Cara Dapatkan Duit Syiling LINE Percuma untuk Membeli Pelekat & Tema

Adakah anda ingin membeli pelekat atau tema dari LINE? Sangat mudah, ikuti cara untuk mendapatkan duit syiling LINE Percuma berikut. (100% Kerja)

Pengguna aplikasi LINE mesti mengetahui LINE Points ? Mata wang maya LINE digunakan untuk membeli pelbagai ciri dalam aplikasi LINE.

Sebelumnya ia hanya dipanggil LINE Coin , tetapi sekarang ia juga dipecah menjadi LINE Points.

Pada dasarnya, Poin LINE adalah mata wang maya yang diperoleh daripada ganjaran. Manakala LINE Coin adalah mata wang untuk membeli ciri-ciri dalam LINE.

Anda boleh mendapat ganjaran secara percuma, anda tahu! Seterusnya, Jaka akan memberitahu anda cara mendapatkan duit syiling LINE percuma.

Inilah Cara Mendapatkan Mata LINE Percuma!

Ingat, apa yang anda dapat dari ganjaran adalah Poin LINE, bukan Koin LINE. Pengiraannya adalah bahawa 1 Syiling bersamaan dengan 300 Mata. Baiklah, pernahkah anda terfikir bagaimana? Mari lihat langkah-langkah berikut:

DOWNLOAD Aplikasi Naver Sosial & Pemesejan

1. Buka Titik Garisan di LINE

Titik Garis ini berada di lajur Lagi, terletak di paling kanan aplikasi LINE anda. Lajur ini memberikan ciri tambahan yang boleh anda gunakan. Sekarang, pilih LINE Points seperti gambar di bawah.

Selepas itu anda akan berada di halaman LINE Points, di bahagian atas skrin anda akan diberi maklumat mengenai jumlah dan sejarah transaksi mata anda.

Sekiranya anda mengklik, sejarah lengkap mata pendapatan dan perbelanjaan anda akan muncul.

2. Buka Perkhidmatan Penyedia Ganjaran

Masih di halaman LINE Points, anda akan melihat beberapa aplikasi atau promosi pihak ketiga dari LINE itu sendiri yang terbahagi kepada lajur.

Lajur ini merangkumi Pilihan, Promosi, Akaun Rasmi, Aplikasi, Objektif, Kad Kredit, Membeli-belah, dan Misi Lain.

Ganjaran diberikan dalam 3 bentuk yang berbeza, iaitu angka, peratusan tepat, dan ditetapkan oleh penyedia ganjaran itu sendiri.

Setiap penyedia ganjaran mempunyai peraturannya sendiri sebelum anda diberi ganjaran dalam bentuk LINE Points, tetapi anda dapat melihat jumlah ganjaran yang akan diberikan seperti gambar di bawah.

Sekiranya anda tergoda dengan jumlah mata yang diberikan, klik sahaja dan anda akan pergi ke halaman penyedia ganjaran. Di sini anda diberi penjelasan tentang apa yang perlu dilakukan untuk mendapatkan hadiah.

3. Kembali ke Halaman Penyedia Ganjaran

Setelah menyelesaikan tugasan, anda mesti kembali ke halaman penyedia ganjaran dan gambar ini akan muncul.

Mata yang diberikan juga akan ditambahkan secara automatik ke akaun anda.

Sangat mudah untuk mendapatkan LINE Points secara percuma, bukan? Perkara yang boleh anda tukar secara automatik oleh LINE jika anda ingin membeli ciri Pelekat dan Tema.

Sekiranya anda malas mencari Mata daripada ganjaran, anda juga boleh membeli LINE Coins.

Ganjaran akan tersedia pada bila-bila masa. Tetapi anda mesti ingat bahawa jika anda mendapat mata dari satu pembekal, maka anda tidak dapat memperoleh lebih banyak mata pada penyedia yang sama.

Untuk penjelasan mendalam mengenai LINE Coin dan Line Points, Jaka akan menerangkan kemudian. Bagi anda yang mempunyai pendapat yang menarik, anda boleh menulisnya di ruangan komen, jumpa lagi!

Baca juga artikel mengenai LINE atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

Artikel Berkaitan