7 Laman Pembelajaran Penggodaman Percuma

Adakah anda berminat untuk menjadi penggodam? Oleh itu, anda mesti membaca artikel mengenai laman pembelajaran penggodaman percuma yang disediakan oleh Jaka. Berikutan kajian semula.

Siapa di dunia yang tidak mahu belajar menggodam? Hampir semua orang mahu dapat menguasai ilmu peretasan . Sudah tentu, ini bukan sesuatu yang mudah untuk anda pelajari. Tetapi jika anda tidak belajar, anda masih tidak dapat melakukan apa-apa.

Anda perlu tahu, terdapat dua jenis penggodaman di dunia ini. Pertama, ia dipanggil Hacking Etika atau Topi Putih . Kedua, Topi Tidak Beretika atau Hitam . Nah, jenis yang Tidak Beretika jelas merupakan jenis penggodaman yang tidak sah, dan Peretasan Etika adalah sah. Jadi, di sini Jaka memberikan laman pembelajaran peretasan yang sah, setuju?

BACA JUGA
  • 12 Laman untuk Belajar Pengekodan Secara Percuma
  • 10 Laman Pembelajaran Reka Bentuk Grafik Percuma
  • 10 Laman Pembelajaran Reka Bentuk Web Percuma

7 Laman Pembelajaran Penggodaman Percuma

1. Hackaday

Hackaday adalah salah satu laman pembelajaran penggodaman terbaik yang menyajikan pelbagai tutorial untuk menggodam dan membuat rangkaian. Selain belajar menggodam, laman web ini juga memberikan kemas kini berita terkini mengenai penggodaman. Malah, beberapa artikel juga memberikan perincian mengenai perkakasan dan perisian untuk penggodaman.

2. Forum Evilzone

Percuma , siapa yang tidak suka satu perkataan itu. Sekarang, untuk belajar menggodam secara percuma, ada laman web yang disebut Evilzone Forum . Seperti namanya, laman web ini adalah forum di mana anda boleh membincangkan penggodaman dan retak. Tetapi perlu diingat, anda diminta untuk menjadi ahli di laman web ini. Bersedia untuk menjadi penggodam terkenal?

3. HackThisSite

HackThisSite juga biasa disebut HTS . Ini adalah laman pembelajaran peretasan percuma yang boleh anda gunakan untuk belajar menggodam. Apa yang dibentangkan? Ya, laman web ini memberikan maklumat mengenai berita dan kes penggodaman mengikuti tutorial. Oleh itu, jika anda ingin mempelajari peretasan asas, anda boleh memantau laman web ini.

4. Hancurkan Keselamatan

Adakah anda ingin mengemas kini mengenai berita penggodaman sehingga tidak ketinggalan zaman? Baiklah, anda mesti rajin membuka laman Break The Security . Kenapa? Oleh itu, laman web terbaik untuk belajar menggodam menyajikan pelbagai berita penggodaman, serangan peretasan, hingga tutorial penggodaman. Malah, anda juga dapat mengetahui pelbagai jenis program yang berguna untuk menjadi penggodam yang memiliki sijil.

5. Kursus Peretasan Etika CEH EC-Council

Majlis Perundingan Perdagangan Elektronik Antarabangsa ( EC-Council ) adalah organisasi profesional yang juga dikenali sebagai badan pensijilan profesional. Ini bermaksud, anda boleh memilih kursus untuk belajar menggodam dan boleh mendapatkan sijil sekiranya anda lulus. Pelajaran yang diberikan sangat lengkap mengenai etika program peretasan dan keselamatan rangkaian.

6. Hack di dalam kotak

Hack In The Box adalah laman pembelajaran penggodaman percuma terbaik yang menyajikan semua berita dan aktiviti keselamatan dari penggodam bawah tanah. Wah! Benar, anda boleh mendapatkan semua jenis maklumat peretasan mengenai Microsoft, Apple, Linux, Pengaturcaraan, dan sebagainya. Oh ya, Hack In The Box juga mempunyai forum untuk berbincang dengan rakan penggodam.

7. SecTools

SecTools sebenarnya bermaksud alat keselamatan. Laman pembelajaran peretasan terbaik ini bertujuan untuk memberikan trik penting mengenai keselamatan rangkaian. Fungsinya, sudah tentu anda dapat melawan ancaman ancaman keselamatan rangkaian. Selain itu, laman web ini juga menawarkan pelbagai alat keselamatan dengan penerangan terperinci.

Nah, itu adalah 7 laman pembelajaran penggodaman percuma yang boleh anda gunakan untuk menerokai pelajaran mengenai pembelajaran dan trik penggodaman. Laman web mana yang sesuai dengan minat anda? Kongsi pendapat anda.

Artikel Berkaitan