Cara Membuat Akaun PayPal Terkini 2019 | Tanpa Kad Kredit!

PayPal adalah alat pembayaran dalam talian nombor 1 untuk pengguna internet. Beri tahu kami langkah mudah untuk membuat akaun PayPal.

Adakah anda tahu mengenai geng mengenai PayPal ? PayPal adalah alat pembayaran dalam talian yang kini nombor 1 untuk pengguna internet.

Bagi anda yang suka berbelanja secara dalam talian di pelbagai pasar, PayPal adalah seperti senjata wajib yang mesti sentiasa disiapkan.

Anda perlu tetapi tidak tahu cara mendaftar PayPal? Jaka akan memberitahu anda cara mendaftar ke PayPal tanpa memerlukan kad kredit!

 • Cara membuat PayPal tanpa kad kredit
  • Langkah 1 Buka laman Paypal.com
  • Langkah 2 Memilih Akaun PayPal
  • Langkah 3 Isi bio peribadi anda
  • Langkah Penuh. . .
 • Cara menambahkan baki PayPal tanpa kad kredit
 • Apa itu PayPal

  Seperti yang dinyatakan Jaka di atas, PayPal adalah syarikat yang menyediakan sejenis perkhidmatan pemindahan melalui surat elektronik. Analogi itu seperti cek dan kiriman wang di pejabat pos!

  Pada mulanya, PayPal adalah penggabungan syarikat, iaitu Confinity dengan X.com pada tahun 2000. Dua tahun kemudian, laman lelongan dunia, eBay , memperoleh syarikat ini.

  Namun, pada tahun 2014, eBay memutuskan untuk memisahkan PayPal untuk menjadi syarikatnya sendiri. Sehingga kini, PayPal telah digunakan oleh banyak orang untuk bertransaksi dalam talian.

  Bukan hanya untuk membeli, PayPal juga dapat digunakan untuk menerima pembayaran dari geng anda. Contohnya, anda mempunyai saluran Youtube dan mendapatkan wang dari AdSense , sekarang anda boleh menerima wang tersebut dengan memiliki akaun PayPal.

  Cara membuat PayPal tanpa kad kredit

  Baiklah, tetapi bagi anda yang baru menggunakan instrumen pembayaran popular ini, anda masih mesti tertanya-tanya, bagaimana cara mendaftar sebagai pengguna PayPal? Adakah sukar atau tidak?

  Jaka akan menjawab soalan-soalan ini melalui langkah mudah berikut yang boleh anda praktikkan dengan segera.

  Langkah 1 Buka laman Paypal.com

  Langkah pertama yang perlu anda lakukan ialah membuka laman web paypal.com. Klik butang Daftar di sudut kanan atas.

  Langkah 2 Memilih Akaun PayPal

  Semasa pertama kali membuka PayPal, anda akan diberi pertanyaan mengenai apakah akaun anda. Terdapat dua pilihan, iaitu Membeli atau Menerima Pembayaran .

  Di sini, Jaka akan memberikan contoh Pembelian menggunakan PayPal .

  Langkah 3 Isi bio peribadi anda

  Setelah menyelesaikan pilihan anda, anda mesti mengisi biodata peribadi anda seperti nama dan alamat e-mel.

  Langkah Penuh. . .

  Langkah 4 Isi Maklumat Biodata

  Sekiranya anda selesai mengisi biodata awal anda, maka anda mesti melengkapkan kumpulan biodata anda! Anda akan diminta untuk tarikh lahir anda, salah satu kad pengenalan anda (KTP, SIM, dll.), Ke alamat dan nombor telefon anda.

  Langkah 5 Isi Baki PayPal

  Setelah menyelesaikan pendaftaran, anda boleh mengisi baki dengan segera dengan menekan tab Wallet di menu atas.

  Langkah 6 Masukkan Nombor Kad Kredit

  Di menu Wallet, anda boleh menambahkan akaun atau kad kredit yang akan anda gunakan untuk membuat pembayaran melalui PayPal.

  Cara menambahkan baki PayPal tanpa kad kredit

  Lihat, anda boleh mendaftar tanpa kad kredit? Mengapa tutorial ini menggunakan kad kredit? Wah Jaka berbohong! Tidak, tidak ada geng, ia benar-benar berkesan!

  Sekiranya anda belum mempunyai kad kredit atau tidak mahu menyerahkan nombor kad kredit fizikal ke akaun PayPal anda, anda juga boleh menggunakan alternatif untuk perkhidmatan kad kredit maya (VCC) .

  Banyak pihak tempatan telah menawarkan VCC dengan harga yang sangat murah. Dengan cara itu, anda boleh menggunakan PayPal tanpa kad kredit!

  Itulah cara untuk mendaftar PayPal tanpa kad kredit. Dengan ini, anda dapat membeli barang yang tidak dijual di Indonesia.

  Tetapi ingat, jika anda ingin berbelanja, jangan berlebihan. Beli mengikut keperluan anda. Sekiranya anda malas membeli di luar negara dan ingin membeli di kedai dalam talian domestik, anda boleh membuka pautan ini!

  Artikel Berkaitan