5 Aplikasi Android untuk Butang Belakang, Rumah dan Terkini

Berikut adalah senarai aplikasi untuk mengganti butang Kembali, Rumah, dan Terkini. Lihatlah! Terutama bagi anda yang menghadapi masalah dengan beberapa butang di telefon bimbit anda, Jaka mempunyai kaedah yang boleh anda cuba tanpa perlu membayar banyak wang.

Adakah telefon pintar anda menghadapi masalah dengan butang Laman Utama, Terkini atau Kembali ? Sekiranya demikian, maka anda harus mencari jalan keluar kerana penggunaan telefon pintar pasti akan terganggu tanpa butang penting.

Terutama bagi anda yang menghadapi masalah dengan beberapa butang di telefon bimbit anda, anda tidak perlu sedih dan bimbang. Tidak perlu juga meningkatkan ke pusat servis yang membuat anda harus membayar yuran yang mungkin tidak sedikit.

Jaka ada cara yang boleh anda cuba tanpa perlu membayar banyak wang. Berikut adalah senarai aplikasi untuk mengganti butang Kembali, Rumah, dan Terkini . Lihatlah!

BACA JUGA
  • Cara Mudah Membuat Kata Laluan pada Flashdisk untuk Menyimpan Fail Rahsia dengan Selamat!
  • Cara Mudah untuk Menyalin Kapsyen Tampal Instagram Dengan Mudah di Android
  • Cara Mudah Mengesan Pencuri Modem WiFi Tanpa Izin

Aplikasi Android Terbaik dan Percuma untuk Penggantian Butang Belakang, Rumah, Terkini

1. Kawalan Ringkas

Aplikasi Kawalan Ringkas yang boleh anda percayai untuk mengatasi butang telefon bimbit yang rosak . Cara menggunakannya sangat mudah. Anda hanya perlu memuat turun aplikasi di Google Play Store secara percuma dan memasangnya di telefon pintar anda.

Salah satu kelebihan penggantian aplikasi adalah butang kembali Simple Control yang pastinya dapat dipasang secara bebas pada peranti Android tanpa memerlukan akses root.

2. Leret Butang Utama

Tidak jauh bezanya, aplikasi Swipe Home Button juga berguna untuk mengganti butang fizikal yang ada pada peranti Android dengan paparan leret dari bawah layar dalam pelbagai arah.

Secara umum, aplikasi Swipe Home Button menawarkan tiga jenis fungsi , bermula dari butang Home Swipe ke atas, butang sapu Terkini ke atas, kemudian turun ke bawah.

Dalam aplikasi ini, Anda juga dapat mengatur butang mana yang ingin Anda muncul dan ingin dikeluarkan.

3. Sentuhan Mudah

Yang ketiga, biasa disebut dengan nama Easy Touch . Selain percuma, aplikasi ini juga cukup menjanjikan, di mana aplikasi ini berguna sebagai sentuhan bantu pada peranti berkelas seperti iPhone.

Cara kerjanya dengan memaparkan beberapa butang maya yang akan muncul di atas aplikasi lain. Sekiranya anda menyentuh butang, anda boleh menggunakannya untuk menggantikan butang fizikal telefon pintar.

4. Gerakan Semua Dalam Satu

Aplikasi All In One Gestures menurut Jaka jika dibandingkan dengan tiga aplikasi yang disebutkan oleh Jaka sebelum ini agak lebih baik bagi aplikasi tersebut untuk mengganti butang belakang.

Dengan menggunakan aplikasi All In One Gestures, anda dapat mengubah atau membuat sisi kanan, kiri, bawah dan atas, serta sudut layar yang fungsinya dapat menggantikan fungsi utama seperti Terkini, Rumah, dan Belakang serta pintasan aplikasi dan kunci layar.

Sistem operasi Lollipop untuk Android dan ke atas juga dapat merakam tangkapan skrin dengan sangat mudah, yang hanya perlu meleret.

5. Butang Belakang

Nah, aplikasi untuk mengganti butang belakang terakhir adalah Butang Belakang , aplikasi ini yang boleh anda pilih sekiranya anda sukar menggunakan empat aplikasi sebelumnya. Butang Belakang ini bukan sahaja percuma tetapi juga sangat mudah digunakan .

Paparan pada Butang Belakang menurut Jaka berbeza dengan empat aplikasi sebelumnya kerana hanya memaparkan satu butang di tengah sisi .

Setelah anda mengaktifkan ciri Tindakan klik panjang , satu butang dapat memaparkan butang Terkini, Rumah dan Kembali ketika anda menyentuh.

Itulah senarai aplikasi yang menggantikan butang Kembali, Laman Utama, dan Terkini untuk Android yang terbaik dan percuma dan anda harus mencuba. Walaupun aplikasi adalah alternatif apabila butang fizikal di telefon rosak, tidak ada salahnya anda mencuba perkara baru di telefon bimbit yang tidak rosak

Artikel Berkaitan