7 Aplikasi Kamus Bahasa Inggeris Luar Talian Terbaik 2020 (Muat turun Percuma)

Keliru belajar bahasa Inggeris sendiri? Di sini, Jaka mempunyai cadangan aplikasi kamus Inggeris luar talian untuk membantu anda!

Walaupun sekolah pada masa ini ditutup untuk membantu mengurangkan penyebaran virus korona , itu tidak bermaksud bahawa pendidikan anda mesti dihentikan sepenuhnya, geng!

Terutama jika anda masih ingin memantau kemas kini penyebaran virus korona ke seluruh dunia, anda mesti sekurang-kurangnya memahami bahasa Inggeris.

Semasa belajar Bahasa Inggeris, anda juga memerlukan kamus Bahasa Inggeris luar talian untuk mencari definisi perkataan sukar.

 • Kamus Bahasa Inggeris LINE
 • Kamus Inggeris (Kamus Saya)
 • Kamus U: Kamus Oxford Percuma Sekarang Terjemahkan
 • Kamus Luar Talian Lengkap
 • Kamus Bahasa Inggeris & Penterjemah Percuma
 • Kamus Bahasa Indonesia-Inggeris
 • 7 Aplikasi Kamus Bahasa Inggeris Offline Terbaik 2020

  Dengan bantuan teknologi, untungnya sekarang kita tidak perlu membawa kamus tebal ke mana sahaja untuk menterjemahkan dari bahasa Inggeris ke bahasa Indonesia.

  Sebenarnya, kini terdapat banyak aplikasi pembelajaran Bahasa Inggeris terbaik yang boleh anda gunakan dan bukannya guru, geng!

  Malangnya, banyak aplikasi kamus bahasa Inggeris yang beredar hari ini memerlukan sambungan internet dan penggunaan data untuk digunakan.

  Sekiranya anda ingin menyimpan data, Jaka di sini akan memberikan cadangan 7 aplikasi kamus Inggeris luar talian yang boleh anda gunakan!

  1. Terjemahan Google (Kamus Bahasa Inggeris Luar Talian Terbaik)

  Pilihan pertama Jaka untuk kamus Inggeris luar talian yang lengkap pastinya termasuk dalam salah satu produk Google yang paling berjaya, Google Translate .

  Secara lalai, aplikasi ini memerlukan sambungan internet, tetapi anda boleh memuat turun bahasa tertentu sehingga aplikasi ini dapat berfungsi di luar talian.

  Google Translate juga tersedia sebagai aplikasi kamus bahasa Inggeris untuk PC dan komputer riba tetapi malangnya ia masih memerlukan sambungan internet, tidak seperti pada HP.

  Hebatnya, aplikasi penterjemah sejuta orang juga dapat menterjemahkan kata-kata dari hasil gambar, tulisan tangan, dan bahkan dari perbualan langsung, geng!

  PerincianTerjemahan Google
  Pemaju Google LLC
  OS minimum Berbeza bergantung pada peranti
  Saiz Berbeza bergantung pada peranti
  Muat turunnya 500,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun Terjemahan Google di sini :

  Apl Produktiviti Google MUAT TURUN

  2. Kamus Bahasa Inggeris LINE

  Setakat ini, kami tahu LINE sebagai aplikasi sembang atau tempat membaca webtoon, tetapi adakah anda tahu jika LINE sebenarnya mempunyai aplikasi lain yang berguna?

  Jaka, tentu saja, sedang membincangkan aplikasi kamus Inggeris-Indonesia luar talian LINE English Dictionary yang juga menyediakan bahan pembelajaran, kumpulan.

  Seperti aplikasi LINE yang lain, LINE English Dictionary berada di bawah naungan Naver , sebuah syarikat konglomerat dari Korea Selatan.

  Untuk menolong kemahiran berbahasa Inggeris anda, kamus Bahasa Inggeris terbaik Android ini juga mempunyai ciri pengucapan sebutan yang sangat berguna.

  PerincianKamus Bahasa Inggeris LINE
  Pemaju NAVER Corp.
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 4.4MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun Kamus LINE Bahasa Inggeris di sini :

  Produktiviti Apl NAVER Corp. MUAT TURUN

  3. Kamus Inggeris (Kamus Saya)

  Sebagai orang Indonesia, kita mesti sentiasa menyokong produk Indonesia sehingga anda harus memuat turun kamus Inggeris luar talian untuk Kamus Bahasa Inggeris (Kamus Saya) .

  Aplikasi ini datang dari pengembang dari Bandung, Aplikasi Cipta Cipta yang juga membuat aplikasi Al-Quran Indonesia, My Qur'an , geng!

  Kamus saya mempunyai reka bentuk yang ringkas dan memberikan ciri sinonim dan antonim yang dapat membantu memperluas perbendaharaan kata pengguna.

  Sayangnya, kerana kamus bahasa Inggeris digital ini dibuat oleh orang Indonesia, terdapat beberapa contoh penggunaan kata bahasa Inggeris yang agak tidak sesuai .

  PerincianKamus Inggeris (Kamus Saya)
  Pemaju Aplikasi Hak Cipta Codelokus
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 12MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun Kamus Saya di sini :

  Dridev Tech DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

  4. U-Kamus: Kamus Oxford Percuma Sekarang Terjemahkan

  Bagi mereka yang ingin memuat turun kamus Inggeris luar talian dengan ciri canggih, anda harus mencuba Kamus U dari pembangun Hong Kong, Youdao Limited .

  Seperti namanya, U-Kamus mengambil terjemahan Kamus Oxford dari institusi Oxford University Press , sehingga ketepatannya tidak dapat dipertikaikan.

  Tetapi, apa yang membuat aplikasi kamus bahasa Inggeris-Indonesia yang lengkap ini menarik adalah adanya fitur seperti Word Games yang dapat menjadikan sesi pembelajaran anda menyeronokkan.

  Selain itu, aplikasi ini juga mempunyai fitur Grammar Check yang dapat mengesan kesalahan penulisan anda secara automatik, geng!

  PerincianKamus U: Kamus Oxford Percuma Sekarang Terjemahkan
  Pemaju Youdao (Hong Kong) Terhad
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza bergantung pada peranti
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun Kamus-U di sini :

  DOWNLOAD Produktiviti Aplikasi Terhad Youdao (Hong Kong)

  5. Kamus Luar Talian yang lengkap

  Kamus saya bukan satu-satunya produk tempatan yang ada di sini kerana aplikasi kamus Inggeris luar talian untuk Kamus Offline Lengkap Android juga 100% asli Indonesia, geng!

  Aplikasi ini adalah hasil kerja pemaju BriXzen dari Malang yang mempunyai antara muka yang ringkas dan ringan untuk digunakan .

  Tidak seperti aplikasi seperti Kamus U yang dilengkapi dengan pelbagai ciri tambahan, Kamus Offline Lengkap sesuai untuk anda yang tidak mahu pening .

  Bagi anda yang hanya ingin memuat turun aplikasi kamus Inggeris-Indonesia sebagai rujukan, aplikasi ini adalah pilihan yang tepat.

  PerincianKamus Luar Talian Lengkap
  Pemaju BriXzen
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 8.8MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun Kamus Offline Lengkap di sini :

  Aplikasi Produktiviti BriXzeN DOWNLOAD

  6. Kamus Bahasa Inggeris & Penterjemah Percuma

  Sebagai pakar aplikasi pembelajaran bahasa, jangan terkejut jika Bravolol juga mempunyai kamus Inggeris-Indonesia luar talian, geng.

  Dengan nama Indonesian English Dictionary & Translator Free , jelas bahawa ini adalah aplikasi terjemahan luar talian yang cukup dipercayai.

  Uniknya, aplikasi ini memberikan pilihan untuk menggunakan Bahasa Inggeris Inggeris atau Bahasa Inggeris Amerika yang mempunyai perbezaan yang cukup ketara.

  Untuk membantu proses pembelajaran, aplikasi ini juga menyediakan cara untuk menukar ukuran fon mengikut keselesaan mata anda, geng!

  PerincianKamus Bahasa Inggeris & Penterjemah Percuma
  Pemaju Bravolol - Pembelajaran Bahasa
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 57MB
  Muat turunnya 50,000 ke atas
  Penarafan 4.7 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun Kamus Bahasa Inggeris & Penterjemah Percuma di sini :

  Aplikasi Produktiviti Bravolol - Pembelajaran Bahasa DOWNLOAD

  7. Kamus Indonesia-Inggeris

  Seperti Bravolol, AllDict adalah pembangun yang pakar dalam aplikasi kamus bahasa Inggeris dan salah satunya adalah Kamus Indonesia-Inggeris .

  Seperti namanya, aplikasi ini menyediakan fungsi kamus Indonesia-Inggeris luar talian lengkap yang dilengkapi dengan beberapa ciri tambahan.

  Salah satu yang paling menarik adalah ciri Latihan yang akan mengemukakan soalan kepada anda berdasarkan kata-kata dalam kamus peribadi anda, geng.

  Sekiranya anda ingin memuat turun aplikasi kamus bahasa Inggeris lengkap yang berkembang seiring dengan proses pembelajaran anda , aplikasi ini adalah pilihan yang tepat.

  PerincianKamus Bahasa Indonesia-Inggeris
  Pemaju SemuaDict
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 13MB
  Muat turunnya 100,000 ke atas
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun Kamus Bahasa Indonesia-Inggeris di sini :

  Produktiviti Aplikasi AllDict MUAT TURUN

  Itulah cadangan 7 aplikasi kamus Inggeris luar talian dari Jaka, geng! Anda tidak boleh membiarkan virus korona menghentikan pendidikan anda.

  Tidak ada gunanya menggunakan kapsyen Bahasa Inggeris yang keren untuk Instagram jika anda sama sekali tidak memahami maksudnya, geng!

  Adakah anda pernah menggunakan salah satu aplikasi di atas? Apa pendapat anda mengenai kualiti? Kongsi di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai Bahasa Inggeris atau artikel menarik lain dari Naufal .

  Artikel Berkaitan