7 Aplikasi Equalizer Terbaik untuk Android & PC, Kedengarannya Lebih Jernih!

Ingin menjadi jurutera yang waras tetapi tidak mempunyai wang untuk membeli belasan juta penyamaan? Mudah! Lihat sahaja cadangan penyamaan aplikasi terbaik berikut!

Teknologi yang lebih maju membolehkan semua jenis perkara yang biasa melalui pelbagai proses, kini dapat diselesaikan hanya dengan satu alat.

Contohnya dalam audio, geng. Untuk menghasilkan bunyi yang jelas dan menyenangkan, soundman mesti menggunakan equalizer yang boleh menelan belanja puluhan juta.

Anda harus bersyukur untuk hidup di era ini kerana terdapat banyak aplikasi penyamaan terbaik untuk platform Android dan PC. Apa aplikasi anda? Ayuh, dengar!

 • Penyamaan 10 Band
 • Equalizer - Bass Booster & Volume EQ & Virtualizer
 • Equalizer FX
 • Music Equalizer - Bass Booster & Volume Booster
 • Bunyi FX
 • Pengurus Audio Realtek HD
 • 7 Aplikasi Equalizer Terbaik untuk Android & PC

  Dalam artikel ini, Jaka akan membincangkan beberapa cadangan untuk aplikasi penyamaan untuk sistem suara terbaik yang dapat anda gunakan untuk membersihkan suara atau muzik di Android atau PC.

  Ingin tahu mengenai aplikasi apa? Sekiranya ya, teruskan lihat artikel berikut, geng!

  1. Bass Booster & Equalizer

  Pertama sekali, Jaka mengesyorkan aplikasi penyamaan tanpa root Android terbaik yang disebut Bass Booster & Equalizer . Aplikasi ini mempunyai penilaian yang sangat tinggi di Google Play Store, anda tahu.

  Sememangnya, Bass Booster & Equalizer mempunyai banyak ciri profesional yang dapat anda nikmati secara percuma. Streaming muzik akan terasa lebih hidup.

  Anda boleh mengatur sendiri frekuensi tinggi, tahap bass, tengah, dan tinggi sesuka hati. Sekiranya anda tidak mahu mengganggu, terdapat pelbagai pratetap yang boleh anda pilih.

  PerincianBass Booster & Equalizer
  Pemaju Bersama
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 3.4MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun Aplikasi Bass Booster & Equalizer melalui pautan berikut

  2. Penyamaan 10 Band

  10 Band Equalizer menyediakan pelbagai ciri yang akan melengkapkan aplikasi pemain muzik anda. Ciri-ciri seperti Bass Booster dan lain-lain yang boleh anda nikmati secara percuma.

  Sebagai tambahan kepada pelbagai ciri, 10 Band Equalizer juga menyediakan 10 saluran; supaya suara yang didengar lebih pelbagai. Menyelaraskan frekuensi suara juga lebih mudah berkat 10 saluran suara.

  10 Band Equalizer yang merupakan aplikasi penyamaan terbaik untuk Xiaomi kerana dapat memaksimumkan kualiti audio dalam jenama. Tidak ada lagi, deh, bunyi berderak ketika mendengar muzik di Xiaomi.

  PerincianPenyamaan 10 Band
  Pemaju Muzik Amp
  OS minimum Android 2.2 dan lebih tinggi
  Saiz 1.1MB
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Penarafan 3.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi 10 Band Equalizer melalui pautan berikut

  3. Equalizer - Bass Booster & Volume EQ & Virtualizer

  Seterusnya adalah aplikasi equalizer yang disebut Equalizer - Bass Booster & Volume EQ & Virtualizer . Aplikasi ini mempunyai ciri-ciri hebat walaupun sangat mudah digunakan.

  Beberapa ciri adalah bass booster, volume booster, dan efek virtualizer 3 dimensi yang menjadikan muzik lebih hidup. Tidak hanya pada ponsel Android, Anda juga dapat menggunakan aplikasi ini pada tablet untuk meningkatkan kualitas suara.

  Terdapat beberapa kelebihan yang dimiliki oleh aplikasi penyamaan ini, iaitu teknologi penyahkodan video yang membolehkan anda memainkan muzik sambil memainkan video secara serentak.

  PerincianEqualizer - Bass Booster & Volume EQ & Virtualizer
  Pemaju iJoysoft
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 4MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Equalizer - Bass Booster & Volume EQ & Virtualizer melalui pautan berikut

  4. Equalizer FX

  Sama seperti aplikasi penyamaan terbaik sebelumnya, Equalizer FX juga dapat dihubungkan dengan pelbagai aplikasi pemain muzik. Anda boleh menyesuaikan kualiti suara lagu kegemaran anda.

  Aplikasi ini sangat sesuai untuk anda gunakan semasa anda ditugaskan untuk bermain muzik dalam perjalanan di dalam kereta. Walaupun kualiti audio kereta biasa-biasa saja, aplikasi ini dapat menyulap muzik seperti dalam konsert.

  Walaupun mudah dikendalikan, aplikasi ini juga menyediakan 5 saluran suara, penguat bass, dan penambah treble yang dapat Anda gunakan untuk memaksimumkan kualiti suara.

  PerincianEqualizer FX
  Pemaju devdnua
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 2.4MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Equalizer FX melalui pautan berikut

  5. Music Equalizer - Bass Booster & Volume Booster

  Music Equalizer adalah aplikasi yang mudah digunakan dan ringan untuk dijalankan pada RAM 3GB Android. Sama dengan Bass Booster & Equalizer, Music Equalizer juga mempunyai ciri-ciri yang tidak kurang hebatnya.

  Walaupun ia bukan aplikasi penyamaan DBX, kualiti suara yang dihasilkan untuk ukuran aplikasi mudah alih juga hebat. Selain ciri-cirinya yang pelbagai, aplikasi ini juga mempunyai pelbagai tema yang membuatnya kelihatan lebih unik.

  Oh ya, jika anda suka menonton filem di telefon bimbit anda, aplikasi ini mempunyai kesan bunyi surround stereo yang membuat menonton di telefon bimbit anda terasa seperti menonton filem IMAX, geng.

  PerincianMusic Equalizer - Bass Booster & Volume Booster
  Pemaju KUCAPP - Aplikasi Muzik & Video Percuma
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 6.2MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Music Equalizer - Bass Booster & Volume Booster melalui pautan berikut

  6. Bunyi FX

  Setelah Jaka membincangkan aplikasi equalizer untuk Android, sekarang adalah masa untuk Jaka mencadangkan aplikasi equalizer PC terbaik. Aplikasi pertama adalah FX Sound .

  Sound FX adalah salah satu aplikasi terbaik sebagai penyamaan sederhana untuk Windows. Walaupun begitu, dari segi kualiti, aplikasi ini dapat menyaingi perisian yang menelan belanja berjuta-juta, anda tahu.

  Malangnya, anda perlu membayar sekitar US $ 29 untuk mendapatkan FX Sound sepenuhnya. Walau bagaimanapun, anda boleh mencuba memuat turun aplikasi ini secara percuma terlebih dahulu.

  Muat turun aplikasi FX Sound melalui pautan berikut

  7. Pengurus Audio Realtek HD

  Sekiranya anda tidak mahu bersusah payah memuat turun dan memasang aplikasi penyamaan pada PC, cuba lihat PC anda. Biasanya, Realtek HD Audio Manager dipasang secara lalai.

  Ini kerana kualiti Realtek HD Audio Manager sangat baik dan juga percuma, geng. Aplikasi ini tidak hanya menyediakan fungsi untuk pengubahsuaian suara, tetapi juga untuk stereo mix, speaker, line-in dan mikrofon.

  Dengan aplikasi ini, anda dapat memberi kesan kepada bunyi muzik anda sendiri atau suara mikrofon anda seperti aplikasi pengubah suara. Contohnya, kesan gema seperti di gua, dan lain-lain.

  Muat turun aplikasi Realtek HD Audio Manager melalui pautan berikut

  Demikianlah artikel Jaka mengenai aplikasi penyamaan terbaik untuk sistem suara, baik Android maupun PC. Sekiranya anda ingin menjadi jurutera suara tetapi tidak mempunyai alat, aplikasi ini boleh menjadi penyelesaiannya.

  Jumpa anda dalam artikel menarik yang lain, Jaka. Jangan lupa tinggalkan jejak komen di ruangan yang telah disediakan, ya!

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara .

  Artikel Berkaitan