7 Laman Drama Sub Indo Mandarin Terbaik untuk 2020, Percuma!

Ingin menonton drama sari kata bahasa Mandarin tetapi tidak mempunyai wang? Berikut adalah laman menonton drama Cina yang paling popular dengan koleksi paling lengkap

Berbekalkan teknologi masa kini, anda boleh melakukan banyak perkara dengan hanya bersenjatakan alat dan sambungan internet. Mulai dari kerja, bermain permainan, hingga menonton filem.

Pada masa sekatan sosial seperti sekarang, laman menonton filem juga semakin banyak dikunjungi. Sebabnya adalah kerana minat orang menonton drama semakin meningkat.

Sekiranya anda bosan menonton drama Korea, mungkin menonton drama Mandarin mungkin merupakan alternatif yang tepat untuk anda. Tidak kurang menarik daripada Drakor, anda tahu!

 • Kedai Filem
 • IndoFilm
 • Drama Bersiri
 • Saksikan drama
 • Ini adalah asrama saya
 • RajaDrakor
 • 7 Laman Tontonan Drama Sub Indonesia Terbaik

  Mungkin ramai di antara anda yang tidak biasa dengan drama Cina. Sebenarnya, negara dengan jumlah penduduk terbanyak di dunia ini juga mempunyai ratusan filem dan drama berkualiti, anda tahu.

  Sekiranya anda adalah sebahagian daripada generasi 90-an, pasti anda masih ingat dengan Meteor Garden? Walaupun berasal dari Taiwan, tetapi bahkan sekarang Taiwan masih menjadi sebahagian dari RRC.

  Sebenarnya sudah ada banyak laman web dan aplikasi untuk menonton filem undang-undang yang menyediakan ratusan judul drama Mandarin yang berkualiti. Sebut saja Viu , iFlix , dan Netflix .

  Malangnya, anda perlu membayar untuk menonton drama sub Indo Cina di laman web ini. Walau bagaimanapun, nama manusia tidak pernah rasional.

  Terdapat banyak laman web yang menonton drama Mandarin sub Indo haram yang boleh anda temui di Internet. Seterusnya Jaka meringkaskan laman menonton drama Cina dengan koleksi paling lengkap.

  DISCLAIMER:


  JalanTikus hanya memberikan informasi terkait situs nonton drama China yang masih aktif saat ini. JalanTikus tidak bertanggung jawab atas segala risiko yang diakibatkan karena kemunculan artikel ini .

  1. DutaFilm

  Laman web pertama adalah DutaFilm . Laman web ini menyediakan banyak pilihan filem untuk drama dari pelbagai negara, termasuk China, geng.

  Koleksi filem dan lakonannya cukup lengkap. Di sini, anda boleh menonton drama sari kata Mandarin Indonesia dengan kualiti HD untuk isi hati anda.

  Untuk masalah iklan, fikirkan bahawa laman web DutaFilm masih masuk akal. Iklan yang muncul tidak benar-benar mengganggu dan menutupi kandungannya sehingga tetap dapat dinikmati.

  2. Kedai Filem

  Laman web seterusnya untuk menonton sub-drama Cina ialah GeraiFilm . Paparan laman web yang sederhana akan memudahkan anda mencari tajuk drama kegemaran anda.

  Bukan hanya drama Mandarin, di sini anda boleh menemui pelbagai filem dari pelbagai negara. Bermula dari Hollywood, Korea, Thailand, malah Indonesia.

  Iklan di laman web ini agak menjengkelkan kerana saiz dan jumlahnya yang besar. Ini juga laman web haram, jadi nikmati saja, geng.

  3. IndoFilm

  Nampaknya, laman IndoFilm ingin mengikuti kejayaan Indoxxi, yang kini ditutup, geng. Laman web ini juga menawarkan beribu-ribu judul filem dari yang terbaru hingga ke sekolah lama.

  IndoFilm mempunyai koleksi filem yang cukup lengkap dari pelbagai negara, anda tahu. Anda juga boleh menonton drama Cina kegemaran anda di laman web ini.

  Menurut Jaka, iklan di laman web ini tidak terlalu mengganggu. Sebagai pertimbangan, anda juga boleh memasang pelanjutan untuk menyekat iklan di penyemak imbas anda.

  4. DramaSerial

  Seperti yang ditunjukkan oleh nama laman web, DramaSerial adalah syurga bagi pencinta drama, terutamanya Drama Asia. Koleksi drama Mandarin di laman web ini sangat banyak, anda tahu.

  Dari segi penampilan, laman web ini sangat menggembirakan mata. Iklan minimum yang ditambahkan dengan warna latar lembut menjadikan mata anda tidak jemu.

  Sekiranya anda bosan menonton drama Cina, anda boleh mendapatkan lirik dari negara lain. Sebenarnya, terdapat begitu banyak drama Jepun di laman web ini.

  5. Perhatikan Asrama

  Adakah anda ingin menonton drama sub-Indonesia Cina sesuai dengan isi hati anda? Cuba lirik ke laman NontonDrama . Laman web ini menyediakan drama Cina dalam kualiti HD.

  Anda mesti marah, betul, ketika menonton filem berbahasa asing tetapi sari kata itu hebat? Tenanglah, laman NontonDrama mempunyai sari kata yang berkualiti.

  Sekiranya anda tidak keberatan dengan iklan, tidak ada salahnya mengunjungi laman web ini. Kepuasan terjamin!

  6. Ini Asrama Saya

  Sekiranya anda ingin mengumpulkan filem atau drama terbaik, anda boleh melayari laman web menonton drama Cina IniDramaku , geng.

  Laman web ini mempunyai koleksi yang selalu dikemas kini sehingga anda tidak perlu takut untuk kehilangan siri kegemaran anda. Anda hanya perlu memuat turun dan menontonnya, deh.

  Laman web ini menyediakan pautan muat turun yang selalu diperiksa sehingga tidak ada kesalahan atau virus yang mengancam komputer anda. Lagipun, memuat turun kuota lebih cekap daripada streaming, geng.

  7. RajaDrakor

  Makan ..., jangan tertipu dengan namanya. Walaupun nama laman web ini adalah KingDrakor , tetapi laman web ini menyediakan pelbagai filem dan drama dari negara lain juga.

  Walaupun laman web ini mempunyai koleksi terbaru drama Korea, drama Mandarin di laman web ini tidak kurang lengkap, anda tahu.

  Anda boleh menonton secara langsung atau memuat turunnya terlebih dahulu untuk anda tonton ketika masa lapang. Hebat sekali lagi, laman web ini tidak penuh dengan iklan yang mengganggu.

  Itulah artikel Jaka mengenai 7 laman web untuk menonton sari drama Cina yang paling banyak dikunjungi. Koleksi yang lengkap dan berkualiti tinggi pasti menjadi alasannya.

  Sekiranya anda mempunyai cadangan laman streaming yang lain, anda boleh menulisnya di ruangan komen, geng. Jumpa anda dalam artikel menarik seterusnya Jaka!

  Baca juga artikel mengenai Filem atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan