10 Anime Aksi Langsung Terbaik untuk Menonton pada Percutian Anda!

Kejayaan anime sering menjadikannya versi aksi langsung. Kali ini, Jaka akan memberikan cadangan anime aksi langsung geng tersebut

Tidak lama dahulu, di pawagam ditayangkan filem Alita: Battle Angle yang sebenarnya diangkat dari anime dengan nama yang sama. Sambutan yang diberikan oleh orang banyak, ada yang memuji orang lain yang benci.

Selain Alita, sebenarnya ada banyak filem yang dibuat berdasarkan adaptasi anime. Ada yang dianggap gagal seperti Dragon Ball , tetapi ada yang dianggap berjaya.

Jaka akan memberi anda cadangan 10 anime aksi langsung terbaik sepanjang masa yang mesti anda tonton, terutamanya jika anda merasa seperti seorang wanita!

 • Catatan Kematian (1-3)
 • Bunny Drop
 • Cadangan Tindakan Langsung Anime yang lain
 • Anime Aksi Langsung Terbaik Sekarang

  Dalam senarai ini, Jaka akan memberikan cadangan penyesuaian anime kepada geng! Jadi, jika satu filem mempunyai beberapa judul filem, Jaka akan menjadikannya satu titik, tidak terpisah setiap filem.

  Adakah anda sudah bersedia untuk melihat senarai yang telah dibuat oleh Jaka? Mari kita lihat bersama anime terbaik yang berjaya membuat versi aksi langsung!

  1. Rurouni Kenshin (Bahagian 1-3)

  Yang menduduki tempat pertama diangkat dari anime legenda Rurouni Kenshin alias Samurai X. Filem aksi langsung itu sendiri terbahagi kepada tiga filem yang kedua-duanya mendapat sambutan positif.

  Sudah tentu filem ini berpusat pada battosai bernama Himura Kenshin , yang dimainkan oleh Takeru Satoh . Dalam filem pertamanya, dia memerangi Udo Jin-e yang bekerja untuk Takeda Kanryu .

  Untuk filem kedua dan ketiga, Kenshin akan berhadapan dengan salah satu musuh paling ikonik, Makoto Shishio . Dalam pertempuran terakhir yang berlaku di kapal Shisio, Kenshin dibantu oleh Saito, Aoshi, dan Sano.

  Pertengkaran antara watak benar-benar menggambarkan kegembiraan gaya anime, jadi tidak salah jika filem ini dianggap sebagai salah satu aksi langsung yang paling berjaya.

  MaklumatRurouni Kenshin
  Rurouni Kenshin Bahagian I: Asal-usul


  7.6 (17,776)


  Aksi, Drama, Sejarah

  Rurouni Kenshin Bahagian II: Kyoto Inferno


  7.7 (10,452)


  Aksi, Pengembaraan, Drama

  Rurouni Kenshin Bahagian III: Legenda Berakhir


  7.6 (7,324)


  Aksi, Pengembaraan, Drama

  2. Catatan Kematian (1-3)

  Lupakan penyesuaian Netflix yang sering mendapat cemuhan, kerana anime Death Note mempunyai beberapa filem aksi langsung yang patut ditonton.

  Death Note mempunyai sekurang-kurangnya tiga filem aksi langsung, iaitu Death Note (2006), Death Note: The Last Name (2006), dan Death Note: Light Up the New World (2016).

  Selain itu, anime ini juga mempunyai filem spin-off berjudul L: Change the World (2016) dan siri TV berjudul Death Note: New Generation (2016).

  MaklumatNota kematian
  Nota kematian


  7.8 (26,613)


  Jenayah, Drama, Fantasi

  Nota Kematian: Nama Akhir


  7.3 (14,307)


  Pengembaraan, Jenayah, Drama

  Nota Kematian: Cahaya Dunia Baru


  5.8 (2.030)


  Jenayah, Drama, Seram

  3. Bunny Drop

  Anime seterusnya yang dibangkitkan ke layar lebar dalam bentuk aksi langsung adalah Usahi Drop atau Bunny Drop . Filem adaptasi ini dikeluarkan pada tahun 2011.

  Menceritakan kisah Daikichi Kawachi yang bertemu dengan seorang gadis muda bernama Rin . Yang kelakarnya, nampaknya Rin adalah anak perempuan datuknya yang tidak sah, sehingga semua keluarga enggan menjaganya.

  Oleh itu, Daikichi memutuskan untuk menjaganya, walaupun dia adalah lelaki bujang yang tidak pernah mempunyai pengalaman menjaga anak. Filem ini penuh makna untuk keluarga geng!

  MaklumatBunny Drop
  Bunny Drop


  7.4 (1,173)


  Komedi

  Cadangan Tindakan Langsung Anime yang lain

  4. Dari Saya kepada Anda

  From Me to You atau dalam bahasa Jepun yang disebut Kimi ni Todoke adalah anime romantis yang dijadikan versi live action pada tahun 2010.

  Anime romantis aksi langsung ini mengisahkan seorang gadis pemalu bernama Kuronuma Sawako yang sukar untuk bergaul kerana dianggap serupa dengan hantu.

  Dia kemudian tertarik dengan Kazehaya Shouta , lelaki paling popular di kelasnya yang sepertinya selalu menyebarkan aura positif kepada semua orang.

  MaklumatDari saya untuk awak
  Dari saya untuk awak


  7.1 (1.867)


  Drama, Romantik

  5. Bakuman

  Berdasarkan anime yang popular, Bakuman the Movie mengisahkan dua rakan bernama Moritaka dan Akito yang sedang berjuang untuk menjadi mangaka yang berjaya.

  Oleh kerana anime aslinya juga genre komedi, maka dalam filem ini anda akan tertawa kerana tindakan pelakon bodoh.

  MaklumatBakuman
  Bakuman


  7.1 (1,165)


  Komedi

  6. Parasyte (1-2)

  Parasyte atau dalam versi anime disebut Kiseijuu: Sei no Kakuritsu adalah filem anime aksi langsung seterusnya yang akan disarankan oleh Jaka untuk anda.

  Filem ini terbahagi kepada dua bahagian, iaitu Bahagian 1 dan Bahagian 2 . Secara umum, kedua-dua filem tersebut menceritakan tentang pencerobohan makhluk asing dalam bentuk parasit yang menyusup ke dalam tubuh manusia.

  Sehingga salah satu parasit mendarat di badan Shinichi Izumi . Daripada mengambil otaknya, dia malah bergerak ke tangan kanan Shinichi. Maka tidak dapat tidak mereka berdua harus hidup berdampingan.

  MaklumatParasyte
  Parasyte: Bahagian 1


  7.0 (3,370)


  Aksi, Drama, Seram

  Parasyte: Bahagian 2


  6.5 (1.849)


  Aksi, Drama, Seram

  7. Pisau Abadi

  Blade of the Immortal (Bahasa Jepun: Mugen no Junin ) adalah penyesuaian anime ke dalam aksi langsung yang memberikan kegembiraan dalam gaya samurai Jepun.

  Cerita ini berpusat pada Manji , seorang samurai yang mendapat kutukan untuk hidup kekal. Dia muak dengan hidupnya. Dia dapat melepaskan sumpahannya dengan satu syarat: membunuh seribu orang jahat.

  MaklumatPisau Abadi
  Pisau Abadi


  6.8 (11,570)


  Aksi, Drama, Fantasi

  8. Gantz

  Seorang pemuda mati dalam kemalangan kereta api, membuat mereka terbawa ke dunia lain dan menjumpai bola hitam bernama Gantz .

  Mereka berdua mesti menyelesaikan pelbagai misi untuk membunuh makhluk asing agar mendapat peluang hidup kembali.

  Filem ini mempunyai versi alternatif berjudul Another Gantz dan sekuel berjudul Gantz: Perfect Answer . Kedua-dua filem ini dikeluarkan pada tahun 2011.

  MaklumatGantz
  Gantz


  6.5 (6,423)


  Aksi, Seram, Sci-Fi

  Gantz lain


  5.9 (274)


  Misteri, Sci-Fi

  Gantz: Jawapan yang Sempurna


  6.3 (3.435)


  Aksi, Seram, Misteri

  9. Gintama (1-2)

  Siapa yang tidak tahu mengenai anime ini? Dikenali sebagai salah satu anime paling lucu yang pernah ada, tentu saja Gintama mempunyai versi aksi langsung yang tidak kalah untuk membuat sakit perut.

  Hingga kini, Gintama mempunyai dua filem aksi langsung, yang pertama dirilis pada tahun 2017 dan sekuelnya baru ditayangkan di bioskop pada tahun 2018.

  Anda akan dilayan dengan gurauan khas dari Gintoki dan rakan-rakan dalam kedua-dua filem ini. Seperti yang dikatakan Jaka pada awalnya, anda harus bersiap sedia untuk sakit perut kerana anda banyak ketawa!

  MaklumatGintama
  Gintama


  6.4 (1.444)


  Aksi, Pengembaraan, Komedi

  Gintama 2: Peraturan Dibuat untuk Dilanggar 6.7 (330)


  Aksi, Pengembaraan, Komedi

  10. Kelas Pembunuhan (1-2)

  Filem anime live-action terakhir yang akan disarankan oleh Jaka untuk anda ialah Assassination Classroom yang terdiri daripada dua filem.

  Anima itu sendiri terkenal, menceritakan tentang kelas yang dipimpin oleh makhluk kuning seperti sotong bernama Koro-sensei . Pelajar kelas mempunyai satu misi: bunuh guru yang telah merosakkan dua pertiga bulan itu!

  MaklumatPembunuhan Bilik Darjah
  Pembunuhan Bilik Darjah


  6.3 (1.414)


  Aksi, Pengembaraan, Komedi

  Kelas Pembunuhan: Pengijazahan


  5.8 (511)


  Aksi, Pengembaraan, Komedi

  Itulah dia kumpulan 10 filem aksi langsung anime terbaik yang disyorkan oleh Jaka untuk anda! Yang jelas, filem-filem tersebut dijamin tidak akan menjatuhkan Jaka seperti penyesuaian filem Dragon Ball yang mendapat kritikan.

  Geng kegemaran anda yang mana satu? Atau adakah anda mempunyai cadangan filem lain? Kongsi di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai Anime atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan