Koleksi Kaedah Pengaktifan Ms. Office 2016 & 365 secara kekal

PC anda telah dipasang Microsoft Office 2016/365 tetapi adakah percubaan sudah habis? Di sini, Jaka memberitahu kami cara mengaktifkan Office 2016/265 2020 secara kekal.

Siapa di sini yang tidak pernah menggunakan program dari Microsoft Office sama sekali? Sama ada Microsoft Word, Excel, PowerPoint, program ini sangat berguna untuk kehidupan kita.

Namun, untuk menggunakan sepenuhnya potensi Ms. Pejabat, anda mesti mengaktifkan program ini terlebih dahulu, geng. Seperti program berbayar yang lain, Office akan dikunci jika telah melewati tempoh percubaan.

Sekiranya anda ingin mengetahui cara mengaktifkan Office 2016, 365 dan siri lain, anda telah sampai di tempat yang tepat, geng. Daripada menunggu lama, lebih baik pertimbangkan artikel berikut!

 • Cara Mengaktifkan Office 2016, 2019, 2013, dan lain-lain melalui Kod Produk dalam Program
 • Cara Mengaktifkan Office 2016, 2019, 2013, dll melalui Kod Produk di Laman web
 • Cara Mengaktifkan Office 2016, 2019, 2013, dll. Percuma dengan KMSPico
 • Cara Mengaktifkan Office 2016, 2019, Dll & Cara Mengaktifkan Office 365 secara Kekal

  Microsoft Office yang terkunci akan menyukarkan anda menyelesaikan kerja. Anda tidak dapat menyimpan atau membuka dokumen, dan pemberitahuan akan muncul yang menyuruh anda memasukkan kunci produk atau nombor siri anda .

  Terdapat begitu banyak siri Office yang boleh anda gunakan. Walaupun begitu, cara mengaktifkan Office 2013, 2016, dan 2019 ternyata sama, geng. Satu-satunya perbezaan adalah ciri perisian.

  Selain Ms. Office, Jaka juga akan memberitahu anda cara mengaktifkan perkhidmatan langganan Office 365, atau Ms. Pejabat dengan bayaran. Lihatlah!

  Cara Mengaktifkan Office 365 melalui Akaun Microsoft

  Office 365 adalah pakej perkhidmatan produk Microsoft yang mempunyai format pengkomputeran awan. Ini bermakna anda hanya memerlukan sambungan internet dan tidak perlu memasang pelbagai aplikasi Office pada Windows anda.

  Anda boleh menggunakan perkhidmatan Office 365 dengan membayar yuran langganan bulanan dan tahunan. Office 365 sering digunakan di pejabat kerana boleh digunakan untuk beberapa komputer sekaligus.

  Apabila anda membeli komputer riba baru, biasanya anda juga akan mendapat lesen Office 365 untuk tahun pertama. Inilah cara mengaktifkan Office 365 pada akaun Microsoft.

  • Pertama sekali, anda mesti terlebih dahulu membeli perkhidmatan Office 365 dengan membuka laman Microsoft . Anda boleh membuat akaun Microsoft baru atau membeli Office 365 melalui akaun Microsoft lama anda.

  • Setelah selesai membeli akaun Office 365, buka sebarang produk Microsoft Office yang ada di PC atau komputer riba anda.

  • Klik butang Aktifkan dengan ikon kunci untuk memulakan pengaktifan Office 365 pada Ms. Pejabat

  • Klik pada pilihan log masuk menggunakan akaun Office 365. Kemudian, masukkan akaun Microsoft yang sebelumnya telah anda daftarkan untuk membeli Office 365.
  • Oleh kerana Office 365 dapat digunakan di lebih dari 1 komputer, pastikan anda masih mempunyai slot komputer yang dapat didaftarkan di akaun Office 365. Jika tidak, anda boleh mematikan Office 365 pada PC lain.

  Cara Mengaktifkan Office 2016, 2019, 2013, dan lain-lain melalui Kod Produk dalam Program

  Selain menggunakan akaun Office 365, ada juga cara untuk mengaktifkan Office melalui kunci produk , geng. Kaedahnya sama seperti di atas tetapi hanya terdapat sedikit perbezaan dalam langkah-langkahnya.

  Dalam artikel ini, Jaka akan memperagakan program Ms. Word 2019. Inilah cara mengaktifkan Office 2019 melalui kod produk dalam program Ms. Pejabat:

  • Buka salah satu program Ms. Office sudah dipasang pada PC / komputer riba anda.

  • Pada halaman permulaan, klik pada butang Aktifkan yang menggunakan ikon kunci.

  • Pilih butang Masukkan Kunci Produk pada menu seterusnya. Anda akan mendapat kunci produk ini sekiranya anda membeli Ms. Pejabat runcit. Anda juga boleh membeli kunci produk Ms. Pejabat melalui aplikasi eCommerce.
  • Masukkan kunci produk 25 digit di medan yang tertera. Kemudian, klik Tebus Dalam Talian dalam kotak bernama Tambah kunci ini ke akaun .
  • Masukkan id dari akaun Microsoft anda untuk pengaktifan Office. Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh membuatnya melalui pilihan Buat akaun baru .
  • Setelah semua selesai, klik Finish Activation sehingga Office sekarang diaktifkan pada PC / komputer riba anda.

  Cara Mengaktifkan Office 2016, 2019, 2013, dll melalui Kod Produk di Laman web

  Pilihan seterusnya adalah mengaktifkan Office melalui kod produk di laman Microsoft. Anda boleh menggunakan pilihan alternatif ini jika anda belum memasang aplikasi Microsoft Office pada PC / komputer riba anda.

  Tidak perlu bersusah payah mencari satu persatu cara untuk mengaktifkan Office 2010, cara mengaktifkan Office 2013, atau cara mengaktifkan Microsoft Office 2016 kerana kaedah ini dapat digunakan dalam versi program apa pun.

  • Buka laman //setup.office.com/ dalam aplikasi penyemak imbas pilihan anda. Anda juga boleh melayari laman web ini untuk membeli lesen produk Ms. Mana-mana pejabat.

  • Pilih Log Masuk , kemudian masukkan ID dan Kata Laluan akaun Microsoft anda.

  • Anda juga dapat memilih untuk membuat akaun Microsoft baru dengan mengklik pilihan Buat akaun baru .

  • Masukkan kod produk 25 digit yang sudah anda miliki. Setelah selesai, pilih Seterusnya.
  • Pilih wilayah negara yang anda mahukan, kemudian klik Seterusnya .

  • Anda boleh memilih Pembaharuan Automatik dengan menggeser butang sehingga berwarna hijau. Sekiranya anda mengaktifkan pilihan ini, anda mesti memasukkan nombor kad kredit anda. Klik Seterusnya.

  • Selesai!

  Cara Mengaktifkan Office 2016, 2019, 2013, dll. Percuma dengan KMSPico

  Kaedah terakhir adalah tidak sah kerana menggunakan program pihak ketiga yang dipanggil KMSPico untuk pengaktifan Office 2016, 2019, 2010, dan 2013. Dengan cara ini, anda tidak perlu membeli kunci produk yang mahal.

  Namun, anda harus tahu bahawa Jaka tidak mengesyorkan anda menggunakan program ini kerana melanggar hak cipta dan boleh membuat anda berurusan dengan undang-undang.

  KMSPico adalah program pengaktif yang dapat anda gunakan untuk mengaktifkan sistem operasi Office dan Windows . Berikut adalah cara mengaktifkan Office secara percuma dengan menggunakan KMSPico:

  • Matikan antivirus yang ada di komputer anda.

  • Muat turun KMSPico terkini dengan melayari laman web //official-kmspico.com/ .

  • Ekstrak fail KMSPico dalam direktori yang anda mahukan.

  • Klik kanan pada fail KMSPico, kemudian pilih Jalankan sebagai pentadbir .

  • Pilih pilihan untuk mengaktifkan Office. Tunggu sehingga proses selesai.

  Seperti sekumpulan cara mengaktifkan Office 2016, 2013, 2016, 2019, bahkan 365. Walaupun produknya pelbagai, tetapi semuanya dapat diselesaikan dengan kaedah yang sama.

  Jumpa anda dalam artikel menarik yang lain, Jaka. Jangan lupa tinggalkan jejak komen di ruang yang ada.

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara

  Artikel Berkaitan