20 Drama Korea Terbaru Julai 2020, Pencinta Drakor Mesti Tonton!

Adakah anda mencari filem dan gendang terkini? Ini adalah senarai drama Korea 2020 terbaru lengkap dengan ulasan dan treler (dikemas kini Julai 2020).

Helo! Adakah anda peminat Drakor aka drama Korea?

Drama Korea dilancarkan secara rutin setiap bulan dengan menyediakan pelbagai genre yang dapat anda tonton, seperti fantasi, komedi, thriller, aksi, romantis, dan banyak lagi.

Oppa bertabur yang membuat wanita baper, di sini Jaka telah menyiapkan senarai drama Korea terbaru 2020 yang mesti anda tonton. Sedia?

 • Ke dalam Cincin
 • Detektif yang Baik
 • Adakah Cinta?
 • Bar Muncul Mystic
 • Satu lagi Drama Korea Terkini ...
 • Cadangan Drakor Terkini dan Terbaik 2020

  Drama Korea, atau Drakor, adalah salah satu rancangan paling popular di masyarakat Indonesia. Terutama untuk anda gadis, bukan?

  Setiap bulan mesti ada drama Korea baru yang dilancarkan. Bagi anda yang ingin menonton, berikut adalah Jaka, memberikan cadangan untuk drama Korea terbaru yang patut ditonton pada tahun 2020.

  Tidak perlu keliru! Jaka juga telah menyelesaikan sinopsis dan treler. Ingin tahu? Ayuh, lihat deh yang lengkap!

  1. Tidak Boleh Tidak Baik

  Dibintangi oleh Kim Soo Hyun dan Seo Ye Ji, It's Okay to Not Be Okay adalah drama Korea terbaru yang ditayangkan sejak 20 Jun.

  Drama ini berkisar pada seorang pekerja kesihatan bernama Moon Kang Tae (Kim Soo Hyun) yang tidak pernah mempunyai masa untuk menjalin hubungan sulit dengan sesiapa pun.

  Sementara itu, ada juga Go Moon Young (Seo Ye Ji) , seorang penulis buku yang menderita gangguan mental. Kira-kira, bagaimana kesinambungan cerita mereka, ya?

  MaklumatTidak Boleh Tidak Baiklah
  Menayangkan 20 Jun - 9 Ogos 2020
  Episod TBA
  Genre Percintaan
  Pengarah Taman Shin-Woo
  Pelakon * Kim Soo-Hyun (Moon Kang-Tae)


  * Oh Jung-Se (Moon Sang-Tae)

  Siaran tvN


  Sabtu & Ahad 09:00 malam KST

  2. Ke Gelanggang

  Ditayangkan sejak 1 Julai, Into the Ring adalah sebuah drama yang berkisar mengenai kehidupan orang pejabat. Drama Korea terbaru ini ditayangkan setiap hari Rabu dan Khamis di saluran KBS2.

  Drama Korea, juga dikenali sebagai Memorial , menceritakan kisah Goo Se-ra (Nana) , seorang pegawai negeri yang campur tangan dalam masalah orang lain.

  Dia terlibat dalam masalah orang, mengajukan aduan, memberikan jalan keluar, bahkan menemukan cinta di pejabat daerah tempatan, geng.

  TajukKe dalam Cincin
  Menayangkan 1 Julai - 20 Ogos 2020
  Episod 32
  Genre Romantik, Komedi
  Pengarah Hwang Seung Ki
  Pelakon * Nana (Koo Se-Ra)


  * Yoo Da-in (Yoon Hee-Soo)

  Siaran KBS2


  Rabu & Khamis 21:30 KST

  3. Detektif yang Baik

  Drama Korea terbaru, The Good Detective , mengisahkan dua detektif dengan keperibadian berbeza yang bekerjasama untuk mengesan penjenayah dan mendedahkan keburukan mereka.

  Cerita ini memfokuskan kepada Kang Do-chang (Son Hyun-jo) , seorang detektif yang mempunyai pengalaman kerja selama 18 tahun bersama rakan sepasukan Jenayah Jenayah.

  Sementara itu, Oh Ji-Hyeok (Jang Seung-jo) bertindak sebagai detektif elit yang mewarisi sejumlah kekayaan. Dia cuba mengungkap kes jenayah menggunakan pandangannya.

  TajukDetektif yang Baik
  Menayangkan 6 Julai 2020 - TBA
  Episod TBA
  Genre Jenayah
  Pengarah Jo Nam Kook
  Pelakon * Son Hyun-Joo (Kang Do-Chang)


  * Lee Elijah (Jin Seo-Kyung)

  Siaran JTBC


  Isnin & Selasa 21:30 KST

  4. Adakah Cinta?

  Drama Korea 2020 yang disyorkan seterusnya adalah Adakah Itu Cinta? . Drakor menceritakan kisah Noh Ae-jung (Song Ji-hyo) , seorang ibu tunggal yang bekerja sebagai penerbit di sebuah syarikat filem.

  Ketika menyerah cinta, tiba-tiba dia bertemu dengan 4 lelaki yang muncul dalam hidupnya dan memberinya kasih sayang.

  Kehadiran 4 lelaki juga membawa perubahan dalam hidup cintanya setelah 14 tahun kisah cinta terasa tanpa semangat. Untuk mengetahui selebihnya, tonton sahaja drama Korea ini!

  TajukAdakah Cinta?
  Menayangkan 8 Julai 2020 - TBA
  Episod TBA
  Genre Percintaan
  Pengarah Kim Do-hyung
  Pelakon * Song Ji-Hyo (Tanpa Ae-Jung)


  * Song Jong-Ho (Ryu Jin)

  Siaran JTBC


  Rabu & Khamis 21:30 KST

  5. Bar Muncul Mystic

  Diadaptasi dari webtoon yang popular, Mystic Pop-Up Bar adalah salah satu tajuk drama Korea terbaru yang telah ditayangkan sejak 20 Mei di platform streaming Netflix.

  Drama ini mengisahkan seorang wanita berusia 500 tahun bernama Wol Ju (Hwang Jung Eun) , pemilik bar misteri yang mempunyai perangai buruk.

  Untuk terus hidup, Wol Joo diberi misi untuk menyelesaikan masalah 10 ribu orang yang berlainan sehingga dia tidak hilang dan jatuh ke neraka.

  Untuk menyelesaikan misi ini, Wol Joo dibantu oleh pembantunya, iaitu Gui (Choi Won Young) dan juga Han Kang Bae (Yook Sung Jae) .

  MaklumatBar Muncul Mystic
  Menayangkan 20 Mei - 25 Jun 2020
  Episod 12 episod
  Genre Drama, Fantasi, Misteri
  Pengarah Jeon Chang-Geun
  Pelakon * Hwang Jung-Eum (Wol-Ju)


  * Choi Won-Young (Pengurus Gwi)

  Siaran tvN


  Rabu & Khamis 09:30 malam KST

  Satu lagi Drama Korea Terkini ...

  6. Oh Anakku

  Sumber gambar: Zon Kdrama (Oh My Baby adalah drama Korea terbaru yang dikongsi oleh Jang Nara).

  Adakah anda ingin menonton drama Korea romantik terkini? Dalam kes itu, anda boleh menonton drakor berjudul Oh My Baby yang tayang perdana di saluran tvN pada 13 Mei yang lalu, geng.

  Drakor, yang dibintangi oleh Jang Nara, menceritakan kisah Jang Ha Ri (Jang Nara) , seorang wanita berusia 39 tahun yang bekerja sebagai timbalan pengurus di syarikat majalah ibu bapa, The Baby.

  Jang Ha Ri, yang telah berhenti mencari cinta atau bahkan berkahwin, suatu hari terlibat dalam hubungan dengan tiga lelaki sekaligus dengan latar belakang kehidupan yang berbeza.

  MaklumatOh sayangku
  Menayangkan 13 Mei - 2 Julai 2020
  Episod Episod 16
  Genre Drama, Romantik
  Pengarah Nam Ki-Hoon
  Pelakon * Jang Na-Ra (Jang Ha-Ri)


  * Taman Byung-Eun (Yoon Jae-Young)

  Siaran tvN


  Rabu & Khamis 10:50 malam KST

  7. Jiwa Mekanik

  Senarai drama Korea terbaru yang anda gemari ialah Soul Mechanic , juga dikenali sebagai Fix You .

  Drama yang ditayangkan menggantikan slot Drakor Meow: The Secret Boy di saluran KBS2 dengan tema perubatan yang memaparkan kisah mengenai psikiatri dan pesakitnya.

  Lee Shi Joon (Shin Ha Kyung) adalah psikiatri yang mempunyai keperibadian yang sangat lurus. Sementara itu, Han Woo Joo (Jung So Min) adalah pelakon muzik yang membantu pesakit melalui lakonannya.

  MaklumatMekanik Jiwa
  Menayangkan 6 Mei - 25 Jun 2020
  Episod 32 episod
  Genre Drama, Romantik
  Pengarah Yoo Hyun Ki
  Pelakon * Shin Ha-Kyun (Lee Shi-joon)


  * Park Ye-Jin (Ji Young-Won)

  Siaran tvN


  Rabu & Khamis 10:00 malam KST

  8. Backstreet Rookie

  Seterusnya adalah drama Korea terbaru Ji Chang Wook berjudul Backstreet Rookie yang hanya ditayangkan pada 12 Jun, geng.

  Drama ini mengisahkan kisah romantis antara pemilik pasar minim yang kacak bernama Choi Dae Hyun (Ji Chang Wook) , dan pekerja sambilan bernama Jung Saet Byeol (Kim You Jung) .

  Nampaknya, Jung Saet Byeol adalah seorang wanita yang didatangi oleh Dae Hyung 4 tahun yang lalu. Lalu, apa yang akan terjadi pada kisah mereka?

  MaklumatJalan belakang Rookie
  Menayangkan 12 Jun - TBA
  Episod Episod 16
  Genre Percintaan
  Pengarah Lee Myung Woo
  Pelakon * Ji Chang-Wook (Choi Dae-Hyun)


  * Do Sang-Woo (Jo Seung-joon)

  Siaran tvN


  Jumaat & Sabtu 10:00 malam KST

  9. Hai Bye, Mama!

  Sumber foto: Magic Pocket (Hi Bye, Mama! Merupakan salah satu drama Korea terbaik pada tahun 2020 yang patut anda tonton)

  Menggantikan program Drakor Crash Landing On You di saluran tvN, Hai Bye, Mama! jadi salah satu cadangan drama Korea terbaru 2020 yang patut anda tonton, geng.

  Drama ini mengisahkan Cha Yu Ri (Kim Tae Hee) , seorang ibu yang meninggal dalam kemalangan tragis yang menimpanya 5 tahun yang lalu.

  Suatu hari, hantu Yu Ri diberi kesempatan untuk kembali kepada anak dan suaminya selama 49 hari. Namun, ketika itu terjadi Yu Ri sebenarnya mendapati bahawa suaminya telah berkahwin semula.

  MaklumatHai Bye, Mama!
  Menayangkan 22 Februari - 22 April 2020
  Episod Episod 16
  Genre Drama
  Pengarah Yoo Je Won
  Pelakon * Kim Tae-Hee (Cha Yu-Ri)


  * Go Bo-Gyeol (Oh Min-Jung)

  Siaran tvN


  Sabtu & Mingu 09:00 malam KST

  10. Senarai Main Hospital

  Seterusnya adalah drama Korea mengenai seorang doktor bernama Hospital Playlist yang menjadi topik perbualan di kalangan pencinta drama.

  Genre komedi drama 2020 Korea yang terbaru menceritakan kisah persahabatan lima doktor yang telah wujud sejak sekian lama, bahkan ketika mereka baru memasuki sekolah perubatan 20 tahun yang lalu.

  Menariknya, Ik Jun (Jo Sung Suk), Jeong Won (Yoo Yeon), Song Hwa (Jeon Mi do), Jun Wan (Jung Kyung Ho), dan Seok Hyeong (Kim Dae Myung) bahkan dapat membaca fikiran masing-masing hanya melalui merenung.

  MaklumatSenarai Main Hospital
  Menayangkan 12 Mac - 28 Mei 2020
  Episod 12 episod
  Genre Drama


  Komedi

  Pengarah Shin Won-ho
  Pelakon * Cho Jung-seok (Lee Ik-jun)


  * Jung Kyoung-Ho (Kim Jun-Wan)

  Siaran tvN


  Khamis 09:00 malam KST

  11. Cari Saya dalam Ingatan Anda

  Menggabungkan genre drama, fantasi, dan romantik menjadi satu, Find Me in Your Beauty boleh menjadi alternatif lain bagi anda yang sedang mencari drakor, geng 2020 terbaru.

  Drama ini mengisahkan dua orang nasib yang berbeza, Lee Jung Hoon (Kim Down Wook) dan Yeo Ha Jin (Moon Ga Young) , yang jatuh cinta setelah keduanya bertemu.

  Lee Jung Hoon adalah penyiar berita terkenal di Korea yang menderita hipertimesia, keadaan yang membuatnya dapat mengingati kejadian secara terperinci.

  Sebaliknya, Yeo Ha Jin sebenarnya mempunyai keadaan yang jarang berlaku di mana dia sering melupakan detik-detik terpenting dan kenangan masa lalunya.

  MaklumatCari Saya dalam Ingatan Anda
  Menayangkan 18 Mac - 7 Mei 2020
  Episod 32 episod
  Genre Percintaan


  Khayalan

  Pengarah Oh Hyun-Jong
  Pelakon * Kim Dong-Wook (Lee Jung-Hoon)


  * Mun Ka-Young (Yeo Ha-Jin)

  Siaran MBC


  Rabu & Khamis 09:00 malam KST

  12. Tiada yang Tahu

  Drakor terbaru seterusnya yang patut anda tonton ialah Nobody Knows . Drakor ini menggantikan rancangan Romantic Doctor 2 di saluran TV SBS, geng.

  Diarahkan oleh pengarah Lee Jung Heum, drakore thriller ini mengisahkan seorang detektif bernama Cha Young Jin (Kim Seo Hyung) yang kehilangan kawan baiknya untuk dibunuh oleh pembunuh bersiri.

  19 tahun selepas kejadian itu, sosok pembunuh bersiri itu muncul kembali untuk membuat Young Jin bertekad untuk menangkapnya dengan tangannya sendiri.

  MaklumatTiada sesiapa yang tahu
  Menayangkan 2 Mac - 21 April 2020
  Episod Episod 16
  Genre Jenayah


  Misteri

  Pengarah Lee Jung-Heumn
  Pelakon * Kim Seo-hyung (Cha Young-Jin)


  * Park Hoon (Baek Sang-Ho)

  Siaran SBS


  Isnin & Selasa 10:00 malam KST

  13. Raja: Raja Abadi

  Sumber gambar: Asian Drama Bible (drama Korea baru 2020 The King: Eternal Monarch akan ditayangkan pada 17 April)

  Baiklah, jika ini sesuai untuk anda yang sedang mencari drama Korea terbaru Lee Min Ho, geng. The King: Eternal Monarch adalah salah satu drakor terbaru yang ditayangkan sejak 17 April.

  Drama ini mengisahkan seorang maharaja Korea bernama Lee Gon (Lee Min Ho) . Dia cuba menutup pintu ke dunia selari yang dibuka oleh syaitan yang dilepaskan ke dunia manusia.

  Sementara itu, seorang detektif bernama Jung Tae Eul (Kim Go Eun) cuba melindungi banyak orang, termasuk seseorang yang dia cintai.

  MaklumatRaja: Raja Abadi
  Menayangkan 17 April - 6 Jun 2020
  Episod Episod 16
  Genre Khayalan


  Percintaan

  Pengarah Baek Sang-Hoon
  Pelakon * Lee Min-Ho (Lee Gon)


  * Woo Do-Hwan (Jo Young)

  Siaran SBS


  Jumaat & Sabtu 10:00 malam KST

  14. Dunia Berkahwin

  Sumber foto: K-Drama Teaser (The World of the Married adalah salah satu drama Korea baru terbaik sepanjang masa).

  Tambahan pula, terdapat drama Korea terbaru 2020 yang mempunyai rating tinggi, The World of the Married yang boleh menjadi pilihan bagi anda yang mencari drama Korea dengan plot yang tidak monoton.

  Drakor mengenai hubungan ini menceritakan kehidupan Ji Sun Woo (Kim Hee Ae) , seorang doktor yang hebat, dan suaminya Lee Tae Oh (Park Hae Joon) yang merupakan pengarah terkenal.

  Telah dikurniakan anak pintar bernama Jeon Jin Seo (Lee Joon-Young) , Sun Woo merasakan bahawa hidupnya sempurna dan bahagia.

  Namun, keadaan itu segera berubah apabila Ji Sun Woo mendapati suaminya berselingkuh. Menonton drama Korea terbaru ini dijamin membuat anda menjadi gila sendiri!

  MaklumatDunia Berkahwin
  Menayangkan 27 Mac - 16 Mei 2020
  Episod Episod 16
  Genre Drama


  percintaan

  Pengarah Mo Wan-Il
  Pelakon * Kim Hee-Ae (Ji Sun-Woo)


  * Jeon Jin-Seo (Lee Joon-Young)

  Siaran JTBC


  Jumaat & Sabtu 10:50 malam KST

  LIHAT ARTIKEL

  15. Hyena

  Adakah anda ingin menonton drama Korea terbaru dengan kisah yang tidak kurang hebatnya daripada drakor sebelumnya? Sekiranya ada, saksikan Drakor yang bertajuk Hyena , geng!

  Drakor yang mengambil tema undang-undang ini menceritakan dua peguam hebat bernama Yoon Hee Jae (Ju Ji Hon) dan Jung Geum Ja (Kim Hye Soo) .

  Walaupun keduanya hebat, tetapi Hee Jae dan Geum Ja adalah peguam yang hanya mengejar wang dan menggunakan undang-undang sebagai senjata untuk bertahan.

  Hyena sendiri menjadi salah satu drama Korea terbaru yang berjaya mendapat penilaian tinggi dalam setiap episod.

  MaklumatHyena
  Menayangkan 21 Februari - 11 April 2020
  Episod Episod 16
  Genre Drama


  Percintaan

  Pengarah Jang Tae-Yoo
  Pelakon * Kim Hye-Soo (Jung Geum-Ja)


  * Ju Ji-Hoon (Yoon Hee-Jae)

  Siaran SBS


  Jumaat & Sabtu 10:00 malam KST

  16. Sekali Lagi

  Sumber foto: K-Drama Teaser (Sekali Lagi adalah salah satu rating Korea drama terbaru 2020 yang mesti ditonton)

  Masih mencari pemeringkatan tinggi drama Korea 2020 terbaru? Sekiranya ya, saksikan salah satu drama Korea terbaik yang disebut Sekali Lagi , geng!

  Drama keluarga ini mengisahkan kehidupan pasangan Song Young Dal (Cheon Ho Jin) dan Jang Ok Boon (Cha Hwa Yeon) yang dikurniakan empat orang anak.

  Namun, tiga anaknya yang sudah berkahwin, Ne Hee, Joon Sun, dan Ga Hee sayangnya terpaksa bercerai dengan pasangan masing-masing dan kini kembali tinggal bersama ibu bapa mereka.

  Sementara itu, Da Hee anak bongsu masih berusaha melamar pekerjaan sebagai pekerja magang di pelbagai syarikat.

  Drama ini berjaya mendapat penilaian tinggi dan masih berterusan hingga ke hari ini. Sebenarnya, pada minggu kedua ditayangkan, Once Again berjaya mendapat penarafan sebanyak 24.5% .

  MaklumatSekali lagi
  Menayangkan 28 Mac - 13 September 2020
  Episod Episod 16
  Genre Keluarga


  Percintaan

  Pengarah Lee Jae Sang
  Pelakon * Lee Min-Jung (Lagu Na-Hee)


  * Oh Yoon-Ah (Lagu Ga-Hee)

  Siaran KBS2


  Sabtu & Ahad 07:55 malam KST

  17. Kelas Itaewon

  Diadaptasi dari siri Webtoon dengan tajuk yang sama, Kelas Itaewon sesuai untuk anda yang mencari drama Korea romantik terbaik dengan kisah yang membuat baper, geng.

  Tayangan pertama pada 31 Januari, drama ini mengisahkan tentang Park Sae Roy (Park Seo Joon) yang bekerja dengan Jo Yi Seo (Kim Da Mi) untuk membuka perniagaan restoran di kawasan Itaewon.

  Ini dilakukannya untuk mengalahkan syarikat makanan yang diketuai oleh Jang Dae Hee (Yoo Jae Myung ), bapa Jang Geun Won (Ahn Bo Hyun) yang menjadi penyebab kematian bapa Sae Roy.

  MaklumatKelas Itaewon
  Menayangkan 31 Januari - 21 Mac 2020
  Episod Episod 16
  Genre Drama


  Percintaan

  Pengarah Kim Sung-Yoon
  Pelakon * Park Seo-Joon (Taman Sae Roy)


  * Ahn Bo-Hyun (Jang Geun Won)

  Siaran JTBC


  Jumaat & Sabtu 22:00 KST

  LIHAT ARTIKEL

  18. Crash Landing pada Anda

  Mengambil latar belakang konflik antara Korea Selatan dan Korea Utara, Crash Landing on You adalah drama pertama yang disarankan oleh Jaka kali ini, geng.

  Menggabungkan genre komedi dan romantis, drama ini mengisahkan Yoon Se Ri (Son Ye Jin) yang berasal dari keluarga konglomerat di Korea Selatan.

  Kisahnya menjadi lebih menarik apabila Se Ri, yang bermain payung terjun tanpa diduga, mendapati dirinya mendarat di Korea Utara setelah angin besar menerjah payung terjunnya.

  Nasib baik, di sana dia bertemu dengan seorang askar Korea Utara bernama Ri Jung Hyuk (Hyun Bin) yang berusaha melindunginya dari bahaya yang mungkin mengancam.

  TajukCrash Landing pada Anda
  Menayangkan 14 Disember 2019 - 16 Februari 2020
  Episod 16
  Genre Komedi, Romantik
  Pengarah Lee Jeong-hyo
  Pelakon * Hyun Bin (Ri Jung Hyuk)


  * Kim Jung-hyun (Goo Seung Joon)

  Siaran tvN


  Sabtu & Ahad 21:00 KST

  19. Vagabond

  Sumber foto: Pon Station (Vagabond termasuk dalam barisan drama Korea terbaik sepanjang masa yang disukai oleh pencinta Drakor)

  Drama Korea terbaik pertama adalah drama aksi bernama Vagabond yang menyatukan duet artis Lee Seung-gi dan Bae Suzy, geng.

  Peringkat Korea drama terbaru 2019 adalah mengenai stuntman bernama Cha Dal-gun (Lee Seung-gi) yang cuba membongkar konspirasi di sebalik nahas pesawat yang membunuh keponakannya.

  Dengan bantuan Go Hae-ri (Bae Suzy) , seorang agen perisikan akan memberi anda pemandangan penggambaran di mana mereka berdua cuba menceritakan kisah sebenarnya.

  Anda boleh menonton Vagabond sendiri di aplikasi streaming langsung Netflix sejak 20 September 2019.

  TajukVagabond
  Menayangkan 20 September - 23 November 2019
  Episod 16
  Genre Tindakan
  Pengarah Yu Di Sik
  Pelakon * Lee Seung Gi (Cha Dal Gun)


  * Moon Sung-geun (Hong Soon-jo)

  Siaran SBS


  Jumaat & Sabtu 22:00 KST

  20. Hotel Del Luna

  Sudah tentu anda masih ingat euforia peminat Drakor ketika drama Hotel Del Luna ditayangkan?

  Berjaya menyampaikan kisah-kisah misteri dalam setiap episod, Hotel Del Luna bahkan termasuk dalam senarai drama Korea terlaris sepanjang 2019 dengan penilaian purata 12% .

  Tidak hanya itu, Hotel Del Luna juga disebut-sebut sebagai drama Korea yang semestinya mempunyai musim ke-2.

  Drama itu sendiri mengisahkan Jang Man Wol (Lee Ji Eun) yang terperangkap di sebuah hotel selama 1.300 tahun.

  Baiklah, bagi anda yang mencari pemeringkatan tinggi drama Korea 2019 terbaru, drama Korea Hotel Del Luna ini boleh menjadi salah satu pilihan terbaik!

  TajukHotel Del Luna
  Menayangkan 13 Julai 2019 - 1 September 2019
  Episod 16
  Genre Drama, Fantasi, Seram
  Pengarah Oh Choong-hwan
  Pelakon * Lee Ji-eun (Jang Man Wol)


  * Bae Hae-Sun (Choi Seo Hee)

  Siaran tvN


  Sabtu & Ahad 21:00 KST

  Nah, itulah cadangan untuk drama Korea terbaru dan dikemas kini hingga Julai 2020 dari Jaka. Drakor selalu memaparkan kisah menarik dan berbeza dari kisah yang pernah ada.

  Tidak mengapa, jika anda menonton. Tetapi ingat, jangan menonton maraton sehingga anda lupa masa ya, geng! Selamat menonton!

  Baca juga artikel mengenai Drama Korea atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi

  Artikel Berkaitan