Bosan bermain MiChat? Inilah Cara Menghapus Akaun MiChat secara Kekal

Bosan bermain MiChat dan ingin menghilangkan jejak digital anda? Lihat artikel berikut untuk mengetahui cara menghapus akaun MiChat anda dengan mudah

Di tengah-tengah tarikan untuk aktiviti di rumah seperti sekarang, aplikasi sembang adalah pilihan paling popular untuk bersosial. Walaupun WhatsApp menguasai sektor ini, terdapat pelbagai aplikasi sembang lain yang menawarkan pelbagai ciri unggul.

Salah satunya ialah MiChat , geng. Aplikasi ini membolehkan anda mencari rakan baru dan juga teman wanita melalui ciri berdekatan. Malangnya, akses terhad dan jumlah pengguna yang masih sedikit membuat bosan dengan cepat.

Sekiranya anda tidak mahu memainkan MiChat lagi, maka anda membaca artikel yang betul. Dalam artikel ini, Jaka akan membincangkan cara menghapus akaun MiChat dengan mudah.

 • Cara Menghapus Akaun MiChat dengan Mudah
  • Cara Menghapus Akaun MiChat dengan Mengubah Profil
  • Cara Menghapus Akaun MiChat secara Kekal
 • Apa itu MiChat?

  Sebelum Jaka memasuki perbincangan utama, mungkin ada di antara anda yang belum mengenali MiChat. MiChat adalah aplikasi sembang percuma yang boleh anda gunakan untuk berkomunikasi dengan rakan, keluarga dan teman wanita.

  Bukan itu sahaja, anda juga dapat berkenalan dengan rakan baru yang berada di sekitar anda, malah mencari jodoh, geng. Selain itu, aplikasi ini juga jauh lebih ringan daripada WhatsApp.

  Anda boleh memuat turun MiChat melalui Google Play Store untuk pengguna Android, atau melalui App Store untuk pengguna iPhone. Aplikasi ini juga percuma, geng.

  MUAT TURUN Apl

  Malangnya, ada perkara negatif yang terkandung dalam MiChat, geng. Jangan mengesyorkan bahawa anda di bawah umur untuk menggunakan aplikasi ini.

  Salah satu sebab mengapa banyak orang menjauhi aplikasi ini adalah kerana aplikasi ini sering digunakan untuk perkara-perkara negatif seperti pelacuran dalam talian.

  Menjelang bulan Ramadhan seperti sekarang, ini membantu kita menjauhkan diri dari perkara-perkara negatif dan mencari pahala sebanyak mungkin. Mungkin hanya dengan menghapus akaun MiChat anda boleh menjadi langkah pertama untuk membersihkan diri.

  Cara Menghapus Akaun MiChat dengan Mudah

  Walaupun ciri mencari rakan baru di MiChat sangat berguna, memalukan bahawa pengguna masih sedikit. Kalau difikirkan, aplikasi sembang Line yang lebih popular juga mempunyai ciri yang serupa.

  Sekiranya anda bosan menggunakan MiChat, sebenarnya anda boleh memadamkan aplikasi ini dari telefon bimbit anda. Malangnya, akaun berdaftar anda tidak akan dipadamkan dengan sendirinya.

  Sejujurnya, tidak ada ciri yang membolehkan kami segera menghapus akaun MiChat seperti di Facebook. Walau bagaimanapun, anda boleh mencuba beberapa cara di bawah ini, geng.

  Oh ya, jika anda juga mencari kaedah untuk menghapus akaun MiChat Lite anda, anda juga boleh menggunakan kaedah ini, anda tahu.

  1. Cara Menghapus Akaun MiChat dengan Mengubah Profil

  Penyelesaian pertama untuk menghapus akaun MiChat anda adalah dengan mengganti profil anda dengan data palsu sehingga apabila akaun anda muncul dalam senarai carian, orang lain tidak akan mengenali akaun ini sebagai milik anda.

  • Buka dan jalankan aplikasi MiChat.

  • Sekiranya anda pernah berbual melalui aplikasi ini, hapus semua riwayat sembang anda dengan menekan beberapa saat dalam sembang anda, kemudian pilih hapus sembang. Ini bertujuan untuk menghapus semua trek digital anda di MiChat.

  • Seterusnya, masukkan menu utama sekali lagi. Kemudian, klik pada tab Me .

  • Klik pada ikon yang memaparkan foto anda untuk memasuki halaman profil. Ubah identiti peribadi anda dengan kreatif mungkin. Anda boleh mengganti foto dan nama dengan watak anime kegemaran anda.

  • Anda juga dapat mengubah jantina dalam aplikasi, MiChat ID, hobi, wilayah, dan semua ciri yang dapat menggambarkan anda secara eksplisit.

  • Setelah selesai, anda boleh kembali ke menu.

  • Sama seperti WhatsApp, Facebook, dan Instagram, MiChat juga mempunyai ciri bernama Moments di mana anda boleh menyiarkan semua yang anda mahukan, termasuk foto, teks, video, dan sebagainya.

  • Untuk menghapusnya, pergi ke halaman utama, kemudian pilih tab Moments . Tekan beberapa saat siaran anda, kemudian pilih pilihan hapus. Sekiranya anda menggunakan foto muka depan, jangan lupa untuk menukarnya juga, geng.

  • Setelah identiti anda dihapus dari profil anda, sekarang adalah masa untuk mengelakkan profil anda ditemui oleh orang lain. Walaupun identiti anda telah diubah sedemikian rupa, orang yang menyimpan nombor anda masih dapat melihat identiti sebenar akaun anda.

  • Caranya adalah dengan mengklik pada tab Me , setelah itu pilih pilihan Privasi .

  • Di halaman Privasi, pastikan pilihan Find Me by MiChat ID dan Find Me by Phone Number dimatikan dengan menggeser butang ke kanan dua pilihan.

  • Untuk memastikan bahawa semua sejarah sembang anda telah dihapus, kembali ke menu Saya , kemudian pilih pilihan Tetapan .

  • Klik pada menu Sembang , kemudian pilih Hapus Sejarah Sembang .

  • Langkah terakhir cara menghapus akaun MiChat ini adalah keluar dari akaun. Caranya adalah dengan membuka tab Me , buka pilihan Tetapan , kemudian pilih Log Keluar .
  • Setelah log keluar, anda boleh memadam aplikasi MiChat dengan selamat.

  2. Cara Menghapus Akaun MiChat secara Kekal

  Sekiranya anda tidak merasa selamat dengan cara di atas, maka anda boleh mengikuti cara menghapus akaun MiChat anda secara kekal. Kaedah ini tidak semestinya 100% berjaya , tetapi tidak ada salahnya anda mencuba.

  Untuk menghapus akaun MiChat kekal, anda boleh mencuba membuat e-mel penyerahan penghapusan akaun yang dihantar ke pusat bantuan MiChat yang mempunyai alamat e-mel [email protected] .

  Anda mesti menerangkan sebab mengapa anda mahu memadamkan akaun MiChat anda. Di samping itu, Jaka mengesyorkan agar anda menghantar e-mel dalam bahasa Inggeris, geng.

  Setelah mendapat jawapan dari MiChat, ikuti arahan yang diberikan untuk menghapus akaun anda. Tetapi jangan terlalu berharap kerana MiChat jarang membalas e-mel.

  Demikianlah artikel Jaka mengenai cara menghapus akaun MiChat secara kekal. Semoga artikel di atas dapat membantu anda, geng!

  Jumpa anda dalam artikel menarik yang lain, Jaka. Jangan lupa tinggalkan jejak komen di ruang yang ada.

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara

  Artikel Berkaitan