4 Cara Mudah Mendaftar Pakej Simpati TM (Talk Mania) 2020 Terkini

Bagi anda yang keliru bagaimana mengaktifkan TM Simpati 2020 yang terkini? Artikel ini akan menerangkan bagaimana kad Simpati TM paling mudah.

Sebagai pengendali dengan prestasi rangkaian selular terbaik di Indonesia, Jaka pasti ramai di antara anda yang setia menggunakan perkhidmatan Telkomsel seperti simPATI .

Operator ini sayangnya mempunyai reputasi sebagai operator yang mahal tetapi sebenarnya terdapat banyak pakej telefon simPATI yang tersedia dengan harga yang sangat rendah, geng!

Pakej yang paling penting, tentu saja, adalah pakej Talkmania (TM) yang sangat sesuai untuk anda yang masih menggunakan telefon sebagai kaedah PDKT kegemaran anda.

Bagi anda yang masih keliru tentang cara mengaktifkan pakej TM ini, di sini Jaka akan menerangkan cara simPATI TM dengan beberapa kaedah!

 • Melalui Aplikasi Telkomsel Saya
 • Melalui USSD
 • Melalui Laman Web Telkomsel
 • Rekod Vital!
 • 4 Cara Memilih simPATI TM.

  Seiring dengan perkembangan zaman, kini terdapat beberapa cara simPATI Telkomsel TM yang boleh anda pilih bergantung pada kemudahan anda, geng.

  Sebelum anda mengaktifkan simPATI TM, pastikan anda mempunyai kredit yang mencukupi untuk pakej yang anda mahukan dengan memeriksa kredit Telkomsel anda !

  Tanpa membuang masa lagi, berikut adalah penjelasan mengenai 4 cara simPATI TM masih boleh digunakan.

  1. Melalui SMS

  Cara termudah untuk simPATI TM kad adalah melalui SMS . Pengguna hanya menaip: TM (ruang) ON hantar ke 8999 dan pakej TM anda akan diaktifkan dengan segera.

  Harap maklum bahawa dalam kaedah ini, pengguna tidak dapat memilih paket yang ingin mereka aktifkan dan lebih ditunjukkan bagi mereka yang telah terperangkap, geng!

  2. Melalui Aplikasi Telkomsel Saya

  TM seterusnya dengan kaedah simPATI adalah menggunakan aplikasi myTelkomsel yang merupakan teman setia pengguna Telkomsel, kumpulan itu.

  Selain pengaktifan simPATI TM, pengguna juga dapat memeriksa daftar harga pakej Internet Telkomsel terbaru dalam aplikasi ini.

  • Langkah 1 - Muat turun dan pasang aplikasi myTelkomsel melalui pautan yang disediakan oleh Jaka di bawah.
  Telkomsel DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti
  • Langkah 2 - Pada skrin utama, ketik butang Beli Pakej merah.
  • Langkah 3 - Di ruangan Pilih paket , ketuk ikon Telefon .
  • Langkah 4 - Pilih antara Pakej Bulanan , Pakej Mingguan , Pakej Harian , dan Pakej SLI yang dikehendaki.
  • Langkah 5 - Pada layar seterusnya, ketuk butang Beli di bahagian bawah skrin untuk mengesahkan pembelian anda.

  Sekiranya kredit anda tidak mencukupi, mungkin anda boleh menyemak cara memindahkan kredit Telkomsel dan meminta sumbangan kepada rakan anda, geng!

  3. Melalui USSD

  Cara seterusnya untuk mendaftar simPATI TM adalah dengan menggunakan USSD, yang dapat anda akses menggunakan aplikasi pendail di telefon bimbit anda.

  Selain cara membuat simPATI TM, USSD juga berperanan sebagai cara untuk memeriksa kuota Telkomsel yang tidak memerlukan akses internet, geng!

  • Langkah 1 - Buka aplikasi pendail anda dan panggil * 999 # .
  • Langkah 2 - Pilih antara pakej yang ada atau pilih pilihan 5. Yang lain untuk melihat senarai pakej lain.
  • Langkah 3 - Setelah memilih pakej, anda akan diminta untuk mengesahkan pilihan anda. Pilih pilihan 1. Beli untuk membeli pakej.

  4. Melalui Laman Web Telkomsel

  Cara mengaktifkan pakej Telkomsel TM terakhir yang akan dibincangkan oleh Jaka adalah dengan melayari laman web rasmi Telkomsel.

  Di sini, pakej simPATI TM akan digabungkan dengan senarai pakej panggilan Kad AS jadi berhati-hati agar tidak tersilap, geng.

  Di samping itu, semasa anda membeli, anda akan dialihkan untuk menggunakan aplikasi myTelkomsel, jadi anda lebih baik menggunakan aplikasi tersebut secara langsung.

  Rekod Vital!

  Sebelum menggunakan salah satu kaedah TEAM simPATI di atas, ada beberapa perkara yang harus anda ketahui terlebih dahulu, geng.

  1. Kredit minimum untuk mengaktifkan TM ialah IDR 5,000

  2. Tarif untuk setiap wilayah untuk Talk Mania berbeza-beza

  3. Terdapat bonus SMS yang diberikan oleh Telkomsel untuk wilayah tertentu

  4. Tempoh aktif TM terbahagi kepada dua, iaitu dari 00.00-17.00 dan 17.01-23.59 dan kedua-dua tempoh boleh mempunyai kadar yang berbeza.

  Itulah 4 cara TM Simpati yang boleh anda lakukan sehingga anda dapat menghubungi seberapa banyak yang anda mahukan dengan rakan anda.

  Tidak buruk, anda menjimatkan lebih banyak kredit anda untuk perkara lain!

  Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik, dan berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

  Baca juga artikel mengenai Pakej Telkomsel atau artikel menarik lain dari Naufal .

  Artikel Berkaitan