Inilah Cara Memadamkan Semua Foto di Facebook Secara Kekal

Banyak gambar aib yang ingin anda hapus dari Facebook? Atau bahkan anda mahu 'membuang' semua foto di akaun Facebook anda? Jaka seterusnya memberitahu anda cara menghapus semua foto di Facebook secara kekal dan mudah.

Jadi salah satu media sosial tertua yang telah lama kami mainkan, sudah tentu banyak gambar kami tersebar di akaun Facebook. Foto yang anda muat naik sendiri atau ditandai oleh rakan dan saudara-mara pasti memenuhi profil anda.

Dari sekian banyak gambar, tidak sedikit foto yang diklasifikasikan sebagai alias memalukan yang ingin anda padamkan pada masa ini. Walaupun bagi sebilangan orang, mereka mahu memadamkan semua foto di Facebook mereka. Betul?

Atas sebab ini, Jaka akan memberikan petua mengenai cara menghapus semua foto di Facebook secara kekal.

BACA JUGA
  • Inilah Cara Membuat Status Latar Belakang Foto di Facebook!
  • Foto yang kami muat naik ke Facebook ternyata dimiliki ...?!
  • Album Facebook Kini Bukan Hanya Untuk Menyimpan Foto, Apa Yang Terus Anda Lakukan?

Cara memadam semua gambar di Facebook

Jaka akan memberitahu anda cara menghapus foto di Facebook bermula dari membuang secara selektif, alias satu demi satu, hingga menghapus semua foto secara keseluruhan.

Cara pertama adalah untuk anda yang hanya ingin menghapus foto tertentu yang dianggap aib, sementara cara kedua adalah untuk anda yang ingin 'membuang' semua foto di akaun Facebook anda tanpa kecuali.

Facebook, Inc. Aplikasi Sosial & Pemesejan MUAT TURUN

Cara memadam gambar di Facebook

Bagi anda yang hanya mempunyai beberapa foto yang ingin anda hapus. Inilah cara menghapus foto dengan memilih alias untuk memilih satu persatu foto yang ingin anda hapus. Ikuti langkah di bawah:

  • Pilih foto yang ingin anda hapus> Buka foto.

  • Klik ikon tiga titik di kanan atas foto.

  • Pilih Padam > Foto anda telah dipadamkan.

Cara Memadam Semua Foto di Facebook dalam Satu Album

Sementara itu, bagi anda yang ingin memulakan sesuatu yang baru atau dengan kata lain ingin menghapus semua foto yang ada di profil anda, berikut caranya. Ikuti langkah di bawah untuk mengetahui cara menghapus semua foto di Facebook :

  • Pilih album yang ingin anda hapus semua foto> Buka album.

  • Klik Edit Profil yang terletak di kanan atas album.

  • Klik Padam Album > Semua foto dalam album telah dihapuskan.

Itulah kaedah mudah untuk menghapus semua gambar di Facebook secara kekal dan dalam sekelip mata. Sekarang, anda tidak perlu bersusah payah lagi untuk menghapus semua gambar memalukan yang memalukan di akaun Facebook anda. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai foto atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan