Cara Memeriksa Kuota / FUP IndiHome Dengan Mudah Melalui Laman Web, Berhati-hatilah Jangan Terlalu Jauh!

Walaupun tidak terhad, Pakej Internet Indihome ternyata mempunyai kuota, anda tahu. Jangan terlalu jauh, berikut adalah cara memeriksa kuota / indihome fup melalui laman web.

Sebelum ini, Jaka telah membincangkan Senarai Lengkap Harga Pakej Indihome Tanpa Had 2018 Terkini.

Bagaimana dengan anda yang tidak melanggan pakej Unlimited dari IndiHome? Bagaimana anda dapat mengetahui jumlah penggunaan sehingga kini?

Caranya mudah, anda tidak perlu bersusah payah datang ke kedai indihome hanya untuk mengetahui sisa kuota anda.

Berikut adalah petua mudah mengenai cara memeriksa kuota IndiHome melalui cadangan dalam talian dari Jaka.

Cara Memeriksa Kuota IndiHome Dengan Mudah

Walaupun anda melanggan IndiHome tanpa had, tetapi hakikatnya akan tetap ada FUP atau had penggunaan wajar yang ditetapkan oleh IndiHome.

Sebagai contoh, jika anda melanggan 10 Mbps, had penggunaan yang diberikan adalah 300 GB.

Selepas itu kelajuannya akan dikurangkan sebanyak 25% dengan kuota maksimum 400 GB. Selepas itu kelajuan turun menjadi 40%, tanpa had kuota lebih banyak.

Jika ya, anda mesti memeriksa kuota IndiHome anda. Sekiranya anda masih keliru tentang cara memeriksa kuota pakej IndiHome anda, ikuti langkah-langkah di bawah:

Langkah-langkah Memeriksa Kuota IndiHome

Oh ya, bagaimana untuk memeriksa kuota gentian IndiHome yang tersisa hanya dapat dilakukan melalui laman web IndiHome di //indihome.co.id/usage-info.

Tetapi, dengan cara ini anda boleh melakukannya di telefon bimbit dan PC! Berikut adalah langkah-langkah untuk memeriksa kuota IndiHome yang masih ada:

  • Langkah pertama , buka laman web //indihome.co.id/usage-info.

Anda mesti membuat akaun terlebih dahulu supaya anda dapat mengetahui sisa kuota IndiHome anda. Oleh itu, pilih menu Tidak mempunyai akaun?

  • Langkah kedua , isi senarai diri anda dengan lengkap dan betul .

Pastikan alamat e-mel dan nombor telefon bimbit yang anda masukkan betul dan boleh dihantar kod pengesahan. Dan yang paling penting, masukkan ID Pelanggan IndiHome anda .

  • Langkah ketiga , masuk semula ke akaun anda.

Sekiranya anda selesai mendaftarkan akaun IndiHome anda, sila log masuk semula menggunakan alamat e-mel dan kata laluan yang anda buat sebelumnya.

  • Langkah keempat , klik menu maklumat.

Selepas anda log masuk, di laman utama anda akan menemui beberapa menu tab. Sila pilih tab maklumat .

  • Langkah kelima , kemudian pilih Maklumat Bonus & Penggunaan untuk melihat kuota IndiHome anda yang masih ada.
  • Langkah keenam , masukkan ID pelanggan Speedy anda .
  • Selesai! Anda boleh menyemak kuota IndiHome anda. Sekarang, anda boleh menyemak ciri Indihome bila-bila masa dan di mana sahaja kuota IndiHome anda masih ada.

Demikianlah petua dari Jaka untuk memeriksa kuota IndiHome dengan mudah, Semoga petua ini dapat membantu anda yang ingin memeriksa kuota IndiHome secara dalam talian secara berkala, tanpa perlu menghubungi khidmat pelanggan.

Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik, dan berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

Baca juga artikel mengenai IndiHome atau artikel menarik lain dari Naufal .

Artikel Berkaitan