7 Aplikasi Penyuntingan Foto Menjadi Anime Terbaik, Anda Boleh Mengambil Foto dengan Waifu Anda!

Perlukan aplikasi penyuntingan foto untuk menjadi anime berkualiti tinggi? Temui 7 aplikasi penyuntingan foto untuk menjadi anime terbaik pada tahun 2020. Plus pautan muat turun!

Salah satu budaya unik Jepun yang ada di seluruh dunia adalah anime . Siri anime terkenal di seluruh dunia, termasuk di Indonesia

Gaya animasi dan penulisan cerita yang khas dari anime, berjaya menarik minat ramai peminat di Indonesia. Jumlah peminat yang luar biasa ini menarik minat pembangun untuk membuat aplikasi khas untuk segmen anime.

Salah satu jenis aplikasi yang menarik bagi peminat anime adalah aplikasi penyuntingan foto anime di telefon pintar.

 • Prisma
 • GoArt
 • Meitu
 • PicsArt - Studio Foto
 • Kartun & Pelekat MomentCam
 • Penyunting Foto Kartun
 • Aplikasi Penyuntingan Foto Anime Terbaik di Android

  Seiring dengan peningkatan bilangan telefon pintar dengan kualiti kamera terbaik, semakin banyak aplikasi kamera bertema Naime pada telefon pintar telah berkembang.

  Ramai orang yang ingin mengedit foto menjadi anime, dan mempamerkan suntingan di media sosial. Lebih-lebih lagi, proses penyuntingan yang dilakukan dalam aplikasi ini sangat mudah.

  Ingin tahu apa aplikasi dalam foto menjadi anime yang dapat Anda gunakan pada tahun 2020? Apa kelebihannya berbanding aplikasi lain? Berikutan maklumat lengkap.

  1. Everfilter

  Dikembangkan oleh TopBuzz , aplikasi penyuntingan foto anime Jepun yang terkenal ini menyediakan penapis khas untuk menjadikan foto anda kelihatan seperti anime.

  Uniknya, dalam aplikasi ini foto yang anda ambil akan diproses menjadi seperti anime secara automatik tanpa harus memilih filter terlebih dahulu.

  Walaupun tidak ada pilihan penapis, tetapi anda dapat menyesuaikan gambar sekitarnya. Adakah anda ingin diberi penapis gambar animasi pada waktu malam atau siang hari. Hebat, bukan?

  MaklumatEverfilter
  Pemaju TopBuzz
  Kaji semula 4.0
  Saiz 6MB
  Pasang -
  Android Minimum 4.0.3

  Muat turun aplikasi Everfilter di bawah!

  DOWNLOAD Aplikasi Foto & Pengimejan Everfilter

  2. Prisma

  Tidak seperti Everfilter, Prisma adalah aplikasi penyuntingan foto yang menyediakan pelbagai pratetap penapis untuk dicuba .

  Uniknya, Prisma menggunakan AI yang akan menerapkan penapis secara merata ke semua komponen foto.

  Aplikasi ini untuk menukar foto menjadi anime juga sangat mudah digunakan. Anda tidak perlu melakukan apa-apa proses penyuntingan, hanya dengan memilih penapis dan sedikit penyesuaian.

  Anda boleh menggunakan pelbagai penapis dalam satu foto. Dengan penggunaan penapis yang betul, anda dapat mengubah foto biasa menjadi foto anime yang menarik menggunakan Prisma yang anda tahu!

  MaklumatPrisma
  Pemaju Prisma Labs, Inc.
  Kaji semula 4.0
  Saiz 12.7MB
  Pasang -
  Android Minimum 4.4

  Muat turun aplikasi Prisma di bawah!

  Makmal Aplikasi dan Pengimejan Foto, termasuk MUAT TURUN

  3. GoArt

  GoArt adalah aplikasi penyuntingan foto terbaik untuk anime di Android dengan mekanisme kerja seperti Prisma.

  Dalam aplikasi ini, anda boleh menjadi kreatif dengan menerapkan pelbagai penapis dalam satu foto untuk menghasilkan kesan menarik seperti anime.

  Teknologi AI yang diterapkan dalam aplikasi ini membolehkan anda mengubah foto yang anda ambil menjadi bentuk seni, termasuk gambar dalam anime yang popular.

  MaklumatGoArt
  Pemaju Prisma Labs, Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (47,678)
  Saiz 8.3MB
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum 4.0.3

  Muat turun aplikasi GoArt di bawah!

  Aplikasi Foto & Pengimejan Everimaging Ltd. MUAT TURUN

  4. Meitu

  Ingin mempunyai gambar yang kelihatan seperti puteri dalam filem anime atau wanita Korea? Maka Meitu adalah aplikasi penyuntingan foto yang sesuai dengan anda.

  Dengan penapis khas yang direka di Asia, anda boleh menukar foto wajah anda agar kelihatan seperti watak anime yang comel!

  Di samping itu, dalam aplikasi ini anda juga dapat membuat foto yang anda ambil lebih cantik dengan ciri-ciri badan retouch.

  MaklumatMeitu
  Pemaju Meitu (China) Terhad.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (600,231)
  Saiz 116MB
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun aplikasi Meitu di bawah!

  Meitu

  5. PicsArt - Studio Foto

  Jika dibandingkan dengan aplikasi penyuntingan foto anime lain, PicsArt adalah aplikasi yang paling lengkap. Di samping itu, pelbagai ciri ini disediakan secara percuma.

  Terdapat banyak alat yang boleh anda gunakan untuk memaksimumkan foto anda seperti ciri lakaran, pembuat skicker, remix , dan banyak lagi.

  Bukan hanya alat yang lengkap, pelbagai pilihan penapis juga akan memudahkan anda membuat foto anime terbaik dengan mudah di telefon pintar.

  Dia menangis lagi, PicsArt disokong oleh komuniti yang secara aktif berkongsi foto dan tutorial untuk menjadikan anda lebih kreatif.

  MaklumatPicsArt
  Pemaju PicsArt
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (9,562,377)
  Saiz Berbeza
  Pasang 500,000,000+
  Android Minimum Berbeza

  Muat turun aplikasi PicsArt di bawah!

  PicsArt MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

  6. Kartun & Pelekat MomentCam

  Daripada hanya menjadi kartun animasi, MomentCam akan mengubah struktur foto anda menjadi karikatur lengkap dari kaki ke kepala.

  Uniknya, karikatur ini diilhamkan oleh pelbagai watak anime dan mempunyai struktur animasi yang serupa , menjadikannya kelihatan lucu dan menarik.

  Cara mengedit foto menjadi anime dalam aplikasi yang satu ini diklasifikasikan sebagai sangat mudah di mana anda hanya perlu mengambil gambar dan memilih penapis yang paling sesuai.

  MaklumatKartun & Pelekat MomentCam
  Pemaju Eureka Studios
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (1,281,082)
  Saiz 113MB
  Pasang 500,000,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun aplikasi MomentCam Kartun & Pelekat di bawah!

  Eureka Studios Aplikasi Video & Audio DOWNLOAD

  7. Penyunting Foto Kartun

  Aplikasi pertukaran foto terakhir ini menjadi anime mempunyai banyak penapis menarik yang akan mengubah foto anda menjadi watak dalam siri anime romantis.

  Bergam penapis menarik yang boleh anda gunakan secara percuma untuk menukar foto di galeri anda menjadi seperti watak filem animasi.

  Di samping itu, anda dapat menerapkan penapis dalam aplikasi ini secara real time di mana penyuntingan terakhir akan dilihat dalam proses mengambil gambar.

  MaklumatPenyunting Foto Kartun
  Pemaju Permainan Otak
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.9 (57,623)
  Saiz 13MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.4

  Muat turun aplikasi Editor Foto Kartun MomentCam di bawah!

  Penyunting Foto Kartun

  Aplikasi penyuntingan foto yang unik dan keren sehingga anime pada telefon pintar Android sebelumnya? Dengan deretan aplikasi ini, keinginan anda untuk menjadi watak anime dapat direalisasikan, walaupun hanya dalam bentuk gambar.

  Baris aplikasi yang disyorkan oleh Jaka juga mempunyai kelebihan masing-masing, selain itu ciri yang ditawarkan berbeza antara satu sama lain.

  Aplikasi mana yang menjadi kegemaran anda, geng? Mari pilih dan muat turun aplikasi penyuntingan foto anime lebih awal untuk telefon pintar anda, dan menjadi kreatif! Semoga berjaya!

  Artikel Berkaitan