Cara Membuat WhatsApp Tidak Terlihat Dalam Talian, 100% BEKERJA!

bersembunyi dari bos atau teman lelaki? Perlukan cara untuk tidak dilihat dalam talian di WhatsApp? Di sini, ikuti petua dari Jaka supaya anda tidak melihat Whatsapp dalam talian. (2020)

Teman lelaki itu marah di WhatsApp kerana anda tidak membalas dengan segera dan anda kelihatan dalam talian? Sembang bos di WA meminta kemas kini pekerjaan walaupun sudah pukul 10 malam?

Pasti anda akan mencari jalan untuk tetap membalas sembang bos tetapi tidak mahu dilihat secara dalam talian di WhatsApp bukan? Sekiranya anda mencari kaedah untuk menjadikan WA tidak muncul dalam talian, itu betul!

Kali ini Jaka akan memberikan petua mudah untuk mengatur Whatsapp agar tidak muncul dalam talian. Sekiranya anda ingin mengetahui cara mengelakkan dilihat dalam talian sehingga anda benar-benar percaya, sila baca artikel berikut!

 • Kaedah Tambahan untuk Membuat Status Dalam Talian WhatsApp Tidak Terlihat Sama sekali
 • Cara Membuat Status Tidak Terlihat Dalam Talian di WhatsApp

  Petua agar WhatsApp tidak muncul dalam talian, yang akan dibincangkan sekarang sangat mudah, cepat dan tidak memerlukan aplikasi tambahan.

  Petunjuk dalam talian di WhatsApp ini sebenarnya digunakan untuk memberikan lebih banyak keselesaan kepada penggunanya, tetapi selalunya ia membuat pengguna merasa tidak selesa.

  Agar anda tidak diminta untuk bertindak balas dengan cepat kepada atasan atau kecurangan, berikut adalah cara untuk tidak dilihat dalam talian di WA yang mudah dan praktikal.

  Langkah-langkah untuk mengelakkan dilihat dalam talian di WA

  Bagi mereka yang ingin bebas dari gangguan sembang WhatsApp pada hujung minggu, berikut adalah langkah-langkah untuk menjadikan WA tidak kelihatan dalam talian oleh kenalan yang boleh anda ikuti.

  • Langkah 1 - Pertama, buka Whatsapp dan pilih butang tiga titik di sudut kanan atas menu WhatsAPP
  • Langkah 2 - Setelah tetingkap pilihan baru dibuka, masukkan menu ' setting ' atau ' setting ' di telefon bimbit anda.
  • Langkah 3 - Pilih menu ' akaun ' atau ' akaun ' untuk memunculkan pilihan baru untuk status dalam talian anda.
  • Langkah 4 - Selanjutnya pilih menu ' privasi' atau ' privasi ', ini adalah cara kemudian untuk membuatnya tidak kelihatan ketika dalam talian dapat diaktifkan.
  • Langkah 5 - Klik pada menu ' Terakhir dilihat ' atau ' Terakhir Terlihat ', Terakhir dilihat akan memberikan maklumat mengenai kapan anda terakhir dilihat dalam talian.
  • Langkah 6 - Akhirnya, pilih ' Tiada ' atau ' Tidak ada ' supaya status WhatsApp anda tidak dapat dilihat oleh sesiapa pun .

  Sekiranya anda hanya mahu kenalan anda melihat status dalam talian anda, pilih ' Kenalan Saya '.

  Selesai! Sangat mudah untuk tidak menjadikan WA anda tidak kelihatan dalam talian. Dengan cara ini, anda tidak perlu takut dikejar oleh bos atau teman lelaki anda lagi.

  Kaedah di atas hanya akan memberikan kesan sementara. Sekiranya anda membuka WhatsApp dan berbual dengan orang lain, status anda akan tetap kelihatan dalam talian.

  Tetapi, jangan kecewa lagi! Jaka mempunyai helah tambahan agar status WhatsApp Online anda benar-benar tidak kelihatan dalam talian.

  3 Kaedah Tambahan Untuk Membuat Status WhatsApp Online Tidak Terlihat Sama sekali

  1. Padamkan foto profil

  Dengan memadamkan foto profil anda, orang akan lebih yakin bahawa anda benar-benar tidak menggunakan WhatsApp secara aktif atau dengan kata lain anda benar-benar sibuk.

  Menghapus foto profil ini juga dapat memberi kesan bahawa sambungan anda salah dan sebagainya, kerana foto profil yang dipaparkan tidak dapat dilihat.

  Cara WA tidak dikenali dalam talian sebenarnya mudah, tetapi secara logiknya ia boleh menjadi alasan kuat apabila ditanya kemudian.

  2. Balas ke WhatsApp di Skrin Utama Bergerak

  Nah, jika cara ini adalah kaedah yang paling berkesan dan berkesan. Setelah anda menonaktifkan Terakhir Terlihat, kini anda akan selamat melihat dan membalas WhatsApp melalui skrin utama mudah alih anda.

  Apabila anda membalas sembang WA melalui skrin utama, status WA anda sama sekali tidak akan muncul dalam talian.

  Untuk dapat menerapkan metode ini dengan betul, Anda harus berhati-hati dan tidak terburu-buru mengalihkan pemberitahuan yang masuk.

  3. Padam Status Sedang Menaip ...

  Untuk lebih meyakinkan, anda juga harus menerapkan cara agar whatsapp tidak kelihatan menaip di telefon bimbit anda

  Cara untuk mengelakkan WhatsApp dilihat dalam talian adalah dengan menggunakan aplikasi canggih yang disebut GB WhatsApp Versi Terbaru.

  Aplikasi WhatsApp Mod ini mempunyai banyak ciri hebat yang serupa dengan ini, dari menetapkan palsu yang terakhir sehingga melumpuhkan panggilan WA.

  Berminat untuk menggunakan aplikasi yang menakjubkan ini? Anda boleh memuat turun secara langsung melalui pautan yang disediakan di bawah.

  Muat turun Aplikasi GBWhats di sini!

  Aplikasi Sosial & Pemesejan GBWhatsapp DOWNLOAD

  Bagaimana? Mudah bukankah langkah untuk menghapus status dalam talian di WhatsApp? Dijamin 100% KERJA!

  Sekarang anda tidak perlu memikirkan untuk membalas mesej secara automatik dan cepat. Hidup boleh menjadi lebih tenang dan santai.

  Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

  Baca juga artikel mengenai WhatsApp atau artikel menarik lain dari Naufal .

  Artikel Berkaitan