7 Aplikasi untuk Menghilangkan Tanda Air Terbaik secara Percuma!

Terganggu dengan tanda air dalam foto atau video anda? Jangan risau, anda boleh menghilangkannya dengan menggunakan aplikasi penyingkiran tanda air berikut!

Adakah anda sering mengedit foto atau video secara percuma di Android? Ia mesti biasa dengan tanda air yang menjengkelkan, bukan?

Secara umum, aplikasi penyuntingan foto atau video percuma di Android akan mempunyai tanda air pada hasil penyuntingan. Kadang kala tanda air ini menjengkelkan dan anda mahu menghapusnya.

Selain melanggan premium, nampaknya ada cara yang boleh anda lakukan untuk menghilangkan tanda air secara percuma. Yaitu menggunakan aplikasi pemadam tanda air.

Selain percuma, aplikasi ini juga mudah dikendalikan. Ingin tahu apa permohonannya? Mari, lihat yang berikut dengan lengkap!

 • Penghilang Objek yang Tidak Diingini
 • Buang Objek
 • Buang Objek yang Tidak Diingini
 • Keluarkan Objek dari Foto
 • Penghilang Objek Tidak Diingini: Sentuh Retouch 2019
 • Buang Editor Foto Objek
 • Aplikasi untuk menghilangkan tanda air terbaik

  Tanda air atau tanda air adalah tanda yang terdapat dalam gambar atau video dengan bentuk tertentu dan biasanya kelihatan seperti bayangan.

  Corak ini biasanya terdapat dalam penyuntingan dari aplikasi percuma. Sudah tentu tanda air ini digunakan sebagai 'iklan' untuk aplikasi tersebut.

  Keberadaan tanda air pada video atau foto tentu akan mengganggu paparan. Sebilangan malah menutup objek dalam foto anda, yang menjadikannya sangat menjengkelkan.

  Untuk menghilangkan tanda air, anda boleh melanggan aplikasi tersebut. Namun, ada cara lain yang boleh anda lakukan untuk menghilangkan tanda air yang menggunakan aplikasi tersebut.

  Aplikasi ini dapat anda gunakan secara percuma, walaupun harus dikendalikan dengan lebih berusaha. Anda ingin tahu mengenai permohonan itu, Jaka telah mendaftarkan cadangannya.

  1. Pengurus Tanda Air

  Pertama ialah Watermark Manager yang dibangunkan oleh pemaju domestik, Arsal Nazir. Aplikasi ini dapat Anda gunakan untuk menghapus tanda air atau cap pada gambar dan video.

  Anda boleh mengendalikan Watermark Manager dengan mudah kerana mempunyai Bahasa Indonesia. Selain menghapus tanda air, anda juga boleh menambahkan tanda air anda sendiri.

  Anda boleh membuat tanda air secara langsung di aplikasi Watermark Manager dan meletakkannya di foto atau video seperti yang anda mahukan. Hebat!

  MUAT TURUN Apl
  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Skor ulasan 4.2 (40,664)
  Saiz Permainan 2.2MB
  Android minimum 4.3 dan ke atas

  2. Penghilang Objek yang Tidak Diingini

  Selanjutnya adalah Penghilang Objek Tidak Diinginkan yang dibuat oleh Pixel Retouch Studio. Aplikasi ini dapat menghapus semua jenis objek yang anda mahukan dalam foto.

  Aplikasi ini mempunyai ciri khas untuk menghilangkan tanda air iaitu Photo Stamp Remover. Anda juga boleh memadamkan objek yang menjengkelkan dalam foto.

  Cara menggunakan aplikasi ini cukup mudah dan mempunyai ciri-ciri yang sangat lengkap. Hasil yang anda perolehi juga bergantung pada cara anda mengedit.

  MUAT TURUN Apl
  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Skor ulasan 4.0 (39,964)
  Saiz Permainan 10MB
  Android minimum 4.0.3 dan ke atas

  3. Keluarkan Objek

  Sama seperti sebelumnya, aplikasi Remove Objects juga dapat digunakan untuk menghapus objek dalam foto. Aplikasi ini dikembangkan oleh Comics Sticker.

  Sekiranya anda malas untuk menghapus secara manual, Remove Objects mempunyai fitur Touch Eraser yang dapat memilih objek dengan bijak untuk dihapus.

  Selain memadam objek, anda juga dapat menjadikan foto lebih artistik dengan menggunakan kesan HDR dan sejumlah gambar lain yang dilapisi.

  Media Pengenalan Produktiviti Aplikasi DOWNLOAD
  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Skor ulasan 4.6 (1,762)
  Saiz Permainan 16MB
  Android minimum 4.0 dan ke atas

  4. Keluarkan Objek yang Tidak Diingini

  Sekarang, jika Remove Unwanted Object adalah aplikasi pemadam tanda air dan objek lain dalam foto yang dikembangkan oleh BG.Studio.

  Aplikasi ini dapat menghapus orang, objek, pelekat, atau sebarang tulisan dalam foto dengan mudah. Anda hanya memilih objek yang anda mahu dikeluarkan dengan menandainya.

  Selain menghilangkan tanda air, anda juga dapat menghilangkan jerawat atau tanda yang menjengkelkan di wajah dengan mudah menggunakan Buang Objek yang Tidak Diingini. Bagus!

  MUAT TURUN Apl
  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Skor ulasan 4.6 (46,579)
  Saiz Permainan 5.3MB
  Android minimum 4.1 dan ke atas

  5. Keluarkan Objek dari Foto

  Seterusnya ialah Hapus Objek dari Foto , aplikasi ini juga harus anda hapus tanda air atau objek lain dalam foto.

  Remove Object from Photo juga mempunyai ciri-ciri lengkap seperti retuch dan Selective Adjustments untuk menghapus objek. Di samping itu terdapat juga ciri lain untuk menjadikan foto menjadi lebih keren.

  Anda boleh menambahkan nada warna dan penapis lain untuk menjadikan gambar lebih menarik. Serta memindahkan objek ke lokasi lain dalam foto. Menarik ya!

  MUAT TURUN Apl
  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Skor ulasan 4.3 (307)
  Saiz Permainan 10MB
  Android minimum 4.0.3 dan ke atas

  6. Penghilang Objek yang Tidak Diingini: Sentuh Retouch 2019

  Selanjutnya adalah Penghilang Objek Tidak Diinginkan: Sentuh Retouch 2019 yang merupakan aplikasi untuk membuang tanda air dengan mudah dan bebas dari flip soft.

  Aplikasi ini dapat memberi anda ciri-ciri lengkap seperti penghilang objek atau menghilangkan tanda tidak sedap dipandang di wajah. Selain itu, terdapat juga ciri-ciri untuk menjadikan kulit lebih cerah.

  Anda boleh menggunakan aplikasi secara percuma di Android, ingin mencuba?

  MUAT TURUN Apl
  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Skor ulasan 4.3 (1,271)
  Saiz Permainan 14MB
  Android minimum 4.2 dan ke atas

  7. Penyunting Foto Buang Objek

  Terakhir ialah Penyuntingan Foto Objek Hapus yang dikembangkan oleh Native, Inc. Aplikasi ini dapat menghilangkan semua jenis objek dalam gambar dan menjadikan gambar lebih menarik.

  Anda boleh memadam gambar menggunakan ciri pemadam ajaib dalam aplikasi ini. Selain menghapus semua jenis objek, Anda juga dapat membuat wajah anda lebih menyenangkan pada foto.

  Sekiranya anda malas untuk menghapus objek secara manual dalam foto, anda juga boleh menggunakan Pemadam Pantas dan Pilihan FineRmover untuk menghapus objek secara automatik. Sungguh kurang ajar!

  MUAT TURUN Apl
  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Skor ulasan 4.2 (40,664)
  Saiz Permainan 2.2MB
  Android minimum 4.0.3 dan ke atas

  Di sana adalah aplikasi untuk menghapus tanda air pada foto terbaik di Android. Aplikasi mana yang telah anda cuba, geng?

  Tuliskan pendapat anda di ruangan komen, ya. Jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Mobile Terbaik atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi

  Artikel Berkaitan