Software (HK) Co., Ltd.
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 35MB
  Muat turunnya 10,000,000+
  Penarafan 4.0 / 5.0 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi FilmoraGo - Editor Video Percuma di sini:

  Perisian Wondershare & Aplikasi Video DOWNLOAD

  6. Pergerakan Lambat - Perakam Video Cam (Kamera Android Slowmo Ringan)

  Sumber foto: play.google.com

  Bagi anda yang mencari aplikasi video slowmo TikTok untuk mencipta kesan yang menarik, anda boleh menggunakan Slow Motion - Cam Video Recorder .

  Aplikasi ini dilengkapi dengan pilihan gerakan perlahan mulai dari 1/16, 1/8, 1/4, dan 1/2 dan gerakan pantas 2x, 4x, 8x, dan 16x.

  Lebih-lebih lagi, pengguna dapat menentukan bahagian video mereka sendiri yang ingin diperlahankan dan ciri muzik latar sangat berguna. Jadi agak ringan untuk digunakan, deh

  PerincianSlow Motion - Perakam Video Cam
  Pemaju Kamera Gerak Perlahan
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 26MB
  Muat turunnya 1,000,000+
  Penarafan 4.1 / 5.0 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi Slow Motion - Cam Video Recorder di sini:

  MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  7. Video Gerak Cepat & Perlahan

  Sumber foto: play.google.com

  Sesuai namanya, aplikasi Gerak Perlahan perlahan Video Cepat & Gerak Lambat memudahkan pengguna mengubah kelajuan video mereka.

  Sayangnya, aplikasi ini tidak menyediakan ciri tangkapan video langsung, tetapi anda harus menggunakan video yang sudah tersimpan di galeri, geng.

  Aplikasi ini tidak dibebani dengan ciri-ciri lain dan merupakan pilihan yang ideal bagi anda yang hanya mahu menukar kelajuan video tanpa ribut-ribut.

  PerincianVideo Gerak Cepat & Perlahan
  Pemaju CodeEdifice
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 1,000,000+
  Penarafan 3.6 / 5.0 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi Video Gerak Cepat & Lambat di sini:

  Aplikasi CodeEdifice Video & Audio DOWNLOAD

  8. VivaVideo: Penyunting Video Percuma

  Sumber foto: play.google.com (VivaVideo adalah aplikasi TikTok slowmo dengan banyak ciri menarik untuk membuat video viral.)

  Sebagai salah satu aplikasi penyuntingan video terbaik, adalah wajar VivaVideo dimasukkan dalam senarai cadangan Jaka, geng.

  Aplikasi penyuntingan video TikTok gerakan perlahan ini juga dilengkapi dengan pelbagai ciri lain yang dapat membantu perjalanan anda untuk menjadi pembuat virus dan TikTok yang berjaya.

  Walaupun mempunyai ciri yang sangat lengkap, VivaVideo tetap mengutamakan kemudahan pengguna agar pemula tidak mengalami masalah.

  PerincianVivaVideo: Penyunting Video Percuma
  Pemaju QuVideo Inc.
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 100,000,000+
  Penarafan 4.5 / 5.0 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi VivaVideo: Editor Video Percuma di sini:

  Aplikasi Video & Audio QuVideo Inc. MUAT TURUN

  9. Kesan - Gerak Lambat, Video Cepat, Kamera Terbalik (Banyak Fungsi Aplikasi Penyuntingan Video Slowmo)

  Satu lagi aplikasi penyuntingan video slowmo yang popular yang ingin dicadangkan oleh Jaka ialah Efectum yang membolehkan pengguna merakam dalam aplikasi langsung, geng.

  Selain fitur untuk mengubah kelajuan video, aplikasi ini juga memiliki fitur mundur untuk membuat video anda lebih teruja.

  Efectum juga menyokong hampir semua format video yang popular, seperti AVI, 3GP, MKV, TS, MPG, MOV, MP4, WMV, dan lain-lain dalam kualiti HD.

  PerincianKesan - Gerak Lambat, Gerak Cepat, Cam Terbalik
  Pemaju Craigpark Limited
  OS minimum Android 4.3 dan lebih tinggi
  Saiz 56MB
  Muat turunnya 10,000,000+
  Penarafan 4.0 / 5.0 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi Efectum - Slow Motion, Fast Video, Reverse Cam di sini:

  Aplikasi Craigpark Limited Video & Audio DOWNLOAD

  10. PowerDirector - Penyunting Video Terbaik

  Sumber foto: play.google.com

  Akhirnya ada pembangun CyberLink yang juga mempunyai aplikasi gerakan perlahan yang dinamakan PowerDirector yang diketahui mempunyai prestasi yang baik, geng!

  Aplikasi ini mempunyai antaramuka yang serupa dengan Adobe Premiere sehingga pengguna yang berpengalaman tidak akan keliru menggunakan aplikasi ini.

  Malangnya, pengguna percuma mesti bersedia untuk mempunyai tanda air video mereka melainkan mereka bersedia memilih pilihan berbayar untuk membuang tanda air tersebut.

  PerincianPowerDirector - Penyunting Video Terbaik
  Pemaju CyberLink Corp
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 58MB
  Muat turunnya 50,000,000+
  Penarafan 4.4 / 5.0 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi PowerDirector - Editor Video Terbaik di sini:

  Cyberlink MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  Video: Ini adalah Aplikasi Penyuntingan Video Android Terkini, Boleh Mengedit Ala Atta Halilintar!

  Itulah dia beberapa cadangan untuk aplikasi gerakan perlahan terbaik di telefon Android yang tidak kurang canggih bagi anda yang ingin membuat kandungan video yang menarik di Instagram Stories atau TikTok, di sini!

  Semoga bermanfaat dan semoga berjaya mencuba aplikasi yang disyorkan oleh Jaka di atas, geng.

  Jangan lupa tuliskan pendapat anda setelah menggunakannya! Sehingga artikel seterusnya Jalantikus.com.

  Baca juga artikel mengenai Edit Video atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko

  Artikel Berkaitan