8 Aplikasi Dewasa Android yang Memudahkan Puasa | Istimewa 18 Tahun keatas!

Di bulan puasa ini, kita mesti meningkatkan ibadah kita dan menjauhi segala macam godaan. Salah satu cara adalah dengan tidak menggunakan aplikasi dewasa berikut

Bagi pengguna Android, tentunya perkhidmatan Google Play Store menjadi andalan ketika anda mencari aplikasi atau permainan.

Anda tidak salah membaca! Ternyata Play Store juga menyediakan sejumlah aplikasi khusus dewasa untuk telefon Android yang boleh anda muat turun!

Walaupun begitu, terdapat juga sebilangan aplikasi yang dilarang dan tidak ada di Play Store, geng. Terutama jika anda membukanya pada bulan puasa, anda boleh membatalkannya, geng.

Ingin tahu apakah aplikasi yang dimaksudkan oleh Jaka? Kemudian teruskan menonton artikel berikut, geng!

 • Senarai Aplikasi Dewasa yang tidak ada di Play Store
  • Kegembiraan. Hidup
  • Aplikasi Dewasa Tidak Ada di Kedai Main Lain ...
 • Senarai Aplikasi Dewasa yang Terdapat di Play Store
  • Tinder
  • Aplikasi Dewasa di Play Store Lain ...
 • Video: Koleksi Aplikasi Dewasa, Kanak-kanak Kecil dilarang!
 • Sistem Penarafan Aplikasi Dewasa di Google Play Store

  Sekadar pengetahuan anda, perkhidmatan Google Play Store juga memiliki sistem manfaat penilaian untuk aplikasi yang merujuk kepada sistem Gabungan Peringkat Umur Antarabangsa (IARC) .

  Seperti penilaian televisyen, penilaian Play Store juga dikelompokkan mengikut kategori umur. Termasuk untuk sebilangan aplikasi dewasa yang biasanya dilabel peringkat 16+ atau 18+ , kumpulan.

  Secara amnya aplikasi dengan label dewasa mempunyai unsur-unsur yang berkaitan dengan aktiviti sensual, jenayah, keganasan, dadah haram, dan lain-lain.

  Label penarafan ini dapat anda temukan dalam perihal lajur aplikasi atau permainan yang ingin anda muat turun.

  Seperti sistem penilaian di atas, berikut adalah beberapa aplikasi dewasa yang ternyata menggunakan Android.

  LIHAT ARTIKEL

  Senarai Aplikasi Dewasa yang tidak ada di Play Store

  Kerana tidak memenuhi piawaian Google, beberapa aplikasi di bawah ini sayangnya tidak ada di Play Store . Malah ada di antara mereka yang boleh dikatakan mempunyai rating 18+ tablet. Ingin tahu?

  1. Kegembiraan. Hidup

  MUAT TURUN Aplikasi Sosial & Pemesejan

  Pertama datang dari aplikasi Joy.Live yang merupakan salah satu aplikasi video streaming langsung yang popular dan telah digunakan oleh ribuan pengguna.

  Joy.Live yang mempunyai penilaian 17+ dicabut dan dilarang dari Google Play Store kerana tidak memberikan penapis pada kandungan sensual dan video dewasa.

  Walaupun begitu, di internet anda masih dapat mencari pelbagai laman web yang menyediakan pautan untuk memuat turun aplikasi live hot dewasa yang tidak ada di Play Store ini.

  Aplikasi Dewasa Tidak Ada di Kedai Main Lain ...

  2. Vidmate

  Pemuat turun Aplikasi & Plugin Vidmate Studio MUAT TURUN

  Terus ke Vidmate di mana aplikasi ini masih berkaitan dengan perniagaan video, geng.

  Aplikasi muat turun video YouTube dan pelbagai platform sudah tidak lagi tersedia di Google Play. Seperti apa yang berlaku pada TubeMate , geng.

  Untuk menggunakan aplikasi Vidmate, Anda hanya menyalin-tampal URL video YouTube, pilih format dan kualiti video, kemudian muat turun secara automatik ke memori dalaman.

  Sangat mudah, bukan? Tetapi berhati-hatilah jangan memuat turun dari laman web yang "pelbagai" ya!

  LIHAT ARTIKEL

  3. VPN peribadi

  DOWNLOAD Aplikasi Rangkaian

  Dari logo sahaja, aplikasi VPN Peribadi telah dijumpai oleh banyak orang untuk membuka laman web apa, bukan? Hei, terima!

  Meski begitu VPN Swasta boleh dikatakan sebagai salah satu aplikasi VPN terbaik yang dapat dipercayai dalam mengakses laman web yang disekat di Indonesia, seperti Reddit.com misalnya.

  Walaupun telah dicabut dari Play Store, sayangnya banyak pemaju "jahil" membuat VPN palsu. Oleh itu, anda mesti memeriksa kesahihannya lagi, geng!

  4. Playboy Classic

  Kehadiran majalah dewasa Playboy digunakan untuk membuat adegan di Indonesia, anda tahu apa, geng?

  Jika dibandingkan dengan versi majalah, sekarang Anda dapat memperoleh versi digital dalam aplikasi porno yang disebut Playboy Classic di banyak laman web yang menyediakan APK di internet.

  Kandungan majalah digital ini berkaitan dengan gaya hidup orang dewasa yang lengkap dengan hiasan "bunny-bunny seksi". Sekiranya anda masih belum cukup umur, anda tidak boleh mencuba!

  Lebih baik menjauhi aplikasi seperti ini ketika bulan puasa jika anda tidak mahu puasa dibatalkan.

  Senarai Aplikasi Dewasa yang Terdapat di Play Store

  Selain aplikasi dewasa yang dilarang di Play Store, ternyata perkhidmatan rasmi Google juga mempunyai sejumlah 18+ aplikasi yang dapat anda muat turun. Tetapi ingat, gunakannya dengan bijak!

  1. Tinder

  Tinder DOWNLOAD Aplikasi Sosial & Pemesejan

  Anda pasti pernah mendengar nama aplikasi ini, bukan?

  Tinder adalah salah satu aplikasi untuk mencari rakan di sekitar yang paling popular bagi anda yang ingin mencari rakan untuk berbual, berkencan, dan bertanding.

  Aplikasi Tinder mempunyai penarafan 18+ di perkhidmatan Google Play Store. Oleh itu, hanya anda yang sudah mempunyai kad pengenalan yang boleh bermain Tinder! Hehehe…

  Aplikasi Dewasa di Play Store Lain ...

  2. Peta Rumpai

  MUAT TURUN Apl

  Seperti namanya, Weedmaps adalah aplikasi peta. Tetapi apa yang membuatnya mendapat peringkat 16+ adalah kerana kandungan ganja dan rumpai di dalamnya.

  Dalam aplikasi ini anda dapat mengetahui di mana lokasi yang menjual ganja dan ulasan dari pelbagai pengguna yang telah mencuba.

  Tunggu, jangan salah faham! Weedmaps hanya menawarkan produk ganja yang digunakan untuk rawatan ya, geng.

  Kerana di negara asal aplikasi ini, iaitu Amerika Syarikat, ganja dibenarkan atas alasan kesihatan dalam bentuk ubat ya!

  3. Kalkulator Merokok

  MUAT TURUN Apl

  Seperti menggunakan pembantu peribadi, Kalkulator Merokok yang anda dapati di telefon Android akan merekodkan penggunaan rokok setiap hari penggunanya.

  Kerana mengandungi kandungan mengenai rokok, Kalkulator Merokok adalah wajar untuk mendapat penarafan 16+ di Play Store.

  Cara aplikasi ini berfungsi adalah merekodkan penggunaan rokok dari pengguna. Sekiranya melebihi had normal, Kalkulator Merokok akan memberi amaran.

  Kalkulator Merokok tentu sangat sesuai untuk anda yang ingin berhenti merokok, geng. Bagus!

  4. JepunCupid

  MUAT TURUN Apl

  Adakah anda setuju atau tidak, jika wanita Jepun dan negara-negara Asia Timur mempunyai wajah yang cantik, geng?

  Baiklah, bagi anda yang mencari permohonan pasangan Jepun, aplikasi yang dipanggil JapanCupid boleh menjadi andalan.

  Dalam penampilan dan fungsi, aplikasi ini serupa dengan Tinder, di mana anda boleh memilih, berbual, dan bertemu wanita ideal anda.

  Tetapi ingat, anda hanya boleh menggunakan aplikasi JapanCupid untuk mereka yang berumur 18 tahun ke atas, ok?

  Video: Koleksi Aplikasi Dewasa, Kanak-kanak Kecil dilarang!

  Itulah ulasan aplikasi khusus dewasa yang tidak ada di Play Store dan yang ternyata juga berada di perkhidmatan rasmi Google.

  Nah, adakah anda pernah mempunyai pengalaman menggunakan salah satu aplikasi di atas, geng? Sekiranya ya, jangan lupa tuliskan pendapat anda di ruangan komen, ok? Hehehe…

  Baca juga artikel mengenai Aplikasi Dewasa atau artikel menarik lain dari JalanTikus.com

  Artikel Berkaitan