Cara Mudah Membuka Video Youtube Disekat oleh Pelayan Mudah

Ingin menonton video Youtube tetapi ternyata anda berada di pejabat? Tenang, kawan-kawan. Sekarang anda boleh menggunakan cara untuk membuka youtube yang disekat oleh pelayan berikut.

YouTube adalah tempat paling popular yang pasti anda lawati semasa anda mencari pelbagai jenis video yang ingin anda tonton. Malangnya, tidak semua video di YouTube dapat anda tonton.

Beberapa kandungan yang tidak dapat anda tonton kerana disekat!

Lalu, bagaimana mengatasi masalah ini?

Untuk itu, kali ini Jaka akan memberi anda petua tentang cara membuka YouTube yang disekat oleh pelayan supaya anda dapat menontonnya.

 • Cara Membuka Pelayan YouTube Disekat Tanpa Perisian atau Sambungan (Boleh dibuka di tempat kerja)
 • Cara Membuka YouTube yang Disekat adalah Mudah dan Berkesan

  Kadang-kadang anda mengalami keadaan di mana video yang ingin anda tonton tidak dapat dimainkan kerana disekat oleh YouTube.

  Penyekat itu berlaku kerana beberapa perkara, salah satunya adalah dari pemuat naik yang tidak membenarkan video itu ditonton oleh pengguna di negara-negara tertentu.

  Gambar di atas akan muncul dalam video yang disekat secara khusus untuk beberapa negara. Peminat muzik EDM mesti ingat kes klip video David Guetta 's Love is Gone yang tidak dapat dimainkan di Indonesia pada masa itu kerana disekat oleh label langsung.

  Sebab lain video YouTube disekat adalah kerana terdapat had umur untuk kandungan tertentu.

  Biasanya, YouTube akan menentukan usia pengguna terlebih dahulu dan menentukan sama ada pengguna menonton atau tidak kandungan yang terdapat dalam video tersebut.

  Cara Membuka YouTube Disekat Menggunakan ProxMate

  Untuk mengatasi masalah penyekat di atas, ada dua kaedah yang akan dikongsi Jaka sebagai cara untuk membuka video YouTube yang disekat .

  Cara pertama adalah menggunakan ProxMate . ProxMate adalah pemalam atau pelanjutan penyemak imbas yang membantu anda menonton video YouTube yang telah disekat walaupun dengan bergantung pada proksi yang dapat melebihi peraturan laman web, termasuk YouTube.

  Anda boleh memuat turunnya secara langsung melalui laman web rasmi di sini.

  Sumber gambar: Pinterest

  Cara penggunaannya agak mudah. Sekiranya anda menemui video yang disekat yang ingin anda tonton, anda boleh mengaktifkan ProxMate melalui bar menu yang ada.

  Dengan hanya satu klik, kedua-duanya untuk mengaktifkan dan menyahaktifkan, maka video yang pada awalnya disekat anda boleh menonton. Gunakan juga Chrome sebagai penyemak imbas jika anda ingin mengaktifkan ProxMate.

  Cara Membuka Pelayan YouTube Disekat Tanpa Perisian atau Sambungan (Boleh dibuka di tempat kerja)

  Bagi anda yang tidak mahu bersusah payah dengan perisian tambahan atau pelanjutan penyemak imbas, maka cara membuka video YouTube yang disekat kedua pastinya lebih sesuai untuk anda.

  Anda boleh menonton video yang disekat yang anda mahukan dengan melakukan trik secara manual. Cara membuka youtube yang disekat oleh pejabat anda boleh mencuba cara ini, geng.

  Aplikasi Video & Audio Google Inc. MUAT TURUN

  Kaedah manual yang perlu anda lakukan terhad kepada menukar pautan url pada video yang disekat.

  Pautan url YouTube yang biasanya bermula dengan //www.youtube.com/watch?v= anda hanya menukarnya ke //www.youtube.com/v/ atau dengan kata lain ubah " / tonton? V = " menjadi " / v / "Butang. Video yang pada mulanya disekat dapat ditonton.

  Itulah dua kaedah alias bagaimana membuka YouTube yang disekat dengan kuat dan mudah. Anda kini bebas menonton sebarang video di YouTube.

  Walaupun begitu, Jaka mengingatkan anda untuk tetap menjadi pengguna dan penonton YouTube yang bertanggungjawab!

  Baca juga artikel mengenai YouTube atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan