Cara memeriksa kuota MiFi Modem Smartfren Andromax M2Y

Mungkin ada di antara anda yang masih keliru menggunakan Andromax M2Y. Inilah cara untuk memeriksa Kuota Modem MiFi Smartfren Andromax M2Y

Pada masa ini, penggunaan sambungan rangkaian 4G memang kembali panas. Semua orang mahu merasakan kelajuan internet yang sangat pantas dengan teknologi rangkaian 4G baru. Smartfren tidak ketinggalan dalam trend ini. Mereka menyediakan jaringan 4G yang dapat diakses oleh kota-kota besar di Indonesia, serta menghadirkan produk modem 4G MiFi (WiFi mudah alih). Salah satunya ialah Andromax M2Y . Baiklah, kali ini Jaka ingin memberitahu anda cara memeriksa Modem MiFi Smartfren Andromax M2Y .

BACA JUGA
 • Senarai Harga untuk Pakej Internet Smartfren 4G Terkini 2020 (Lengkap)
 • MANTAP, Smartfren Akhirnya Melancarkan Bundling Samsung Galaxy J2!
 • Smartfren Melancarkan Perkhidmatan LTE-Advanced 4G Pertama di Indonesia

Sekiranya anda membeli ke galeri Smartfren secara langsung, mungkin anda akan mendapat penjelasan lengkap dari penjual mengenai cara menggunakan modem. Tetapi, bagaimana jika anda mendapatkan Modem Andromax M2Y Smartfren MiFi dari hadiah atau mencarinya di jalan? Mungkin ada di antara anda yang masih keliru, terutamanya untuk memeriksa kuota Andromax M2Y , status bateri, kekuatan isyarat, tambah nilai , senarai pakej, dan sebagainya. Kerana, modem ini tidak dilengkapi dengan skrin LCD. Oleh itu, pertimbangkan dengan teliti penjelasan Jaka berikut.

Cara memeriksa kuota MiFi Modem Smartfren Andromax M2Y

Pertama sekali, sambungkan telefon bimbit, komputer atau komputer riba Android anda terlebih dahulu ke rangkaian WiFi MiFi Smartfren Andromax M2Y modem. Kemudian anda boleh membuka halaman admin untuk melihat pelbagai maklumat mengenai MiFi.

Membuka Halaman Pentadbir Modem MiFi Andfrom M2Y Smartfren

Anda boleh membuka halaman pentadbir ini dengan menggunakan beberapa kaedah, seperti berikut.

1. Menggunakan Aplikasi Mylink M2Y

 • Muat turun dan pasang aplikasi Mylink M2Y pertama di bawah.
Produktiviti Aplikasi dengan MUAT TURUN
 • Kemudian buka aplikasi.

2. Menggunakan penyemak imbas pada telefon Android

 • Buka Google Chrome pada telefon Android anda. Kemudian pada lajur halaman url, taipkan alamat: "192.168.1.1" atau "andromax.m2y".

 • Ia akan kelihatan seperti ini.

3. Menggunakan Penyemak Imbas pada Komputer atau Komputer riba

 • Buka Google Chrome di komputer atau komputer riba anda. Kemudian pada lajur halaman url, taipkan alamat: " 192.168.1.1 " atau " andromax.m2y ".

 • Ia akan kelihatan seperti ini.

Periksa Status Bateri, Rangkaian dan Modem MiFi Smartfren Andromax M2Y Modem

Setelah membuka halaman admin, di bahagian atas anda akan melihat ikon yang menunjukkan status bateri, serta isyarat dan rangkaian 4G seperti gambar di bawah.

Periksa Kuota Data Modem MiFi Smartfren Andromax M2Y

Untuk melihat kuota data Modem MiFi Smartfren Andromax M2Y yang masih ada, anda mesti log masuk terlebih dahulu di halaman pentadbir, baik di penyemak imbas, dan di aplikasi Android.

 • Sekiranya Modem Andromax M2Y Smartfren MiFi Anda masih baru dan tetapannya belum diubah, nama pengguna lalai adalah "admin" , dan kata laluannya juga "admin" .
 • Kemudian klik ikon "My Smartfren" di halaman pentadbir.
 • Di halaman ini, anda dapat melihat baki kuota, baki kredit, dan tempoh aktif dan sah.

Sekarang, setelah anda dapat membuka halaman admin, anda dapat menjelajah dan membuka ciri lain seperti menetapkan kata laluan, nama pengguna, nama WiFi, dan sebagainya. Sekiranya anda mempunyai maklumat atau petua lain untuk menggunakan Modem Andromax M2Y Smartfren MiFi , sila tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan