7 Anime Paling Dibenci Sepanjang Masa, Termasuk Boku no Pico?

Beberapa anime dianggap gagal memberikan pertunjukan yang bagus sehingga bahkan dibenci oleh banyak orang. Sebabnya berbeza-beza, misalnya kerana jalan cerita tidak masuk akal.

Anime adalah salah satu rancangan yang cukup popular ketika ini. Lebih-lebih lagi, kebanyakan anime menyajikan genre, jalan cerita, hingga watak yang menarik.

Oleh kerana itu, banyak anime yang mendapat sorotan hingga peringkat tinggi kerana dianggap mempunyai kisah menarik untuk diikuti, geng.

Tetapi, tidak ada yang sempurna. Buktinya, ada beberapa anime yang sebenarnya tidak disukai oleh ramai orang untuk mendapat penilaian yang sangat rendah.

 • Utsu Musume Sayuri
 • Boku no Pico
 • Kucing Gelap
 • Lelaki Terluka
 • Hametsu No Mars
 • Sayap Garzey
 • Anime yang dibenci oleh ramai orang

  Kebaikan dan keburukan anime tentu ditentukan oleh banyak faktor, seperti genre, jalan cerita, watak, hingga visual yang dipaparkan.

  Beberapa anime juga dianggap gagal memberikan pertunjukan yang bagus, malah dibenci oleh banyak orang menyukai beberapa anime berikut.

  1. Tenkuu Danzai Skelter + Syurga

  Salah satu anime terburuk dikeluarkan pada tahun 2004. Anime genre Sci-Fi adalah mengenai bumi yang diserang oleh makhluk dari planet lain.

  Terdiri daripada 1 episod OVA, anime ini memberikan kesan CGI yang buruk. Malah, penggambaran watak itu juga kelihatan malas, geng. Bagaimana tidak, yang bergerak dari setiap watak hanyalah bahagian mulutnya. Belum lagi jalan ceritanya terasa membosankan.

  Akhirnya, kerana tidak disukai oleh banyak orang, anime ini juga mendapat penilaian rendah, iaitu 1.9 / 10 di laman myanimelist .

  2. Utsu Musume Sayuri

  Anime Utsu Musume Sayuri yang terdiri daripada 1 episod OVA dengan genre komedi dan demensia dikeluarkan pada tahun 2003, geng.

  Anime berasaskan komedi ini mengisahkan seorang watak bernama Sayuri yang mempunyai antena di kepalanya. Dia tinggal bersama suaminya, dan kedua ibu bapanya.

  Oleh kerana pelbagai faktor, seperti visual yang mengerikan hingga cerita yang tidak menarik, anime ini juga dibenci oleh banyak orang. Sebenarnya, Utsu Musume Sayuri mendapat penilaian yang sangat rendah di laman myanimelist, iaitu 2.1 / 10 sahaja, geng.

  3. Boku no Pico

  Walaupun Boku no Pico dianggap anime khusus untuk pencinta hentai, sebenarnya kebanyakan mereka tidak menyukai anime ini.

  Boku no Pico adalah salah satu anime yang paling tidak disukai kerana mempunyai jalan cerita yang buruk dan hanya memfokuskan pada adegan hentai.

  Lebih buruk lagi, watak utama tertarik pada anak-anak kecil yang menggambarkan pemangsa kanak-kanak.

  4. Kucing Gelap

  Dark Cat menceritakan kisah dua beradik yang bertukar menjadi kucing dan harus menyelesaikan masalah wabak setan yang menimpa manusia.

  Tetapi, daripada berubah menjadi kucing, watak utama lebih sering menggunakan bentuk manusia mereka untuk menyelesaikan masalah. Seiyuu yang memberi suara dianggap tidak sedap didengar kerana suaranya sering terganggu tanpa sebab, geng.

  Anime komedi, seram, dan semi-hentai ini akhirnya menjadi anime yang tidak menarik untuk dinikmati.

  5. Lelaki Terluka

  Anime OVA 5 episod ini mengisahkan watak perogol yang belum berkembang dengan baik sepanjang ceritanya.

  Watak utama, Baraki, menyerang secara seksual seorang wartawan bernama Ryuko. Tetapi dia tidak mendapat karma kerana kelakuannya.

  Lebih buruk lagi, anime genre aksi ini seolah-olah menggambarkan bahawa Brazil adalah negara yang sangat berbahaya bagi pendatang baru. Itulah yang kemudian membuat Wounded Man tidak disukai oleh banyak orang, terutama pencinta anime, geng.

  6. Hametsu Tiada Marikh

  Hametsu No Mars memberitahu kemunculan makhluk pelik di Tokyo setelah siasatan di Marikh. Makhluk yang digelar Kuno adalah makhluk agresif dan berbahaya. Sebenarnya, mereka tidak dapat dibunuh dengan senjata biasa.

  Lebih menggelikan, semua watak musuh dalam anime ini mempunyai wajah yang sama dan tidak mempunyai keperibadian yang jelas. Semasa menonton anime genre seram dan Sci-Fi ini, anda akan mendapati kisahnya membosankan dan tidak menarik.

  7. Sayap Garzey

  Pasti anda tahu apa anime yang mempunyai jalan cerita yang tidak jelas. Nah, anime ini salah satunya, geng. Ramai pencinta anime yang menganggap jalan cerita anime ini tidak masuk akal, bahkan untuk ukuran anime pada zamannya.

  Menyebut bahasa Inggeris dalam anime ini malah menjadikannya lebih teruk lagi, geng. Mungkin lebih baik jika kehilangan hanya menggunakan bahasa Jepun. Selain beberapa anime, Garzey's Wing dapat dinominasikan sebagai anime terburuk sepanjang masa, geng.

  Itu adalah beberapa anime yang paling tidak disukai atau bahkan dibenci oleh banyak orang, terutamanya oleh peminat anime.

  Sebilangan besar anime dibenci dengan alasan yang sama, iaitu jalan cerita yang buruk, membosankan, dan tidak masuk akal.

  Baca juga artikel mengenai Anime atau artikel menarik lain dari Tia Reisha .

  Artikel Berkaitan