Cara menyingkirkan iklan yang menjengkelkan di telefon Android | Dijamin Hilang 100%!

Adakah anda sering merasa terganggu dengan iklan semasa menyemak imbas? Tenang, geng, Jaka mempunyai cara mudah untuk menyingkirkan iklan di telefon Android anda!

Melayari alias melayari internet telah menjadi salah satu aktiviti kegemaran kami dengan telefon pintar. Bermula dari mendapatkan maklumat baru hingga menonton filem kegemaran anda juga dilakukan melalui aktiviti melayari.

Malangnya, aktiviti ini sering terganggu oleh pelbagai iklan yang sering muncul. Iklan-iklan ini bahkan muncul berkali-kali dan membuat mood kami untuk menyemak imbas automatik hilang.

Sudah tentu anda tidak mahu perkara itu berulang lagi kan? Pasti anda tidak mahu aktiviti melayari internet anda terganggu. Sekiranya demikian, bagaimana anda menyingkirkan iklan di HP?

Bersantai sahaja, Jaka akan memberikan beberapa panduan mengenai cara menghilangkan iklan yang paling berkesan di telefon bimbit Android dan dijamin berfungsi 100%. Tidak sabar menunggu? Lihat ulasan penuh di bawah!

 • Cara menyingkirkan iklan di telefon bimbit Samsung
 • Cara menyingkirkan iklan di telefon bimbit Xiaomi
 • Cara menyingkirkan iklan di HP

  Tidak selalu iklan di laman web yang anda buka selamat. Ingin anda membukanya di telefon bimbit atau komputer riba anda, semuanya menyimpan potensi bahaya untuk alat anda. Ini sama dengan aplikasi asing yang secara rahsia membawa virus , anda tahu!

  Untuk mengetahui cara menyingkirkan iklan di telefon Android yang tiba-tiba muncul, anda perlu melakukan beberapa langkah dan langkah yang telah ditulis oleh Jaka di bawah, ada yang tanpa aplikasi ya!

  Kemudian, anda boleh menyingkirkan pelbagai iklan yang ada di telefon bimbit anda, mahu Samsung, Xiaomi, HP Vivo, Oppo, hingga Advan. Tidak sabar menunggu? Tanpa menunggu terlalu lama, berikut adalah ulasan!

  Cara menyingkirkan iklan di telefon Android tanpa root

  Anda mesti sering ditawarkan tanpa iklan, tetapi dengan syarat telefon pintar Android anda mesti di-root terlebih dahulu.

  Sebenarnya, anda boleh mengatakan bahawa sudah cukup banyak cara yang dapat anda gunakan untuk bebas dari iklan tanpa perlu meng-root Android Android kegemaran anda .

  Bagi mereka yang tidak tahu, Jaka akan memberi anda cara untuk membuang iklan pop timbul di Android.

  Cara menyingkirkan iklan di HP menggunakan AdClear

  Cara pertama adalah menggunakan bantuan aplikasi yang disebut AdClear . AdClear itu sendiri adalah aplikasi yang memiliki fitur untuk menyekat iklan ketika anda melayari atau menggunakan aplikasi lain yang berpotensi untuk disisipkan iklan.

  Langkah 1 - Buka Muat turun dan Pasang AdClear

  Anda boleh memuat turun aplikasi secara percuma di pautan yang disediakan oleh Jaka di bawah.

  DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Tujuh Rangkaian

  Setelah memastikan aplikasinya terpasang di smartphone Android Anda, Anda dapat segera membuka aplikasi dan mengaktifkan fitur tersebut untuk menyekat iklan .

  Langkah 2 - Konfigurasikan AdClear dengan Penyemak Imbas Berkaitan

  Selepas itu, anda segera mengkonfigurasi aplikasi AdClear dengan penyemak imbas yang berkaitan, misalnya di Penyemak Imbas Samsung. Selesai! Sederhana, geng.

  Sekiranya anda bertanya mengapa aplikasi ini tidak dapat dikonfigurasikan dalam aplikasi penyemak imbas terbaik lain seperti Google Chrome, itu kerana Chrome mempunyai kaedah tersendiri untuk membuang iklan. Inilah panduannya!

  Cara Menghilangkan Iklan di Mudah Alih dengan Tetapan Google Chrome

  Selain menggunakan AdClear, cara untuk menyingkirkan iklan di ponsel Android tanpa aplikasi adalah dengan mengubah pengaturan Google Chrome. Google Chrome sendiri adalah penyemak imbas utama yang digunakan oleh kebanyakan pengguna Android.

  Untuk dapat bebas iklan semasa melayari internet dengan penyemak imbas yang satu ini, anda hanya mengikuti langkah demi langkah di bawah:

  Langkah 1 - Buka Google Chrome
  • Buka Google Chrome, kemudian pilih menu Tetapan untuk mulai mengatur penyemak imbas untuk menyekat iklan yang muncul.
  Langkah 2 - Pilih tetapan Laman
  • Setelah berada di menu Tetapan, lanjutkan dengan memilih Tetapan laman web .
  Langkah 3 - Pilih pop timbul
  • Terus pilih Pop-up , kemudian aktifkan menu sehingga Google Chrome secara automatik menyekat iklan di mana-mana laman web yang anda lawati.

  Selesai! Untuk mengetahui panduan yang lebih lengkap, anda dapat membaca artikel Cara Menghilangkan Pemberitahuan Chrome di Android dan PC Tanpa Komplikasi di kawasan ini:

  LIHAT ARTIKEL

  Cara Menghilangkan Iklan di HP Menggunakan NoRoot Firewall

  Cara atau kaedah ketiga untuk bebas dari iklan adalah dengan menggunakan aplikasi NoRoot Firewall.

  Aplikasi ini tidak hanya dapat digunakan untuk memblokir iklan di penyemak imbas, tetapi semua aplikasi pada smartphone Android Anda yang berpotensi menampilkan iklan, juga dapat diblokir.

  Inilah cara menggunakannya:

  Langkah 1 - Pasang aplikasi NoRoot
  • Setelah memasang aplikasi NoRoot Firewall pada telefon pintar Android anda, segera buka aplikasinya. Pilih tab Aplikasi untuk melihat senarai aplikasi di telefon bimbit anda.
  Langkah 2 - Pilih aplikasi yang ingin anda sekat
  • Anda hanya perlu memilih aplikasi mana yang ingin anda sekat iklan. Cara untuk melakukannya adalah dengan menandakan aplikasi dengan dua tanda X yang secara automatik menjadikan iklan berpotensi dalam aplikasi tidak muncul.
  Baju Aplikasi Antivirus kelabu & keselamatan MUAT TURUN

  Cara menyingkirkan iklan di telefon bimbit menggunakan penyemak imbas UC

  Kaedah terakhir adalah menggunakan penyemak imbas lain yang juga mempunyai ciri untuk menghilangkan iklan yang tiba-tiba muncul.

  Salah satunya ialah Penyemak Imbas UC . Penyemak imbas yang satu ini juga boleh anda andalkan untuk meneroka pelbagai laman web di internet tanpa terganggu dengan penampilan pelbagai iklan.

  Berikut adalah langkah-langkah untuk menggunakan Penyemak Imbas UC tanpa iklan:

  Langkah 1 - Buka Penyemak Imbas UC
  • Buka Penyemak Imbas UC kemudian pilih ikon tiga baris seperti hamburger di kedudukan bawah tengah. Masuk ke menu Tetapan , kemudian pilih Tambah .
  Langkah 2 - Aktifkan Blok Iklan
  • Pilih Blok Iklan kemudian aktifkan Penyekat Iklan dan Penyekat Iklan Kuat untuk menyekat semua jenis iklan sehingga iklan tersebut tidak akan muncul kemudian semasa anda melayari menggunakan Penyemak Imbas UC.
  Aplikasi Penyemak Imbas UCWeb Inc. MUAT TURUN

  Cara menyingkirkan iklan di telefon bimbit Samsung

  Samsung masih merupakan salah satu jenama telefon pintar yang paling banyak digunakan hari ini. Bagi anda pengguna jenama Korea Selatan, terdapat beberapa cara yang terpisah untuk memadam iklan.

  Berikut adalah dua cara untuk menyingkirkan iklan di telefon bimbit Samsung yang juga boleh anda gunakan pada telefon bimbit lain seperti ASUS, Vivo, Oppo, atau Advan.

  1. Keluarkan Aplikasi Selain dari Play Store

  Pengguna Android yang suka meneroka cenderung memasang pelbagai aplikasi, termasuk yang bukan dari Play Store rasmi. Malangnya, aplikasi ini sering mengandungi banyak iklan yang mengganggu.

  Cara mengatasi ini adalah dengan menghapus aplikasi ini. Buka menu tetapan telefon pintar> pilih Aplikasi > pilih aplikasi yang bukan dari Play Store> Pilih Nyahpasang atau hapus pemasangan aplikasi.

  2. Keluarkan Aplikasi Aktif / Berjalan yang Mencurigakan

  Cara kedua adalah dengan menghapus aplikasi atau aplikasi aktif yang sedang berjalan dan mencurigakan.

  Kembali lagi, aplikasi dari kedai tidak rasmi atau aplikasi "seludup" yang entah dari mana dan ternyata berjalan tanpa disedari boleh menyebabkan iklan yang mengganggu.

  Anda boleh mematikannya dengan memilih menu Aplikasi Aktif > Pilih aplikasi asing yang tidak anda kenali> Nyahpasang aplikasi.

  Cara menyingkirkan iklan di telefon bimbit Xiaomi

  Selain Samsung, Xiaomi juga merupakan salah satu jenama yang paling banyak digunakan. Malangnya, terdapat beberapa cara untuk menyingkirkan iklan di telefon bimbit yang satu ini.

  Ikuti langkah demi langkah di bawah ini untuk dapat menerapkan cara menyingkirkan iklan di telefon bimbit Xiaomi dengan mudah yang dapat dilakukan pada telefon bimbit lain seperti ASUS, vivo, realme, Oppo, atau Advan.

  Langkah 1 - Masukkan tetapan
  • Masuk ke menu Tetapan / Tetapan > Pilih pilihan Tetapan tambahan .
  Langkah 2 - Pilih privasi
  • Terus pilih Privasi .
  Langkah 3 - Pilih menu aplikasi dengan akses penggunaan
  • Seterusnya, anda hanya memilih menu Aplikasi dengan akses untuk digunakan .
  Langkah 4 - Pilih aplikasi msa
  • Pilih aplikasi msa > Lanjutkan dengan mematikan Izinkan akses untuk digunakan sehingga iklan di telefon bimbit Xiaomi Anda tidak muncul lagi.

  Itulah empat cara untuk menyingkirkan iklan di telefon Android yang anda gunakan.

  Kini aktiviti anda di telefon pintar tidak perlu lagi terganggu dengan penampilan iklan yang selain mengganggu, kadang-kadang menjadikan kita kurang produktif. Semoga berjaya!

  Artikel Berkaitan