Cara Membuat Akaun Netflix dengan Mudah, Boleh Tanpa Kad Kredit!

Jarak Sosial di rumah menjadikan anda keren dan letih? Lebih baik menonton Netflix! Ikuti artikel berikut untuk mengetahui cara membuat akaun Netflix

Pada akhir tahun 2019 semalam, pemerintah benar-benar menyekat laman web yang menonton filem haram yang sering dikunjungi oleh netizen Indonesia.

Tujuannya baik, untuk melindungi industri filem di Indonesia. Sayangnya, ini tidak diingini kerana banyak orang tidak mempunyai persembahan yang berkualiti.

Terutama dalam tempoh Jarak Sosial yang memerlukan kita bekerja di rumah seperti sekarang. Menonton filem boleh menjadi penghilang semangat dan juga melupakan masa.

Daripada sibuk mencari filem cetak rompak, lebih baik menonton Netflix, geng. Tidak perlu bingung, Jaka akan memberitahu anda cara mendaftar Netflix tanpa kad kredit.

 • Cara Membuka Akaun Netflix
 • Cara Mendaftar Netflix Tanpa Kad Kredit
 • Apa itu Netflix?

  Netflix adalah perkhidmatan penstriman filem terbesar di Amerika yang ditubuhkan pada tahun 1997. Pada awal perniagaannya, Netflix memberi tumpuan untuk menyewa filem CD dan DVD.

  Netflix sendiri sudah mempunyai 130 juta keahlian di lebih dari 190 negara yang menyajikan siri TV, dokumentari dan filem tayangan di pelbagai negara, genre dan bahasa , termasuk Indonesia.

  Di Indonesia, Netflix secara rasmi ditubuhkan sejak 2016. Pada mulanya, Netflix disekat oleh beberapa pengendali telefon bimbit dan ISP (Internet Service Provider).

  Walau bagaimanapun, berita terkini mengatakan bahawa Netflix kini tidak lagi disekat dan dapat diakses oleh pengendali dan ISP.

  Kandungan Netflix di setiap negara berbeza dan disesuaikan dengan peraturan negara. Di Indonesia, misalnya, kandungan pornografi dan dewasa tidak dipaparkan di Netflix.

  Sehingga kini, anda dapat menikmati Netflix secara percuma pada bulan pertama. Selepas itu, anda harus melanggan dengan membayar menggunakan kad kredit

  Cara Membuka Akaun Netflix

  Langkah 1: Pertama, buka laman web Netflix Indonesia (www.netflix.com/id). Kemudian klik pada kotak merah yang bertuliskan "Mulakan Bulan Percuma Anda" .

  Langkah 2: Masukkan alamat e-mel dan kata laluan anda, kemudian klik "Daftar" .

  Langkah 3: Pilih pakej yang ingin anda nikmati. Kerana perkhidmatan ini percuma selama satu bulan, pilih saja "Premium" , supaya anda dapat menikmati semua ciri Netflix.

  Langkah 4: Isi lajur nama penuh, kemudian tandakan kotak dialog di atas. Semasa mendaftar Netflix, anda mesti mempunyai kad kredit untuk tujuan pembayaran kemudian.

  Langkah 5: Sekarang anda sudah mempunyai akaun Netflix yang boleh anda gunakan selama sebulan penuh. Anda boleh memilih pelbagai filem dan siri TV yang menarik dan popular. Anda boleh menonton bila-bila masa, di mana sahaja dan dengan mana-mana peranti.

  • Sekiranya anda tidak mahu terus melanggan dan hanya ingin menikmati secara percuma, jangan lupa untuk membatalkan langganan Netflix anda dengan mengklik pautan Batalkan Pelan Netflix sebelum tempoh percuma anda tamat. Terus klik "Selesaikan Pembatalan" .

  Cara Mendaftar Netflix Tanpa Kad Kredit

  Sekiranya anda ingin mendaftar ke Netflix tetapi tidak mempunyai kad kredit, anda tidak perlu risau. Jaka akan memberitahu anda cara mendaftar Netflix tanpa kad kredit hanya dengan menggunakan perkhidmatan Jenius dari BTPN .

  Dengan Jenius, anda akan mendapat kad kredit maya yang boleh anda gunakan untuk pelbagai perkara. Anda juga boleh menggunakannya untuk membeli permainan di Steam.

  Walaupun begitu, anda mesti menambah baki kad kredit maya anda sebelum dapat menggunakannya untuk membeli-belah. Berikut adalah langkah-langkah yang boleh anda ikuti:

  Langkah 1: Buka Akaun Genius Anda

  • Buka aplikasi Jenius anda, kemudian pilih garis logo tiga di sebelah kiri aplikasi Jenius anda di telefon bimbit.

  • Kemudian pilih Pusat Kad

  Langkah 2: Tambah Imbangan Genius

  • Seterusnya, untuk menjadikan Jenius anda kad kredit untuk membayar Netflix, pilih menu e-Kad

  • Kemudian pilih Top Up

  • Masukkan baki mengikut pakej langganan Netflix yang anda mahukan. Anda dapat melihat senarai harga langganan Netflix di bawah:

  Langkah 3: Bayar untuk Akaun Netflix

  • Seterusnya, masukkan nombor kad Jenius dan kad CVV anda untuk pembayaran akaun Netflix anda.

  • Selesai! Kini anda boleh melanggan Netflix tanpa kad kredit sama sekali!

  Demikianlah artikel Jaka mengenai cara mendaftar Netflix dengan mudah. Semoga artikel ini membantu anda! Oleh itu, bilakah anda melanggan Netflix untuk menonton filem kegemaran anda?

  Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

  Baca juga artikel mengenai Netflix atau artikel menarik lain dari Naufal .

  Artikel Berkaitan