10 Aplikasi untuk Menggabungkan Video Percuma & Ringan di Android

Perlukan cadangan aplikasi untuk menggabungkan video terbaik di Andorid? Dengan 10 aplikasi yang menghubungkan video ini menjadikan penyuntingan video anda lebih ringan.

Adakah anda suka melakukan penyuntingan video? Penyuntingan video adalah aktiviti pengubahsuaian video yang biasanya dilakukan untuk menjadikan satu atau banyak klip video lebih menarik untuk ditonton.

Salah satu aktiviti pengeditan adalah menggabungkan video, penggabungan video ini dilakukan untuk membuat satu jalan cerita dari pelbagai klip yang berbeza.

Nah, Jaka mempunyai cadangan mengenai aplikasi untuk menggabungkan video bagi anda yang ingin mengedit pada telefon Android. Mari lihat lebih banyak lagi!

 • Penyunting Video ActionDirector
 • Quik, Aplikasi Penyertaan Video Percuma Terbaik
 • Aplikasi Menggabungkan Video Lain
 • Aplikasi yang Disyorkan untuk Menggabungkan Video Terbaik di Android

  Pada masa ini aktiviti penyuntingan video tidak hanya dapat dilakukan di komputer, banyak aplikasi penyuntingan video termasuk aplikasi penggabungan video yang dapat Anda gunakan pada ponsel Android Anda.

  Walaupun spesifikasi telefon bimbit Android dapat dibilang lebih rendah daripada komputer riba dan PC, aplikasi penyuntingan video di Android masih dapat menawarkan berbagai fitur menarik untuk digunakan.

  Dari sekian banyak aplikasi serupa yang boleh anda gunakan pada telefon bimbit Android anda, berikut adalah 10 cadangan untuk aplikasi penyambungan video terbaik yang boleh anda gunakan sekarang.

  1. Adobe Premiere Rush

  Siapa yang tidak kenal dengan Adobe, sebuah syarikat yang bergerak dalam bidang penyuntingan profesional untuk PC dan peranti mudah alih.

  Anda boleh mencuba aplikasi yang menggabungkan video terbaik, Adobe Premiere Rush , aplikasi ini mempunyai ciri-ciri yang tidak kurang lengkap daripada perisian penyuntingan PC yang ada sekarang.

  Selain menggabungkan video, anda dapat menyesuaikan pencahayaan, peralihan , dan kesan gerakan perlahan untuk video anda.

  Lebih menarik lagi, anda boleh mengeksport aplikasi ini ke Premiere Pro CC di PC anda. Bagus!

  MaklumatAdobe Premiere Rush
  Pemaju Adobe
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.0 (9,993)
  Saiz 73MB
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum Berbeza

  Muat turun Aplikasi Adobe Premiere Rush di sini!

  Adobe Premiere Rush

  2. Penyunting Video ActionDirector

  Adakah anda pernah mendengar mengenai Cyberlink ? Syarikat penyuntingan seperti Adobe yang mempunyai aplikasi interaktif dan sesuai untuk anda anak muda.

  ActionDirector Video Editor adalah salah satu produk untuk Android, geng. Anda boleh mengedit video anda hanya dengan menggunakan aplikasi ini.

  Selain menjadi aplikasi video, terdapat banyak ciri seperti kesan, penapis, pelekat, dan banyak lagi yang boleh anda gunakan.

  MaklumatPenyunting Video ActionDirector
  Pemaju Cyberlink Corp
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (128,725)
  Saiz 38MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.4

  Muat turun Aplikasi Penyunting Video ActionDirector di sini!

  Cyberlink MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  3. Quik, Aplikasi Penyertaan Video Percuma Terbaik

  Aplikasi untuk menggabungkan video seterusnya yang disyorkan oleh Jaka adalah Quik. Aplikasi penyuntingan video ini sangat mudah untuk anda gunakan , geng.

  Selain menggabungkan video, aplikasi ini juga dapat menambahkan foto, sari kata, dan efek menarik lainnya pada video yang sedang Anda edit.

  Aplikasi ini mempunyai puluhan tema yang dapat digunakan untuk menghias video anda, dan menyokong pelbagai format video, karya anda akan lebih ringan dengan aplikasi ini.

  MaklumatQuik
  Pemaju GoPro
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.7 (1,340,376)
  Saiz 99MB
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi Quik di sini!

  Aplikasi Video & Audio GoPro Inc. DOWNLOAD

  Aplikasi Menggabungkan Video Lain

  4. KineMaster

  KineMaster sesuai untuk anda yang ingin melakukan penyuntingan yang memerlukan beberapa lapisan sekaligus. Aplikasi penggabungan video ini mempunyai halaman antara muka yang menarik dan sederhana.

  KineMaster adalah salah satu aplikasi penyuntingan video yang paling banyak digunakan sekarang ini kerana kemudahan penggunaannya. Tidak memerlukan kemahiran khas, anda boleh langsung membuat video keren di sini.

  Ciri-ciri lain cukup lengkap, termasuk kesan, pelekat, kabur, kawalan kelajuan, dan banyak lagi. Aplikasi ini juga menyokong pelbagai format video dan audio.

  MaklumatKineMaster
  Pemaju KineMaster Corporation
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (2.658.309)
  Saiz 87MB
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi KineMaster di sini!

  Aplikasi Video & Audio KineMaster Corporation DOWNLOAD

  5. YouCut

  Adakah anda suka malas mengedit video secara mendatar? Anda boleh menggunakan aplikasi YouCut ini secara menegak , geng.

  Anda boleh mengedit video anda dengan bebas, dan menggabungkan pelbagai video dengan mudah. Aplikasi penyambungan video ini percuma dan tidak ada tanda air juga, geng.

  Anda juga dapat mengedit video anda dengan pelbagai ciri unik dan juga membuat tayangan slaid untuk menggabungkan gambar!

  Tidak berhenti di situ, YouCut juga dapat memampatkan fail video tanpa mengurangkan banyak kualiti video, jadi anda masih dapat berkongsi video yang diedit di media sosial dengan lebih bebas.

  MaklumatYouCut
  Pemaju Inshot Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.8 (1,549,523)
  Saiz 24MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.3

  Muat turun Aplikasi YouCut di sini!

  Aplikasi Video & Audio InShot Inc. MUAT TURUN

  6. FilmoraGo, Aplikasi Sambungan Video Paling Mudah

  Sekiranya anda tidak biasa dengan aplikasi penyuntingan video, Anda dapat menggunakan FilmoraGo sebagai aplikasi yang menggabungkan video yang sangat sederhana dan mudah digunakan.

  Menggunakan aplikasi untuk menggabungkan video sangat mudah , anda juga boleh menggunakan banyak ciri seperti penapis, overlay, grafik gerakan, dan banyak lagi.

  Sebilangan besar proses penyuntingan video yang berlaku dalam aplikasi ini telah dijalankan secara automatik , anda hanya perlu memilih output paling sejuk yang anda mahukan.

  MaklumatFilmoraGo
  Pemaju Inshot Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.0 (397.104)
  Saiz 35MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.2

  Muat turun Aplikasi FilmoraGo di sini!

  7. VidTrim

  Aplikasi yang menggabungkan video seterusnya yang disarankan oleh Jaka untuk mencuba adalah VidTrim jika anda tidak biasa dengan proses penyuntingan video yang panjang dan rumit.

  Ciri-ciri ringkas yang ditawarkan oleh aplikasi ini disertakan dengan antara muka yang mudah difahami walaupun untuk pemula.

  Walaupun nampak sederhana, tetapi ada banyak ciri yang boleh digunakan. Anda juga boleh menjadikan video anda lebih menarik dengan kesan dan runut bunyi dalam aplikasi ini.

  MaklumatVidtrim
  Pemaju Goseet
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (246.200)
  Saiz 35MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi Vidtrim di sini!

  DOWNLOAD Aplikasi Video & Audio Goseet

  8. Pemotong dan Penggabungan Edit Video

  Seperti namanya, VEdit dibuat khusus sebagai aplikasi yang menggabungkan video dan dapat memotongnya. Anda juga boleh menukar video menjadi audio dengan mudah dengan aplikasi ini.

  Aplikasi ini dapat digunakan secara percuma, dan video yang dihasilkan melalui Vedit bebas dari tanda air yang mungkin mengganggu sesetengah orang.

  Aplikasi ini juga agak ringan ketika digunakan, hanya memerlukan 17MB untuk dipasang di telefon bimbit anda. Vedit sesuai untuk anda yang tidak mencari ciri-ciri pelik.

  MaklumatPemotong dan Penggabungan Video Vedit
  Pemaju Clogica
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (31,841)
  Saiz 17MB
  Pasang 5,000,000+
  Android Minimum 4.2

  Muat turun Aplikasi Pemotong dan Penggabungan Video VEdit di sini!

  Pemotong dan Penggabungan Video Vedit

  9. VivaVideo

  Aplikasi penyambung video seterusnya yang disyorkan oleh Jaka adalah VivaVideo , salah satu aplikasi penyunting video paling terkenal dengan jumlah muat turun lebih dari 100 juta di Android.

  Anda boleh melakukan banyak perkara untuk video anda seperti slow-mo, filter, tayangan slaid , bahkan kolaj video .

  Halaman antara muka yang menarik dan ringan yang digunakan pada telefon bimbit anda akan membuat anda merasa selesa untuk mengedit video walaupun anda perlu berlama-lama.

  MaklumatVivaVideo
  Pemaju QuVideo Inc. Aplikasi Penyunting Video & Pembuat Video Terbaik
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (11,914,727)
  Saiz Berbeza
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum Berbeza

  Muat turun Aplikasi VivaVideo di sini!

  Aplikasi Video & Audio QuVideo Inc. MUAT TURUN

  10. Penyunting Video & Pembuat Video - InShot

  Akhirnya ada aplikasi yang menggabungkan video dari InShot, Editor Video & Pembuat Video . Anda yang ingin menyunting tanpa rumit boleh mencuba aplikasi ini, geng.

  Banyak ciri penyuntingan seperti aplikasi lain, tetapi aplikasi ini mempunyai pelbagai kesan dan anda boleh gunakan dalam aplikasi tersebut untuk mempercantik video anda.

  Berkat ciri menarik ini dan juga penggunaannya yang mudah, Inshot telah dimuat turun oleh lebih daripada 100 juta orang dan berjaya mengekalkan penilaian di atas 4.

  MaklumatPenyunting Video & Pembuat Video - InShot
  Pemaju InShot Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.8 (5,990,508)
  Saiz 36MB
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum 4.3

  Muat turun Editor Video & Pembuat Video - Aplikasi InShot di sini!

  Aplikasi Video & Audio InShot Inc. MUAT TURUN

  Itu sahaja, cadangan aplikasi menggabungkan video di Android dari Jaka, sekarang anda boleh membayar secara ansuran ke kerja penyuntingan anda di mana sahaja dengan hanya telefon bimbit.

  Baris aplikasi yang disyorkan oleh Jaka mempunyai ciri unggul masing-masing, pilihlah yang paling sesuai dengan anda, geng.

  Pada pendapat anda, aplikasi mana yang terbaik antara lain? Tulis pendapat anda di ruangan komen, sampai jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai aplikasi penyuntingan atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan