6 Cara untuk Meretas WhatsApp Ala Penggodam Paling Popular, Jangan Cuba!

Beberapa kaedah aka cara menggodam WhatsApp yang biasa digunakan oleh penggodam. Bukan untuk melakukan jenayah, anda harus mengetahui cara yang hebat ini agar anda tidak menjadi mangsa peretasan!

WhatsApp adalah salah satu aplikasi sembang yang paling banyak digunakan. Selain mudah dan praktikal, pelbagai ciri menarik di WhatsApp tentunya membuat kita berminat untuk memilih aplikasi sembang yang satu ini.

Malangnya, tidak sedikit berita yang mengatakan bahawa aplikasi WhatsApp cenderung untuk digodam, anda tahu!

Sudah tentu anda tidak mahu semua privasi di WhatsApp, sama ada mesej atau fail yang dikongsi dengan rakan diketahui dan diedarkan kepada orang ramai?

Oleh itu, anda harus mengetahui pelbagai cara untuk menggodam penggodam gaya WhatsApp yang akan dibincangkan oleh Jaka di bawah ini agar anda tidak menjadi mangsa.

 • Menggunakan Aplikasi Perisik (Cara paling popular untuk menggodam WA)
 • Ekstrak Mesej WhatsApp
 • Menggunakan WhatsApp dari Web
 • Kawal Telefon Pintar dari PC / Komputer riba
 • Menggunakan Teknik SS7 (Cara paling berkesan untuk menggodam WhatsApp)
 • Cara Meretas WhatsApp ala Hacker

  Walaupun sudah tentu pembangun telah menyediakan aplikasi mereka dengan sistem keselamatan yang boleh dipercayai, tetapi sebenarnya hingga sekarang masih banyak cara untuk mengetahui cara mengetuk telefon bimbit yang akhirnya membuat pengguna tidak senang.

  Untuk itu, tidak ada salahnya jika kita sebagai pengguna juga mengetahui kaedah alias yang biasanya dilakukan oleh penggodam untuk memantau kandungan WhatsApp, geng orang lain.

  Nah, berikut adalah beberapa peretasan WhatsApp gaya penggodam yang perlu anda ketahui untuk membantu anda mengenal pasti sama ada terdapat tanda-tanda menguping di akaun WA anda. Lihatlah !

  1. Menggunakan OTP SMS

  Sumber foto: Telset.id (Walaupun ia dirancang untuk memperketat keselamatan masuk, ternyata ciri OTP SMS juga boleh menjadi cara untuk menggodam WhatsApp).

  Dalam proses mengesahkan akaun WhatsApp anda, anda pasti akan menemui OTP SMS . Di mana anda harus memasukkan kod pengesahan yang telah dihantar oleh WhatsApp ke nombor anda melalui SMS.

  Nah, biasanya penggodam dapat mengakses SMS OTP dengan menggunakan aplikasi perisian intip khas. Setelah berjaya, penggodam dapat mengakses aktiviti di WhatsApp anda dengan bebas.

  Untuk selamat dari ancaman yang satu ini, Jaka pernah memberi anda petua mengenai cara log masuk WhatsApp tanpa kod pengesahan, bukan?

  Dalam artikel itu, anda dapat melihat cara masuk WA tanpa nombor telefon supaya privasi anda dapat dijaga, geng.

  2. Menggunakan Aplikasi Perisik (Cara paling popular untuk menggodam WA)

  Cara seterusnya untuk menggodam penggodam gaya WhatsApp adalah dengan menggunakan aplikasi pengintip . Penggodam kadang-kadang juga memerlukan pertolongan, salah satunya menggunakan pelbagai aplikasi pengintip atau aplikasi penggodaman yang banyak terdapat di internet.

  Salah satu aplikasi yang dapat digunakan untuk memantau WhatsApp orang lain adalah WhatsDog . Bukan hanya pemantauan, aplikasi yang satu ini juga dapat digunakan untuk mengubahsuai pesan Anda , Anda tahu.

  MUAT TURUN Apl

  Oh ya, cari juga aplikasi "terlarang" yang boleh anda gunakan untuk menjadikan WhatsApp lebih sejuk! Ingin tahu? Baca artikel Jaka mengenai aplikasi WhatsApp terlarang di sini.

  3. Ekstrak mesej WhatsApp

  Seperti yang kita ketahui, WhatsApp menyediakan pilihan sandaran untuk semua mesej atau sembang yang tersedia di akaun WA untuk memudahkan pengguna ketika mereka harus menukar peranti telefon pintar.

  Sayangnya, ciri ini dikatakan digunakan oleh penggodam untuk mencuri privasi anda, geng. Melalui pelbagai tipu muslihat, penggodam dapat dengan mudah menyandarkan sembang WA anda walaupun dengan menggunakan akaun e-mel mereka sendiri!

  Secara automatik, penggodam dapat mengakses dan membaca semua mesej yang menyampaikan WhatsApp anda.

  LIHAT ARTIKEL

  4. Menggunakan WhatsApp dari Web

  Sumber foto: Urbandigital (Selain menggunakan aplikasi mata-mata, Web WhatsApp juga dapat digunakan untuk menggodam WhatsApp, Anda tahu).

  Seperti namanya, WhatsApp Web menyediakan kemudahan yang memudahkan kita (termasuk penggodam) untuk mengakses WhatsApp dari PC atau peranti komputer riba.

  Apa yang perlu anda lakukan ialah mengimbas Kod QR dari telefon pintar sehingga anda boleh mengakses akaun WhatsApp di PC atau komputer riba.

  Peretas tentu dapat melakukan pengimbasan dengan mudah dan setelah mereka mendapat akses, mereka dapat membaca, mengirim, dan mengubah pesanan di WhatsApp anda.

  5. Kawal Telefon Pintar dari PC / Komputer riba

  Cara seterusnya untuk menggodam penggodam gaya WhatsApp adalah dengan menggunakan aplikasi yang dapat mengendalikan telefon pintar dari komputer riba / PC atau sebaliknya.

  Teknik ini, yang sering disebut pencerminan, banyak digunakan oleh orang-orang yang tidak ingin menjadi rumit, kerana dapat mengendalikan beberapa perangkat sekaligus hanya dari satu perangkat.

  Tetapi, sayangnya, kecanggihan teknologi ini dilaporkan dapat digunakan penggodam yang anda tahu, geng. Apabila komputer riba mereka berjaya mengakses telefon pintar anda, WhatsApp anda dapat dikendalikan dengan mudah oleh mereka.

  Biasanya, penggodam menggunakan bantuan alat seperti Teamviewer Quick untuk mengakses keseluruhan skrin telefon pintar.

  6. Menggunakan Teknik SS7 (Cara paling berkesan untuk menggodam WhatsApp)

  Sumber foto: YouTube (Cara menggodam WA menggunakan teknik SS7 kini menjadi popular setelah banyak aplikasi yang menggunakan pengesahan dua langkah).

  Cara menggodam WA gaya penggodam terakhir adalah dengan menggunakan teknik SS7 . Teknik yang satu ini semakin popular kerana banyak aplikasi menggunakan pengesahan dua langkah.

  Dengan teknik ini, pengesahan sedemikian menjadi sangat mudah ditembusi oleh penggodam, termasuk ketika mereka ingin mengetuk akaun WhatsApp sasaran mereka.

  Istilah Sistem Isyarat No.7 (SS7) itu sendiri adalah protokol isyarat yang digunakan secara global untuk mewakili rangkaian telekomunikasi.

  Protokol ini juga mempunyai berbagai fungsi yang berkaitan dengan panggilan telefon, perayauan, SMS, dan menyediakan konvergensi perkhidmatan suara dan data, geng.

  Itulah pelbagai kaedah aka cara menggodam WhatsApp yang biasa digunakan oleh penggodam untuk memantau mangsa, geng WA.

  Setelah mengetahui enam perkara di atas, Jaka berharap anda dapat lebih berwaspada dan berhati-hati lagi dengan keselamatan akaun WhatsApp anda!

  Jangan biarkan privasi anda menjadi milik orang lain atau masyarakat yang lebih luas. Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai WhatsApp atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan