Cara Mendaftar Akaun Steam untuk Dota Utama 2 | Sangat mudah!

Adakah anda mahu bermain Dota 2 atau CS: GO secara percuma? Sebelum itu anda perlu mengetahui cara mendaftar akaun Steam percuma, supaya anda dapat menikmati keseronokan (sangat mudah).

Bosan bermain Mobile Legends dan MOBA analog lain, tetapi mahukan lebih mencabar? Mungkin berpindah ke Dota 2 boleh menjadi penyelesaian.

Dengan permainan yang lebih kompleks, sudah tentu anda akan ketagih bermain.

Tetapi sebelum anda mula bermain permainan yang satu ini, anda mesti mempunyai akaun Steam. Mengikuti Jaka mengkaji cara mendaftar akaun Steam penuh ...

 • Cara Membuat Akaun Steam melalui Aplikasi Pelanggan Steam
 • Video: Inilah Cara Mudah untuk Berpindah dari Mobile Legends ke Dota 2!
 • Cara Membuat Akaun Steam Dengan Cepat & Mudah

  Terdapat beberapa cara untuk membuat akaun Steam yang boleh anda cuba. Yang pertama anda boleh melalui laman web Steam rasmi.

  Atau anda juga boleh melakukannya melalui aplikasi klien yang mesti dimuat turun dan dipasang terlebih dahulu di PC anda. Daripada menjadi lebih ingin tahu, mari ikuti panduan berikut dari Jaka!

  Cara Membuat Akaun Steam melalui Laman Web Steam Rasmi

  Dengan cara ini, anda dapat mengakses laman web rasmi Steam dalam aplikasi penyemak imbas yang tersedia di PC desktop, seperti Microsoft Edge, Mozilla Firefox atau Google Chrome.

  • Langkah - 1: Kali pertama anda mesti pergi ke pautan berikut: //store.steampowered.com/join/. Anda akan segera diarahkan ke halaman Buat Akaun di laman web rasmi Steam.
  DOWNLOAD Apps Valve Productivity Corporation
  • Langkah - 2: Seterusnya, sama seperti kebanyakan langkah pendaftaran, anda mesti mengisi nama akaun Steam anda . Kemudian pada lajur seterusnya, isikan kata laluan dengan minimum 8 aksara bersama dengan alamat e-mel yang aktif. Jangan lupa untuk mengisi captcha sebagai kod pengesahan.
  • Langkah - 3: Sekarang anda hanya perlu bersetuju dengan peraturan Steam dan memberikan senarai semak mengenai pilihan yang saya setuju DAN saya berumur 13 tahun ke atas , dan klik Teruskan untuk mula membuat akaun.
  • Langkah - 4: Akhirnya, yang perlu anda lakukan ialah mengesahkan alamat e-mel anda dan klik Buat Akaun Saya dalam mesej yang anda terima. Ia mudah?

  Cara Membuat Akaun Steam melalui Aplikasi Pelanggan Steam

  Anda juga boleh membuatnya secara langsung melalui aplikasi klien Steam yang boleh anda muat turun dan pasang dari laman web Steam rasmi. Inilah kaedah mudah untuk melakukannya.

  • Langkah - 1: Bagi anda yang tidak mempunyai aplikasi ini, anda boleh melayari laman web rasmi Steam atau di pautan berikut: //store.steampowered.com/about/. Klik butang Install Steam Now untuk memulakan proses memuat turun dan memasang.
  Pemuat turun & Pemalam Aplikasi Valve Corporation DOWNLOAD
  • Langkah - 2: Setelah selesai, buka aplikasi pelanggan Steam. Selanjutnya anda akan menemui tetingkap masuk Steam dan pilih menu Buat Akaun Baru untuk memulakan senarai Steam.
  • Langkah - 3: Sama seperti langkah pertama, masukkan nama akaun Steam pada bidang yang disediakan. Masukkan kata laluan di alamat e-mel aktif yang anda gunakan. Jangan lupa masukkan captcha untuk proses pengesahan.
  • Langkah - 4: Kemudian dalam perjanjian peraturan Steam, cukup periksa yang saya setuju DAN berumur 13 tahun ke atas , dan klik Teruskan untuk meneruskan.
  • Langkah - 5: Akhirnya, sahkan mesej yang anda terima dengan mengklik Buat Akaun Saya untuk memulakan pengaktifan akaun Steam.

  Video: Inilah Cara Mudah untuk Berpindah dari Mobile Legends ke Dota 2!

  Sekarang itulah cara membuat dan mendaftarkan akaun Steam anda dengan mudah dan cepat menggunakan laman web dan aplikasi pelanggan Steam.

  Sekarang anda boleh bermain permainan kegemaran anda. Bukan hanya Dota 2, ada permainan menarik lain seperti Paladins, CS: GO dan sebagainya. Semoga berjaya semua!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

  Artikel Berkaitan