10 Aplikasi Mempercepat Rangkaian WiFi dan Internet, Stabil & Mempercepat!

Pasti menjengkelkan apabila sambungan internet lambat? Untuk mengatasinya, anda boleh menggunakan aplikasi untuk mempercepat rangkaian. Inilah cadangannya!

Sambungan internet adalah salah satu keperluan asas bagi banyak orang di zaman digital ini.

Semua peranti mulai dari telefon bimbit, tablet, hingga komputer, semuanya disambungkan ke internet untuk melakukan pelbagai aktiviti.

Sambungan yang stabil adalah impian bagi semua pengguna internet. Baiklah, bagaimana jika rangkaian internet lambat? Ia pasti menjengkelkan, bukan?

Untuk pengguna Android anda, mudah! Jaka ada jalan penyelesaian. Ayuh, periksa cadangan aplikasi mempercepat rangkaian internet berikut!

 • Penggalak Penstabil Sambungan
 • Mempercepat
 • Aplikasi Kelajuan Internet Lain ...
 • Aplikasi yang Disyorkan Mempercepat Rangkaian WiFi

  Beberapa aplikasi yang disarankan oleh Jaka sangat mudah digunakan, bahkan anda tidak memerlukan banyak akses atau akses root yang menyusahkan.

  Oleh itu, saya tidak ingin tahu, anda boleh segera melihat ulasan penuh di bawah, geng!

  1. Doktor WiFi

  Wifi Doctor adalah aplikasi untuk memeriksa rangkaian WiFi di sekitar anda. Aplikasi ini juga mempunyai fitur menganalisis lalu lintas internet dari WiFi dalam masa nyata.

  Ciri-ciri ini dapat memastikan anda disambungkan pada kelajuan terbaik. Apabila anda disambungkan ke internet yang tidak stabil, aplikasi ini akan mengoptimumkannya secara automatik.

  Dengan menggunakan aplikasi WiFi Doctor ini, sambungan WiFi sentiasa optimum dan menjadikan anda dapat melayari jauh lebih pantas. Berminat untuk mencuba, geng?

  PerincianDoktor WiFi
  Pemaju Apl Esso
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 5.7MB
  Pasang 500,000+
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi WiFi Doctor di bawah:

  Apps Utilities Esso Apps DOWNLOAD

  2. Penggalak Penstabil Sambungan

  Untuk mempercepat rangkaian WiFi di telefon pintar, anda juga dapat menggunakan Connection Stabilizer Booster . Aplikasi ini menjamin sambungan internet anda tetap stabil.

  Terdapat dua pilihan yang boleh anda pilih, iaitu aktif terus hidup dan aktif sambungkan semula. Aktif tetap hidup menjadikan sambungan internet tetap berjalan walaupun anda tidak menggunakannya.

  Walaupun ciri penyambungan semula aktif dapat mengembalikan sambungan menjadi normal. Ciri ini sangat berguna sekiranya terdapat banyak pengguna internet, geng.

  PerincianPenggalak Penstabil Sambungan
  Pemaju Perisian Supersonik
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 3MB
  Pasang 5,000,000+
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Connection Stabilizer Booster di bawah:

  DOWNLOAD Aplikasi Rangkaian

  3. Mempercepat

  Daripada menjadi aplikasi VPN untuk Android, aplikasi yang disebut Speedify ini terasa lebih sesuai disebut sebagai aplikasi mempercepat rangkaian internet.

  Teknologi ikatan saluran memungkinkan untuk meningkatkan lebar jalur internet sambil dihubungkan secara langsung ke 10 sambungan.

  Apabila anda menggunakan rangkaian WiFi dan selular pada masa yang sama, Speedify juga akan mengoptimumkan kedua-duanya secara optimum ketika salah.

  PerincianMempercepat
  Pemaju Connectify Inc.
  OS minimum Berbeza
  Saiz Berbeza
  Pasang 1,000,000+
  Penarafan 3.8 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Speedify di bawah:

  Aplikasi Rangkaian Connectify Inc. MUAT TURUN

  Aplikasi Kelajuan Internet Lain ...

  4. Samsung Max

  Aplikasi seterusnya untuk mempercepat rangkaian WiFi adalah Samsung Max . Sekiranya anda pengguna Samsung HP, anda tidak perlu lagi memasang aplikasi ini.

  Aplikasi ini, yang dulu disebut Opera Max, dapat menyimpan data sambil mengendalikan penggunaan aplikasi di ponsel Anda.

  Selain itu, Samsung Max juga dapat mengoptimumkan prestasi telefon pintar. Aplikasi ini dapat Anda gunakan untuk menghentikan aplikasi berjalan di latar belakang dengan fitur Force Close.

  PerincianSamsung Max
  Pemaju Aplikasi Samsung Max
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 13MB
  Pasang 10,000,000+
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Samsung Max di bawah:

  Aplikasi Perisian Opera MUAT TURUN

  5. Pengubah DNS

  Cadangan Jaka seterusnya adalah aplikasi DNS Changer . Anda dapat menggunakan aplikasi ini baik ketika menggunakan jaringan WiFi dan data selular.

  Dengan begitu, kelajuan internet akan lebih laju dan stabil. Menonton video YouTube dijamin tidak akan goyah lagi, geng!

  Dengan Pengubah DNS, anda bukan sahaja dapat mempercepat rangkaian, tetapi juga dapat membuka laman web yang disekat. Lebih-lebih lagi, aplikasi ini boleh digunakan tanpa root. Menarik, bukan?

  PerincianPengubah DNS
  Pemaju BGNmobi
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 10MB
  Pasang 5,000,000+
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi DNS Changer di bawah:

  MUAT TURUN Apl

  6. Pengurus Data Saya

  Seterusnya adalah aplikasi Pengurus Data Saya . Aplikasi untuk mempercepat rangkaian internet ini yang dapat anda gunakan tanpa perlu melakukan root.

  Menariknya, dengan menggunakan aplikasi ini, anda dapat mengesan semua penggunaan data yang digunakan oleh setiap aplikasi pada telefon pintar anda.

  Dengan cara itu, anda boleh memilih mana-mana aplikasi yang akan dibiarkan atau mesti dimatikan untuk mendapatkan sambungan internet yang stabil, geng.

  PerincianPengurus Data Saya
  Pemaju Aplikasi Asas Annie
  OS minimum Android 6.0 ke atas
  Saiz 6.6MB
  Pasang 10,000,000+
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Pengurus Data Saya di bawah:

  Aplikasi Rangkaian Teknologi Mobidia MUAT TURUN

  7. Pembantu Rumah SD

  Pada asasnya, anda boleh menggunakan SD Maid untuk menguruskan telefon pintar anda agar sentiasa bersih dan kemas agar kinerjanya sentiasa optimum.

  Tetapi, dalam aplikasi ini ada fitur sehingga Anda dapat mematikan aplikasi yang tidak digunakan sehingga sambungan internet akan lebih stabil.

  SD Maid juga merangkumi penilai aplikasi yang menggunakan terlalu banyak data internet. Anda juga boleh menguruskan aplikasi mana yang akan terputus dari sambungan internet, geng.

  PerincianSekolah Rendah Pembantu Rumah
  Pemaju menggelapkan
  OS minimum Berbeza
  Saiz Berbeza
  Pasang 10,000,000+
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi SD Maid di bawah:

  DOWNLOAD Gelapkan Aplikasi Pembersihan & Tweaking

  8. Internet Speed ​​Meter Lite

  Seterusnya ada aplikasi untuk mempercepat sambungan internet yang disebut Internet Speed ​​Meter Lite . Aplikasi ini akan memperlihatkan kelajuan sambungan internet anda di Status Bar.

  Dengan cara itu, anda dapat memantau sambungan internet anda semasa menggunakannya. Anda juga dapat mengawal penggunaan aplikasi untuk mempercepat internet di telefon pintar.

  Walaupun ia adalah Internet Speed ​​Meter versi percuma, fungsi aplikasi ini masih boleh dipercayai untuk menjadikan rangkaian internet lebih pantas daripada biasa.

  PerincianInternet Speed ​​Meter Lite
  Pemaju Aplikasi Dinamik
  OS minimum Berbeza
  Saiz Berbeza
  Pasang 50,000,000+
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Internet Speed ​​Meter Lite di sini.

  9. Master Rangkaian

  Sama seperti aplikasi sebelumnya, Master Network juga dapat mengoptimumkan sambungan internet ketika menyemak imbas, streaming video, atau bermain permainan dalam talian.

  Aplikasi ini juga mempunyai fitur untuk memutuskan sambungan internet dari aplikasi yang tidak digunakan. Jadi, sambungan internet pada telefon pintar dapat berjalan dengan lebih cekap.

  Walaupun kecanggihan aplikasi ini sangat berguna, sayangnya Master Network tidak terdapat di Play Store. Tetapi, anda boleh memuat turunnya di pautan di bawah.

  Utiliti Aplikasi LIONMOBI DOWNLOAD

  10. Kunci Induk WiFi

  Cadangan aplikasi terakhir dan paling popular untuk mempercepat WiFi adalah Kunci Induk WiFi . Aplikasi ini dapat menguatkan isyarat sambil memantau kelajuan rangkaian yang disambungkan.

  Sejuk lagi, aplikasi ini juga dapat menjimatkan kuasa bateri telefon pintar. Jadi, anda tidak perlu risau bateri telefon pintar akan cepat habis kerana penggunaan internet lama.

  Kerana popularitinya, WiFi Master Key telah dimuat turun oleh lebih daripada 100 juta pengguna Android melalui Play Store. Anda mesti mencuba, geng!

  PerincianKunci Induk WiFi
  Pemaju PTE JARINGAN RANGKAIAN LINKSURE. TERHAD
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 16MB
  Pasang 100,000,000+
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi WiFi Master Key di bawah:

  Rangkaian Aplikasi wifi.com LinkSure Singapore MUAT TURUN

  Itu adalah aplikasi yang mempercepat WiFi dan sambungan data selular di Android. Dengan aplikasi ini, dijamin sambungan internet pantas!

  Anda juga boleh memilih aplikasi mana yang paling sesuai dengan keperluan dan spesifikasi telefon pintar anda, geng. Semoga bermanfaat!

  Baca juga artikel mengenai Internet atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

  Artikel Berkaitan