15 permainan perang Android terbaik & menarik pada tahun 2020 | Latihan Sekiranya Natuna Dicekup!

Sekiranya anda menyukai cabaran dan adrenalin, cubalah terlebih dahulu cadangan permainan perang Android terbaik yang boleh anda muat turun secara percuma di JalanTikus.

Adakah anda pernah berperang semasa kecil? Bagaimana jika anda merasakan suasana perang yang sebenar?

Sudah tentu, bermain perang adalah aktiviti yang sangat menyeronokkan, tetapi bagaimana jika anda berada dalam kedudukan seorang askar dalam pertempuran sebenar?

Jaka yakin bahawa tidak ada yang mahukan perang. Tetapi, jika anda ingin tahu tentang situasi perang dan dicabar untuk merasakannya, anda boleh bermain permainan perang di Android.

Berikut adalah cadangan untuk permainan JalanTikus versi perang Android terbaik yang percuma dan wajib untuk anda cuba. Mari, lihat senarai penuh!

 • Robot Perang
 • Saudara dalam Senjata 3
 • March of Empires: War of Lords
 • Perintah & Penaklukan: Saingan PVP
 • Satu lagi Perang Android Terbaik ...
 • Permainan Perang Android Terbaik dan Paling Mencabar pada tahun 2020

  Permainan perang adalah jenis permainan di mana anda akan merasa berada di medan perang maya. Bermula dari perang kuno hingga perang masa depan yang futuristik.

  Permainan perang ini biasanya dimainkan dengan mengawal satu atau banyak askar dan dimainkan dengan mengembangkan strategi. Tidak sedikit juga permainan strategi yang mempunyai tema perang.

  Permainan perang ini lebih sesuai jika dimainkan oleh orang dewasa, kerana ia mengandungi unsur-unsur keganasan dan letupan. Tidak perlu risau, kerana terdapat banyak permainan lain yang sesuai untuk dimainkan oleh kanak-kanak di bawah umur.

  Nah, berikut adalah senarai permainan perang Android terbaik Jaka. Ayuh, lihat apa permainannya!

  1. Tempur Moden 5: FPS eSports

  Permainan perang Android terbaik pertama pada tahun 2020 ialah Modern Combat 5: eSports FPS . Permainan ini sangat popular di kalangan gamer mudah alih, dilihat dari jumlah pemain.

  Selain gaya permainan yang realistik, visual dalam permainan ini sangat bagus untuk menyaingi konsol permainan PS4. Terutama dengan adanya ciri berbilang pemain dalam talian yang menjadikan permainan ini lebih logik untuk dimainkan.

  Modern Combat Fifth Series Jaka Nobatkan sebagai salah satu permainan FPS terbaik di Android yang mesti anda cuba!

  PerincianTempur Moden 5
  Penarafan Dinilai untuk 16+
  Skor ulasan 4.3 (3,144,618)
  Saiz Permainan 58MB
  Android minimum 4.1 dan ke atas

  Muat turun permainan perang tentera moden di bawah

  Permainan Menembak Gameloft DOWNLOAD

  2. Robot Perang

  Adakah anda ingin mencuba mengendalikan robot perang gergasi seperti dalam filem Pacific Rim? Permainan War Robots ini dapat menjawab rasa ingin tahu anda.

  Permainan perang terbaik ini mempunyai permainan yang menarik, kawalan yang lancar, dan grafik yang menakjubkan. Misi dalam permainan juga menarik dan mencabar.

  Permainan ini boleh dimainkan dalam berbilang pemain dengan format 6 vs 6. Cukup ramai dan pastinya akan menjadi huru-hara, geng!

  Anda boleh memilih lebih dari 30 jenis robot dengan kekuatan yang berbeza, senjata yang disediakan juga bervariasi hingga 40 jenis senjata.

  PerincianRobot Perang
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Skor ulasan 4.6 (3,630,897)
  Saiz Permainan 58MB
  Android minimum 4.1 dan ke atas

  Muat turun permainan perang robot di bawah ini di sini

  DOWNLOAD Permainan

  3. Saudara dalam Senjata 3

  Brothers in Arms 3 adalah permainan perang android yang ditetapkan pada zaman Perang Dunia Kedua. Anda akan menjadi Sarjan Wright yang bersedia melawan setiap musuh di medan perang.

  Brothers in Arms terkenal dengan permainan perang luar talian Android dalam mod cerita, tetapi anda juga boleh bermain berbilang pemain dalam talian dengan 2 mod permainan iaitu Free For All dan Team Deathmatch.

  Terdapat 4 folder yang tersedia untuk anda membuat medan perang, mengajak rakan anda untuk bermain bersama dan mengalahkan setiap musuh anda!

  PerincianSaudara dalam Senjata 3
  Penarafan Dinilai untuk 16+
  Skor ulasan 4.5 (1,337,530)
  Penarafan Dinilai untuk 16+
  Saiz Permainan 50MB
  Android minimum 4.0 dan ke atas

  Muat turun permainan perang saudara dalam senjata 3 di bawah ini

  Permainan Menembak Gameloft DOWNLOAD

  4. March of Empires: War of Lords

  Adakah anda suka permainan perang kolosal dengan model pahlawan abad pertengahan?

  Sekiranya ada, permainan March of Empires: War of Lords patut dicuba, geng. Permainan strategi perang ini dikembangkan oleh Gameloft , jadi tidak perlu meragukan kualiti permainan.

  Permainan perang dalam talian yang ini anda boleh bermain dalam talian, bersaing secara langsung dengan pemain lain di seluruh dunia.

  Seperti permainan kerajaan, anda mesti membina rumah dan pahlawan sebelum menyerang.

  Anda juga boleh memilih antara menjadi Raja Tanah Tinggi, Tsar Utara, atau Sultan Gurun. Ketiganya mempunyai gaya pertempuran yang seimbang.

  Tertarik dengan permainan? Jadi, main sekarang!

  PerincianMarch of Empires: War of Lords
  Penarafan Dinilai untuk 16+
  Skor ulasan 4.2 (289,277)
  Saiz Permainan 51MB
  Android minimum 4.0.3 dan ke atas

  Muat turun permainan strategi perang di bawah ini di sini

  DOWNLOAD Permainan

  5. Perintah & Penaklukan: Saingan PVP

  Command & Conquer: Rivals adalah permainan perang Android terbaik seterusnya dengan genre strategi. Anda akan menjadi pemimpin perang yang ditugaskan untuk mengatur tentera anda dan mengalahkan semua musuh.

  Anda akan bermain satu lawan satu dengan musuh dan saling mengambil senjata nuklear di tengah-tengah kawasan pertempuran. Pemain yang menguasai nuklear akan menang.

  Walaupun permainannya sederhana, jangan harap anda memenanginya dengan mudah. Ayuh, rancang strategi anda dan bina pejuang yang kuat!

  PerincianPerintah & Penaklukan: Saingan
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Skor ulasan 4.0 (112,222)
  Saiz Permainan 75MB
  Android minimum 4.1 dan ke atas

  Muat turun permainan Command & Conquer: Rivals di bawah ini

  DOWNLOAD LIHAT ARTIKEL

  Satu lagi Perang Android Terbaik ...

  6. NOVA Warisan

  NOVA Legacy adalah permainan Android dengan tema perang masa depan dengan teknologi senjata seperti alien. Anda diberitahu sebagai askar veteran, Kal Wardin .

  Anda boleh memainkan salah satu permainan perang kecil terbaik dengan 3 mod permainan, iaitu Story Mode, Shadow Mission, dan Ops Khas. Bukan itu sahaja, anda juga boleh bermain berbilang pemain dalam talian.

  Grafik permainan ini sangat bagus seperti permainan PC, anda tahu. Bermain pada permainan HP dengan spesifikasi tinggi pastinya lebih menyeronokkan.

  PerincianWarisan NOVA
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Skor ulasan 4.4 (1,204,804)
  Saiz Permainan 37MB
  Android minimum 4.0.3 dan ke atas

  Muat turun permainan perang yang menarik di sini

  Gameloft Action Games SE DOWNLOAD

  7. World of Tanks Blitz MMO

  Selain versi PC, World of Tanks juga mempunyai versi mudah alih yang tidak kalah menariknya dengan versi PC. Anda akan menentang pemain lain menggunakan tangki dalam mod 7 vs 7.

  Terdapat lebih daripada 200 jenis kenderaan tangki dan 18 arena pertempuran yang boleh anda gunakan dalam pertempuran. Kereta kebal dalam permainan ini juga berdasarkan tangki asal di medan perang.

  Anda juga boleh meningkatkan tangki anda menjadi lebih hebat ketika bermain melawan musuh. Semakin banyak kemenangan, semakin banyak sumber yang anda ada untuk menaik taraf tangki.

  PerincianDunia Tangki
  Penarafan Dinilai untuk 12+
  Skor ulasan 4.3 (2,529,298)
  Saiz Permainan berbeza-beza
  Android minimum 4.2 dan ke atas

  Muat turun permainan perang tangki di bawah ini di sini

  Permainan Strategi Asia Wargaming DOWNLOAD

  8. Shadowgun Legends

  Shadowgun Legends mempunyai tema masa depan, sama dengan permainan NOVA

  Selain itu, gaya bertarung intensif yang dapat dimainkan dalam talian, menjadikan permainan ini sebagai permainan aksi terbaik yang dapat Anda mainkan.

  Anda akan melawan pelbagai bentuk makhluk asing dalam Story Mode. Selain itu, anda juga boleh bermain PVP dengan rakan anda.

  Shadowgun Legends menyediakan lebih daripada 600 senjata dan 1000 baju besi untuk menguatkan watak anda. Bersedia untuk melawan musuh dan menjadi yang terbaik?

  PerincianShadowgun Legends
  Penarafan Dinilai untuk 16+
  Skor ulasan 4.6 (195,985)
  Saiz Permainan 67MB
  Android minimum 6.0 dan ke atas

  Muat turun Shadowgun Legends di bawah ini di sini

  DOWNLOAD Permainan

  9. Soldiers Inc: Mobile Warfare

  Seterusnya adalah Soldiers Inc.: Mobile Warfare , permainan strategi perang Android terbaik yang mempunyai genre Strategi MMO. Anda boleh membina pangkalan anda dan melatih tentera sebanyak mungkin.

  Ditetapkan pada tahun 2037, anda akan menjadi komandan yang ditugaskan untuk mengalahkan Phoenix Corporation yang ingin menghancurkan dunia.

  Anda juga boleh bermain permainan ini dalam talian dan melawan pemain lain dari pelbagai bahagian dunia. Jadilah yang terkuat dalam Soldiers Inc: Mobile Warfare, geng!

  PerincianSoldiers Inc: Mobile Warfare
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Skor ulasan 4.4 (59,090)
  Saiz Permainan berbeza-beza
  Android minimum 4.1 dan ke atas

  Muat turun permainan perang moden yang paling menarik di bawah ini di sini

  DOWNLOAD Permainan

  10. Gerbang Perang

  Gates of War adalah permainan RTS fantasi atau strategi masa nyata yang mempunyai tema planet angkasa. Anda akan menjadi panglima perang yang mengatur strategi perang.

  Sepintas lalu, anda akan melihat banyak persamaan antara Gates of War dan francais permainan Starcraft yang popular di PC dan dipertandingkan secara profesional.

  Dalam permainan perang ini, anda boleh memilih lebih dari 300 jenis tentera perang untuk melawan musuh. Bukan itu sahaja, anda juga boleh bermain PVP secara dalam talian dengan pemain lain.

  PerincianGerbang Perang
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Skor ulasan 4.2 (1.410)
  Saiz Permainan 86MB
  Android minimum 5.0 dan ke atas

  Muat turun permainan strategi perang di sini

  DOWNLOAD Permainan

  11. Tutup Api

  Cover Fire adalah permainan perang luar talian yang mengundang anda untuk bertindak sebagai penembak tepat yang membunuh lawan anda secara sembunyi-sembunyi.

  Anda harus membunuh setiap musuh dengan menggunakan senapang tanpa terperangkap. Setiap musuh yang anda tembak akan menambah 3 saat.

  Semakin banyak musuh yang anda tembak, semakin tinggi skor anda. Tidak hanya menembak musuh, ada juga mod cerita yang menjadikan permainan lebih menarik.

  PerincianTutup api
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Skor ulasan 4.2 (1.410)
  Saiz Permainan 86MB
  Android minimum 5.0 dan ke atas

  Muat turun permainan perang luar talian di bawah ini di sini

  Permainan Aksi DOWNLOAD LIHAT ARTIKEL

  12. Pertempuran Perang Total: KINGDOM

  Satu lagi permainan perang kerajaan terbaik yang boleh anda mainkan, di sini, geng. Total War Battles: KINGDOM adalah permainan strategi dengan unsur-unsur perang usia pertengahan.

  Anda mesti membuat kerajaan anda sendiri dan mengembangkannya menjadi yang terbesar dan paling berkuasa. Anda juga harus membina tentera yang hebat untuk mempertahankan kerajaan anda.

  Bukan hanya itu, anda juga dapat menggunakan pasukan anda untuk menyerang kawasan lain. Anda juga boleh melawan pemain lain di platform lain dalam berbilang pemain, anda tahu.

  PerincianPertempuran Perang Total: KINGDOM
  Penarafan Dinilai untuk 16+
  Skor ulasan 4.2 (58,298)
  Saiz Permainan 18MB
  Android minimum 4.2 dan ke atas

  Muat turun permainan perang kerajaan terbaik di bawah ini di sini

  Permainan Strategi SEGA DOWNLOAD

  13. Gunship Strike 3D

  Gunship Strike 3D adalah permainan perang di mana anda akan mengawal helikopter dan bertengkar antara satu sama lain. Permainan ini mempunyai grafik dan permainan yang cukup realistik.

  Dalam permainan ini, anda akan memainkan peranan sebagai penembak helikopter yang tugasnya adalah menembak jatuh helikopter musuh.

  Anda boleh memilih untuk menggunakan senapang mesin atau peluru berpandu untuk menjatuhkan lawan. Terdapat banyak pilihan helikopter dan lebih dari 40 tingkat yang boleh anda mainkan.

  PerincianGunship Strike 3D
  Penarafan Dinilai untuk 16+
  Skor ulasan 4.2 (685.143)
  Saiz Permainan 21MB
  Android minimum 4.0 dan ke atas

  Turunkan permainan perang ringan terbaik di bawah ini

  Permainan Candy Mobile DOWNLOAD

  14. Pertempuran Kapal Perang: Perang Dunia 3D II

  Untuk memenangkan perang, anda tidak hanya bergantung pada pasukan darat, tetapi juga kapal terbang dan kapal perang, geng.

  Battlehip Battle: 3D World War II adalah permainan perang dalam talian yang mengundang anda untuk mengalami bagaimana mengendalikan kapal perang raksasa.

  Terdapat episod dan misi yang boleh anda mainkan. Misi ini juga diilhami oleh banyak peristiwa sebenar dalam Perang Dunia 2.

  PerincianPertempuran Kapal Perang: Perang Dunia II II
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Skor ulasan 4.2 (650,048)
  Saiz Permainan 88MB
  Android minimum 2.3 dan ke atas

  Muat turun permainan Battlehip Battle: 3D World War II di sini di sini

  DOWNLOAD Permainan

  15. Serangan Musuh 2

  Bosan bermain game perang Android yang musuhnya begitu? Enemy Strike 2 adalah mesti bagi anda lirik, geng. Anda lihat, musuh dalam permainan ini adalah makhluk asing yang pintar.

  Dalam permainan Enemy Strike 2, anda akan dijemput untuk bertarung langsung di medan perang yang kejam melawan makhluk asing yang ingin memerintah bumi.

  Terdapat 8 kawasan pertempuran dan lebih daripada 30 jenis senjata yang boleh anda tingkatkan untuk menjadi lebih kuat. Permainan FPS perang satu ini benar-benar lengkap!

  PerincianMusuh Musuh 2
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Skor ulasan 4.2 (65,371)
  Saiz Permainan 54MB
  Android minimum 4.0 dan ke atas

  Muat turun permainan Enemy Strike 2 terkini di bawah ini di sini

  Killer Bean Studios Adventure Games DOWNLOAD

  Itulah cadangan 15 permainan perang Android percuma terbaik yang anda muat turun dan anda mesti mencuba. Sebagai gantinya anda terlalu sibuk, mari cuba permainannya sekarang.

  Mana satu permainan dalam senarai anda yang menjadi kegemaran anda? Tuliskan pendapat anda di ruangan komen, ya. Jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Game Perang atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan