3 Aplikasi Harus Dipasang Untuk Membuat Kelajuan PC Anda Seperti Baru

Setiap kali anda menggunakan komputer, anda akan meninggalkan sampah. Sekiranya tidak dibersihkan, ia pasti akan menurunkan prestasi. Anda boleh mencuba 3 aplikasi pembersih PC ini!

Setiap aktiviti yang dilakukan dengan menggunakan komputer pastinya akan meninggalkan ' sampah ' yang jika tidak dibersihkan terlalu lama pasti akan mengganggu prestasi komputer anda. Sebagai tambahan kepada tong aktiviti, fail berkembar, sejarah penyemak imbas, sejarah muat turun, fail yang dimuat turun yang telah dipasang, semua itu akan mengisi simpanan di komputer.

Oleh itu, anda memerlukan aplikasi yang dapat membersihkan sampah lebih awal. Jaka mempunyai cadangan 3 Aplikasi mesti dipasang supaya PC laju seperti baru .

BACA JUGA
  • 6 Perisian ini Dapat Mempercepat Windows Anda hingga 200 Peratus!
  • Mempercepat PC hingga 200% dengan PC Lebih Cepat
  • 3 Aplikasi Utiliti Percuma Terbaik Versi JalanTikus

3 Aplikasi pembersihan untuk PC

Semua aplikasi yang disarankan oleh Jaka boleh anda dapatkan secara percuma. Ukurannya juga tidak besar, jadi tidak akan membebankan prestasi PC anda. Berikut adalah 3 cadangan untuk aplikasi pembersih PC yang boleh anda cuba:

1. Pembersih CC

Aplikasi yang dibuat oleh Piriform mungkin yang paling popular. CC Cleaner dapat membersihkan sampah dari aplikasi dan penyemak imbas di PC anda. Aplikasi ini juga dapat berfungsi secara automatik setelah PC dihidupkan.

Untuk melakukan pembersihan anda boleh pergi ke menu Cleaner kemudian pilih Analisis . CC Cleaner akan mengesan semua fail sampah yang akan dibersihkan. Anda juga boleh memilih aplikasi mana yang perlu atau tidak dibersihkan. Selepas itu pilih Run Cleaner . Melalui aplikasi ini anda juga dapat menyahpasang program. Anda boleh memuat turun aplikasi melalui pautan di bawah.

Piriform DOWNLOAD Aplikasi Pembersihan & Tweaking

2. Cakera Bijaksana

Sama seperti CC Cleaner, Wise Disk juga akan mengimbas semua fail sampah. Kelebihan aplikasi ini adalah mudah alih yang boleh dijalankan melalui flash disk atau kad SD.

Anda juga boleh menjadwalkan , setiap kali Wise Cleaner membersihkan sampah di PC anda. Aplikasi ini juga dapat melakukan defragment disk untuk membersihkan semua fail pada media penyimpanan. Muat turun aplikasi di bawah:

WiseCleaner.com Aplikasi Pembersihan & Tweaking DOWNLOAD

3. O&O Pandai Cache

Fungsi utama O&O Clever Cache adalah membersihkan cache dari setiap aktiviti yang kita lakukan, walaupun ketika komputer sedang berjalan tanpa memerlukan restart. Fungsi ini pasti akan membantu anda yang gemar melakukan pelbagai tugas dan melakukan kerja berat di PC seperti permainan, reka bentuk, atau penyuntingan video. Anda boleh memuat turun aplikasi di sini:

Aplikasi Pembersihan & Tweaking Perisian O&O GmbH DOWNLOAD

Itulah cadangan dari 3 aplikasi yang diperlukan untuk memasang agar PC laju seperti baru dari Jaka. Anda boleh mencubanya sendiri, penjagaan yang baik dapat memanjangkan hayat PC anda juga, anda tahu!

Baca juga artikel mengenai PC atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan