15 Permainan Strategi COC Paling Menarik, Mesti Main!

Pada zamannya permainan COC sangat diminati. Bagi anda yang ketinggalan bermain permainan ini, anda mesti mencuba permainan strategi yang serupa dengan COC yang dijamin lebih menarik!

Adakah anda suka bermain permainan strategi seperti Clash of Clans?

Clash of Clans atau CoC adalah salah satu permainan kegemaran di HP dengan lebih daripada 500 juta muat turun di Google Play Store.

Namun, banyak pemain telah beralih ke permainan yang lebih baru dengan gaya yang serupa dengan CoC.

Sekiranya anda juga bosan dan ingin mencuba permainan lain yang serupa dengan COC, Jaka telah mendaftarkan permainan alternatif seperti CoC terbaik. Ayuh, lihat lagi!

 • Permainan Clash of Zombies: Heroes
 • Perintah & Penaklukan: Saingan PVP
 • Star Wars: Komander
 • Haba Rimba
 • Jumlah Penaklukan
 • Pertembungan Istana
 • Pertembungan Raja
 • Klan Naga
 • Clash Royale
 • Permainan Sejenis COC Seterusnya
 • 15 Permainan Strategi Serupa Clash of Clans (CoC)

  1. Pantai Boom

  Boom Beach adalah permainan yang dibuat oleh Supercell yang sebelumnya mendapat kejayaan di seluruh dunia berkat permainan Clash of Clans.

  Permainan ini mempunyai permainan yang serupa dengan CoC, tetapi sekarang mempunyai konsep perang di sebuah pulau. Sekiranya CoC dapat menyerang dari semua pihak, Pantai Boom ini hanya dapat menyerang dari satu sisi sahaja.

  Boom Beach menawarkan permainan yang lebih unik dan membuat taktik pertahanan yang kuat untuk bertahan daripada serangan musuh.

  Walau bagaimanapun, secara keseluruhan permainan ini menawarkan mekanisme permainan yang unik dan lebih banyak ciri serta kualiti grafik yang sangat baik.

  DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell

  2. Clash of Zombies: Permainan Pahlawan

  Seterusnya adalah Clash of Zombies , permainan ini mempunyai permainan konsep yang serupa dengan CoC, tetapi semua koleksi wataknya adalah zombi.

  Anda harus membina empayar dan melatih pahlawan, dan dapat merekrut pahlawan super yang akan membantu anda melawan musuh.

  Anda juga harus mencari bahan mentah yang diperoleh dari bangunan atau dengan mengambilnya dari musuh.

  Sekiranya anda mencari permainan yang unik dengan keseronokan yang sama dengan CoC, Clash of Zombies boleh menjadi pilihan terbaik anda!

  DOWNLOAD Permainan

  3. Perintah & Penaklukan: Saingan PVP

  Command & Conquer: Rivals PVP adalah permainan strategi yang dibuat oleh Electronic Arts yang dimainkan dengan mempertahankan pangkalan anda ketika menyerang musuh.

  Permainan ini penuh dengan pertempuran robot dan pelbagai tembak-menembak yang menarik. Menariknya, anda boleh bermain dalam talian menentang pemain lain di dunia.

  Secara keseluruhan, permainan ini mempunyai gaya yang lebih moden dan segar untuk menggantikan CoC.

  DOWNLOAD Permainan

  4. Star Wars: Komander

  Selanjutnya adalah Star Wars: Komandan , anda akan memimpin sejumlah pasukan untuk melindungi dan menyerang pangkalan musuh.

  Permainan ini sangat mirip dengan gaya permainan CoC, dengan penampilan yang keren dan banyak watak Star Wars di dalamnya. Ayuh, muat turun dan mainkan permainan ini sekarang juga!

  Permainan Strategi Disney DOWNLOAD

  5. Hutan Rimba

  Jungle Heat adalah permainan yang gayanya juga mirip dengan CoC, anda harus membina dan memperkuat markas, dan melatih askar untuk lebih kuat melawan musuh.

  Anda juga boleh bersaing dengan pemain lain dalam talian dan membuktikan kehebatan anda.

  Permainan Strategi my.com DOWNLOAD

  6. Penaklukan Jumlah

  Total Conquest adalah permainan yang dibuat oleh Gameloft yang menggunakan konsep dan model khas kerajaan Rom kuno, baik bangunan maupun tenteranya.

  Cara bermain juga cukup mudah, anda hanya perlu memenangi setiap pertempuran untuk memenangi gelaran 'Raja' untuk mendapatkan tahap tertinggi.

  Permainan Strategi Gameloft DOWNLOAD

  7. Castle Clash

  Sekarang, jika Castle Clash ini anda dapat membentuk klan dan membangun kerajaan yang besar, dan melatih berbagai pejuang untuk berperang.

  Dalam keluaran permainan IGG yang satu ini, anda harus membina kerajaan yang kuat dan meruntuhkan kerajaan lain untuk merebut asetnya.

  Permainan ini serupa dengan CoC, tetapi pengalaman yang ditawarkan jauh lebih baik dan dijamin anda akan merasa seperti bermain dengannya.

  IGG DOWNLOAD Permainan

  8. Pertembungan Raja

  Clash of Kings adalah permainan berbilang pemain dalam talian terbaik yang pernah ada.

  Anda akan bermain dengan pemain lain dalam talian dengan membina empayar yang kuat.

  Cara bermain juga cukup mudah, anda hanya mengalahkan pemain lain dan bertahan dari serangan musuh.

  Kualiti grafik yang ditawarkan oleh permainan ini cukup bagus dan dijamin akan membuatkan anda berasa seronok bermain.

  EPL Inc. RPG Games DOWNLOAD

  9. Klan Naga

  Selanjutnya adalah Clan of Dragons , permainan yang memerlukan pemain untuk melatih pejuang dan melindungi kerajaan sambil menyerang kerajaan lain untuk memperjuangkan sumber daya.

  Dalam permainan, anda mesti mahir menyusun strategi, termasuk dari segi membangun sistem pertahanan yang kuat sehingga tidak mudah dirobohkan oleh kerajaan lain.

  DOWNLOAD Permainan

  10. Clash Royale

  Clash Royale adalah penerus permainan CoC, walaupun mempunyai konsep permainan yang agak berbeza tetapi watak dalam permainan ini sama.

  Anda akan melawan pemain lain secara real-time, dan boleh bermain mod 2 vs 2. Permainan ini sangat ketagihan dan membuat anda tetap mahu bermain.

  Kerana tidak ada sistem stamina, anda boleh bermain kapan saja dan di mana sahaja. Tertarik dengan permainan, geng?

  DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell

  Permainan Sejenis COC Seterusnya

  11. Dawn of Titans - Permainan Strategi Perang Epik

  Apa yang akan terjadi sekiranya seorang pahlawan raksasa bertempur melawan seorang askar biasa yang setinggi pergelangan kaki?

  Ini berlaku dalam permainan Dawn of Titans , anda akan menjadi raja yang mengawal tentera untuk melawan musuh.

  Sebagai tambahan kepada pahlawan dengan ciri-ciri setiap pertarungan, anda juga akan diberi pahlawan raksasa dengan kekuatan super yang mampu menghabiskan pasukan dalam satu serangan.

  Grafik dalam permainan ini sangat bagus, membuat anda berasa seperti bermain di rumah setiap hari. Ayuh, cuba permainannya sekarang!

  DOWNLOAD Permainan

  12. Pengepungan

  Sekarang, jika Siegefall adalah permainan strategi kecil yang mempunyai konsep yang serupa dengan CoC. Namun, gaya bertarungnya lebih menarik.

  Anda boleh merekrut banyak pahlawan, semangat dan pahlawan untuk melawan musuh anda. Sekiranya anda sukar untuk mengalahkan musuh, maka ada kad ajaib yang siap membantu!

  Ayuh, mainkan pelbagai mod menarik dalam output permainan Gameloft yang satu ini!

  Permainan Strategi Gameloft DOWNLOAD

  13. Panglima Kecil

  Little Commander adalah permainan strategi yang membawa konsep Perang Dunia II. Dalam permainan ini, anda mesti merangka strategi untuk menghancurkan setiap pangkalan musuh.

  Anda juga diminta untuk meningkatkan pertahanan dan mempertahankan setiap posisi agar lawan tidak mudah ditangkap dan dapat memenangi permainan.

  Permainan Strategi Cat Studio HK DOWNLOAD

  14. Dunia di Senjata

  Sekiranya anda suka permainan perang, World at Arms boleh menjadi pilihan terbaik anda. Permainan ini memerlukan pemain untuk membina pasukan tentera, kemudian merancang strategi untuk mengalahkan musuh.

  Hasil permainan Gameloft ini mempunyai konsep perang moden yang menyeronokkan untuk anda mainkan, anda mempunyai misi untuk memperluas wilayah anda dengan menyerang musuh.

  DOWNLOAD Permainan

  15. Pertembungan Lords 2

  Akhirnya, Clash of Lords 2 , permainan ini agak serupa dengan CoC dengan konsep bermain untuk membina empayar dan melatih pendekar.

  Anda boleh melatih lebih daripada 50 jenis pahlawan dan pahlawan lain untuk membantu perang. Selain itu, anda boleh melawan pemain lain dalam mod PvP dan PvE.

  Dia menangis lagi, ada ciri Guild yang sangat membantu pemain lain untuk berkembang. Ayuh, main permainan, geng!

  Permainan Strategi IGG DOWNLOAD

  Itulah permainan terbaik yang kelihatan seperti cadangan Clash of Clans Jaka, sekarang adalah masa untuk beralih ke geng yang lebih baru.

  Tuliskan pendapat anda di ruangan komen, ya. Jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai permainan strategi atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan