Cara Bermain PS2 dengan mudah di Android tanpa jeda (Terbaru 2020)

Adakah anda mahu bermain Nostalgia PlayStation 2 aka PS2? Mengikuti Jaka mengkaji cara memuat turun ISO dan cara bermain permainan PS2 di Android, berjaya dan tanpa ketinggalan!

Siapa sebenarnya yang tidak kenal dengan konsol permainan PlayStation 2 aka PS2 ? Sebagai konsol terlaris sepanjang masa, konsol ini mempunyai status legenda.

Dalam konsol permainan ini juga terdapat banyak tajuk permainan menarik yang harus anda mainkan. Nah, adakah anda pernah berfikir untuk memainkannya lagi sekarang?

Nasib baik, Jaka ada penyelesaian untuk anda! Cukup ikuti panduan cara bermain PS2 pada Android berikut, anda boleh memainkan permainan PS2 secara langsung di telefon bimbit anda, geng!

 • Cara Bermain Permainan PS2 di Android (Kemas kini 2020)
  • Cara Bermain PS2 di Android dengan lancar dengan Play!
  • Cara Bermain Permainan PS2 di Android Melalui RetroArch
 • Bonus: Muat turun Emulator PS2 Android Terbaik, Selain Main! & RetroArch
 • Video: Cadangan Permainan PlayStation 2 (PS2) Terbaik Sepanjang Masa
 • Panduan Cara Memainkan PS2 di Android Luar Talian

  Untuk dapat memainkan permainan PS2 di Android, anda mesti memuat turun emulator Android PS2 terlebih dahulu, yang untuk beberapa contoh telah dibincangkan sebelumnya.

  Cara bermain permainan PS2 di Android menggunakan emulator juga mudah kerana lengkap dengan BIOS dan anda dapat menggunakannya dengan segera tanpa pengaturan yang rumit .

  Contohnya seperti Main! dan RetroArch yang boleh dimuat turun secara percuma atau DamonPS2 Pro yang memerlukan anda membayar ciri premiumnya.

  Sumber gambar: youtube.com

  Lalu apa lagi yang anda perlukan? Jelas beberapa permainan PlayStation 2 terbaik, seperti Marvel vs. Capcom 2 atau GTA: San Andreas yang ikonik.

  Sekiranya anda masih mempunyai kaset permainan PS2 yang asli, anda boleh membuat fail ISO secara langsung menggunakan aplikasi seperti UltraISO yang boleh anda muat turun di bawah.

  Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh memuat turunnya secara percuma melalui laman muat turun permainan PS2 ISO, seperti CoolROM , RomsMania , atau PortalRoms .

  Untuk ulasan penuh, anda juga boleh membaca artikel: Pautan Muat Turun Permainan PS2 ISO Percuma dan Terbaru pada tahun 2020 .

  Tanpa basa-basi lagi, di sini Jaka akan menerangkan panduan cara bermain PS2 pada Android percuma yang boleh anda ikuti secara langsung, geng!

  Cara Bermain Permainan PS2 di Android (Kemas kini 2020)

  Walaupun telefon Android anda mempunyai pakej yang jauh lebih kecil daripada PC atau komputer riba, bermain PS2 di Android tidak harus rosak , anda tahu!

  Untuk cara bermain PS2 di Android tanpa ketinggalan sebenarnya sangat mudah, iaitu hanya membeli HP permainan murah yang spesifikasinya sudah ganas, geng!

  Jaka mengesyorkan agar anda menggunakan telefon Android dengan chipset Octa-core dan RAM 4GB . Untuk memeriksa spesifikasi telefon Android, anda dapat melihat caranya di bawah!

  LIHAT ARTIKEL

  Nah, seterusnya, Jaka akan segera membincangkan cara bermain PS2 di Android tanpa root menggunakan emulator Android PS2, Main! .

  1. Cara Bermain PS2 di Android dengan lancar dengan Play!

  Main bukan sahaja salah satu emulator PS2 terbaik di Android tetapi juga salah satu geng yang paling ringan dan senang digunakan.

  Cara bermain permainan PS2 di Android juga agak mudah yang dapat anda ikuti secara langsung dengan langkah-langkah berikut.

  • Langkah 1: Muat turun emulator PS2 Android, Main! , yang boleh anda muat turun melalui pautan di bawah.
  Aplikasi Hiburan Purei MUAT TURUN
  • Langkah 2: Muat turun fail ISO dari beberapa laman web yang telah disebutkan oleh Jaka sebelum ini. Sekiranya fail masih dalam format .zip , ekstrak dengan aplikasi ZArchiver yang boleh anda muat turun di bawah.
  ZDevs MUAT TURUN Utiliti Aplikasi
  • Langkah 3: Buka Aplikasi Mainkan! Ketuk ikon menu di kiri atas dan pilih menu Tidak Diurutkan untuk melihat senarai permainan di telefon bimbit anda .
  • Langkah 4: Jika permainan anda tidak keluar, ketuk ikon menu, ketuk Tetapan -> Tetapan UI dan ketuk pilihan Rescan Storage .
  • Langkah 5: Pada skrin Tidak Diurutkan , pilih permainan yang telah anda masukkan di telefon bimbit anda. Abaikan fail SLUS-XXXXX kerana ia adalah fail BIOS untuk PS2.

  Note:


  Di contoh ini, Jaka menggunakan game Marvel vs. Capcom 2.

  • Langkah 6: Tunggu sehingga proses memuat selesai dan anda boleh memainkan permainan PS2 kegemaran anda di Android.

  Note:


  Secara otomatis, HP kamu akan berubah ke orientasi landscape ketika menggunakan emulator ini.

  • Langkah 7: Jika anda puas bermain, geser ke kanan pada layar untuk membuka menu Ketuk pilihan Keluar untuk keluar dari aplikasi.

  Bagaimana? Sangat mudah, cara bermain PS2 di Android menggunakan aplikasi Play! ? Sekiranya anda menghadapi kesukaran, ada kaedah kedua yang akan dibincangkan Jaka seterusnya.

  2. Cara Bermain Permainan PS2 di Android Melalui RetroArch

  Selain Main! , terdapat juga emulator RetroArch multifungsi yang boleh bermain permainan dari konsol klasik lain dan tidak hanya terhad kepada permainan PS2, geng.

  Untuk cara bermain permainan PS2 di Android menggunakan aplikasi ini, ikuti langkah di bawah dari Jaka!

  • Langkah 1: Muat turun emulator PSA RetroArch yang anda boleh dapatkan di pautan di bawah, geng.
  Aplikasi Produktiviti Libretro MUAT TURUN
  • Langkah 2: Pastikan ISO permainan yang anda mainkan sudah ada di telefon bimbit anda dan buka aplikasi RetroArch.
  • Langkah 3: Pada skrin utama, ketuk pilihan Muatkan Teras dan pada skrin seterusnya, ketuk pilihan Muat turun Teras .
  • Langkah 4: Leret ke bawah untuk mencari Pilihan Sony - Playstation 2 (Main!) . Ketuk pilihan dan tunggu sehingga proses muat turun selesai.
  • Langkah 5: Setelah muat turun selesai, ketuk ikon Kembali untuk kembali ke skrin utama, ketik Muatkan Teras , dan kali ini, pilih Pilihan Sony - Playstation 2 (Main!)

  Note:


  Seperti yang dapat ditebak, RetroArch pada dasarnya juga menggunakan emulator Play!

  • Langkah 6: Anda akan dikembalikan ke skrin utama. Ketik Muatkan Kandungan dan arahkan ke folder tempat permainan anda disimpan. Ketik permainan untuk mula bermain.

  Note:


  Di contoh ini, Jaka menggunakan game Marvel vs. Capcom 2.

  • Langkah 7: Anda boleh bermain dengan segera. Puaskan rindu anda dengan permainan PS2 kegemaran anda, geng!
  • Langkah 8: Di tengah permainan, ketuk ikon maskot RetroArch di tengah atas untuk membuka menu. Ketik Tutup Kandungan untuk berhenti bermain.

  Itulah panduan cara bermain permainan PS2 di Android di luar talian menggunakan aplikasi RetroArch. Sekarang anda boleh bermain permainan PS2 kegemaran anda di mana sahaja, geng!

  Bonus: Muat turun Emulator PS2 Android Terbaik, Selain Main! & RetroArch

  Selain Main! dan RetroArch yang telah dikaji di atas, terdapat banyak emulator Android PS2 terbaik lain yang boleh anda cuba.

  Bermula dengan membayar dengan ciri premium, anda boleh merujuk kepada artikel lengkap yang ditulis Jaka di bawah, geng.

  LIHAT ARTIKEL

  Video: Cadangan Permainan PlayStation 2 (PS2) Terbaik Sepanjang Masa

  Nah, itulah panduan cara bermain PS2 di Android . Anda boleh dengan mudah bermain permainan keren seperti Resident Evil 4, DragonBall Z: Budokai Tenkaichi 3, dan lain-lain.

  Sayangnya, sehingga sekarang tidak ada cara untuk bermain permainan PS2 di Android tanpa emulator, jadi suka atau tidak, anda masih perlu mengikuti panduan dari Jaka, geng!

  Kira-kira permainan PS2 mana yang anda mahu mainkan? Ayuh, tulis senarai cadangan anda di ruangan komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai PlayStation 2 atau artikel menarik lain dari 1S .

  Artikel Berkaitan