Tonton Filem Danur (2017), Kisah Benar Gadis Indigo

Saya betul-betul mahu menonton filem Danur (2017 tetapi bingung di mana? Tidak perlu risau, lihat saja artikel Jaka yang satu ini.

Danur adalah filem seram Indonesia yang cukup popular. Filem yang satu ini berdasarkan novel yang ditulis oleh Risa Saraswati .

Filem Danur cerita Danur diilhamkan oleh masa kecil Risa, indigo. Risa mempunyai 3 rakan hantu yang telah bersamanya sejak dia kecil.

Filem Danur telah memasuki rakaman MURI sebagai filem seram dengan pemerolehan 1 juta penonton hanya dalam 6 hari. Sangat keren, geng!

 • Fakta Menarik Tentang Filem Danur (2017)
 • Tonton Filem Danur (2017)
 • Sinopsis Filem Danur (2017)

  Risa adalah gadis indigo yang mempunyai kemampuan untuk melihat dan berkomunikasi dengan hantu. Semasa kecil, dia selalu merasa kesunyian.

  Risa kecil berharap dapat mempunyai kawan yang selalu menemaninya. Secara misterius, tiga anak muncul, iaitu Peter , William , dan Janshen yang menjadi sahabatnya.

  Anehnya, hanya Risa yang dapat melihat dan berkomunikasi dengan mereka bertiga. Mereka juga mengungkapkan bahawa mereka adalah hantu manusia yang mati di zaman Jepun.

  Oleh kerana mereka risau akan keadaan Risa, Asep dipanggil , seorang dukun yang mengungkapkan penampilan asli ketiga-tiga budak hantu itu kepada Risa sehingga Risa takut.

  9 tahun kemudian, Risa kembali ke rumah lamanya, di mana dia pertama kali bertemu Peter, William, dan Janshen.

  Kakak Risa, Riri pergi ke pokok beringin besar di hadapan rumahnya dan mengambil sikat lama. Pada masa lalu, ketiga hantu itu telah memberi amaran kepada Risa agar tidak mendekati pokok itu.

  Menjelang malam, seorang wanita bernama Asih mengaku dirinya sebagai pembantu rumah baru. Namun, Asih menunjukkan tingkah laku pelik di mata Risa.

  Siapa Asih? Apa yang dia mahukan dari Risa dan keluarganya? Awasi, geng!

  Fakta Menarik Tentang Filem Danur (2017)

  Setelah membaca sinopsis filem Danur (2017), adakah anda berminat untuk menonton filem ini? Sekiranya tidak, Jaka akan memberitahu anda beberapa fakta menarik, geng.

  Siapa tahu, anda mungkin ingin tahu menonton filem Danur. Lihatlah!

  • Filem Danur (2017) berdasarkan kisah masa kecil Risa Saraswati, yang dirakam dalam sebuah buku dengan nama yang sama. Buku ini diterbitkan pada tahun 2011.

  • Danur bermaksud cecair yang keluar dari mayat. Hiiiiiii ....! Sungguh menakutkan, geng!

  • Semasa penggambaran, Prilly Latuconsina membuka mata dalamannya untuk dapat melihat rakan-rakan hantu sebenar Risa Saraswati.

  • Beberapa hari sebelum rilis, poster filem Danur harus diganti kerana rakan hantu Risa tidak menyukai reka bentuk poster itu. Percaya atau tidak, geng.

  Tonton Filem Danur (2017)

  MaklumatDanur
  Penarafan IMDB 5.4 (548)
  Jangka masa 1 jam 14 minit
  Genre Seram
  Tarikh Tayangan 30 Mac 2017
  Pengarah Awi Suryadi
  Pemain Prilly Latuconsina, Shareefa Daanish, Wesley Andrew

  Bagaimana dengan geng, pasti anda semakin penasaran untuk menonton filem seram yang satu ini, bukan? Jangan risau, Jaka telah menyediakan pautan untuk anda menonton filem Danur.

  >>> Tonton Filem Danur (2017) <<<

  Demikianlah artikel Jaka mengenai filem Danur yang dikeluarkan pada tahun 2017. Apa lagi filem yang anda mahu tonton seterusnya?

  Tulis jawapan anda di ruangan komen, geng!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan