Aplikasi Internet Pengurus Muat turun Android + Cara menggunakannya

Juga mencari aplikasi Android IDM untuk dimuat turun di telefon bimbit anda? betul, Jaka mempunyai aplikasi IDM untuk Android yang boleh anda muat turun secara langsung sekarang.

Adakah anda pengguna internet yang biasanya memuat turun fail menggunakan Internet Download Manager (IDM)? Jika ya, mungkin anda telah mencari IDM untuk Android bukan? Tidak perlu malu.

Fungsi utama IDM untuk mengurus dan mempercepat proses muat turun adalah impian bagi banyak pengguna PC. Oleh itu, kehadiran IDM di Android sangat diinginkan.

Oleh itu, JalanTikus akan memberi anda Pengurus Muat turun Internet atau aplikasi IDM untuk Android. Adakah anda memilikinya?

 • Ciri Pengurus Muat turun Lanjutan, Aplikasi Sejenis IDM untuk Android
 • Cara menggunakan ADM
 • Muat turun Advanced Download Manager, Aplikasi IDM untuk Android
 • Aplikasi Android IDM yang disyorkan lain
 • Pengurus Muat turun Lanjutan, Aplikasi IDM Android Terbaik dan Terpantas

  Bagi anda yang mencari aplikasi IDM Android, anda tidak akan menemuinya kerana IDM khusus untuk pengguna PC.

  Walaupun begitu, ada aplikasi dengan fungsi yang sama dengan IDM yang dapat Anda gunakan untuk memindai dan mempercepat proses muat turun di ponsel Android Anda.

  Merupakan Advanced Download Manager (ADM) , aplikasi yang boleh anda gunakan sebagai aplikasi IDM alternatif di Android.

  Ciri Pengurus Muat turun Lanjutan, Aplikasi Sejenis IDM untuk Android

  Aplikasi ini disyorkan oleh Jaka kerana IDM Android bukan tanpa sebab. ADM mempunyai pelbagai ciri menarik yang berkaitan dengan aktiviti muat turun yang boleh anda manfaatkan.

  Dari mula mempercepat proses memuat turun, menyusun fail yang dimuat turun, hingga menetapkan untaian yang dimuat turun, semuanya ada dalam aplikasi yang satu ini.

  Dari sekian banyak ciri yang terdapat dalam aplikasi IDM untuk Android, berikut adalah beberapa ciri yang sangat baik yang perlu diketengahkan.

  Paparan mesra

  Sebagai alternatif untuk IDM untuk Android, ADM mempunyai antara muka yang selesa dan mesra, sehingga mudah digunakan.

  Walaupun membawa banyak ciri, tetapi tidak semestinya membuat ADM mempunyai paparan yang mengganggu pandangan pengguna.

  Untuk paparan awal, ADM menyediakan dua tab yang dapat digunakan untuk memantau fail yang sedang dan selesai memuat turun. Sementara itu, untuk membuka ciri lain, anda boleh mengaksesnya dengan menggesek dari kiri skrin.

  Urus Muat turun mengikut Jenis Fail

  Seperti IDM, dengan ADM anda dapat mengakses fail yang anda muat turun berdasarkan jenis fail yang anda muat turun.

  Ia tidak lagi akan dicampur antara fail video, lagu, atau gambar yang anda muat turun. Anda tidak akan menghadapi masalah mencari fail yang telah selesai anda muat turun.

  Semua jenis fail akan disusun dan dipisahkan secara automatik apabila muat turun selesai.

  Menyusun fail yang dimuat turun

  Sekiranya anda sudah biasa menggunakan IDM, anda juga dapat dengan mudah menyusun fail yang anda muat turun di Pengurus Muat turun Lanjutan.

  Bagi mereka yang kurang teratur dan sering melupakan lokasi fail setelah dimuat turun, ciri ini sangat membantu untuk mengelakkan perkara seperti ini.

  Apa khabar, geng? Betul-betul layak dipanggil sebagai IDM alternatif untuk Android kan?

  Tapis Proses Muat turun

  Penampilan ADM anda dapat diubah dengan menggunakan ciri penapis yang ada.

  Apabila anda menukar penapis paparan ke satu daftar, paparan utama ADM anda akan berubah secara automatik, terbuka lagi menjadi dua tab, tetapi dalam satu senarai.

  Penapis ini dapat digunakan untuk memantau file mana yang masih dalam proses memuat turun, sudah selesai memuat turun, hingga unduhan gagal.

  Tetapkan proses muat turun

  Seperti IDM di PC, dengan IDM untuk Android, anda boleh menguruskan banyak perkara yang akan anda gunakan semasa proses memuat turun.

  Dari sekian banyak fail yang dapat dimuat secara serentak, kelajuan muat turun, lokasi penyimpanan untuk muat turun, ke ciri Auto-resume untuk pelayan fail yang menyokong resume.

  Dengan cara ini proses memuat turun yang anda lakukan menggunakan telefon bimbit anda akan seefisien memuat turun menggunakan PC atau komputer riba.

  Penyemak imbas terbina dalam

  Sekiranya anda biasanya menemui pelbagai penyemak imbas yang menyediakan pengurus muat turun, ADM adalah sebaliknya.

  ADM menyediakan penyemak imbas di pengurus muat turun. Dari penyemak imbas ini, fail yang anda muat turun akan diuruskan secara langsung oleh ADM.

  Fungsi ini bertujuan untuk memudahkan anda memuat turun fail tertentu yang pautan sukar disalin.

  Aplikasi Pengurus Muat turun Internet yang sangat lengkap untuk Android ini?

  Cara menggunakan ADM

  Tidak ada helah khas untuk menggunakan ADM, kerana kelihatan senang difahami. Tetapi, sebagai ilustrasi semasa anda memuat turun menggunakan ADM, Jaka akan memberikan cara untuk memuat turun fail dalam ADM.

  • Langkah 1 - Seperti IDM, jika anda mempunyai pautan yang boleh dimuat turun secara langsung dalam satu klik, anda boleh segera menambahkannya menggunakan butang Tambah .
  • Langkah 2 - Jika anda tidak mempunyai pautan langsung, anda boleh menggunakan penyemak imbas untuk membuka halaman muat turun, sehingga muat turun dapat dikendalikan secara langsung melalui ADM.
  • Langkah 3 - Sekiranya anda menemui pautan muat turun, maka apabila diklik, anda akan diarahkan ke editor untuk menyunting data yang dibawa oleh fail tersebut. Anda boleh menukar nama dan menetapkan lokasi penyimpanan fail.
  • Langkah 4 - Apabila sudah siap, anda boleh memuat turun fail secara langsung atau menambah fail lain. Dan anda boleh memuat turunnya dengan memilih Mula Semua .

  Tunggu sehingga proses memuat turun yang anda lakukan selesai. Fail yang telah selesai dimuat turun akan diuruskan secara automatik oleh ADM.

  Muat turun Advanced Download Manager, Aplikasi IDM untuk Android

  ADM memang mempunyai pelbagai fungsi dan kelebihan, semuanya hampir sama dengan fungsi Pengurus Muat turun Internet.

  Ciri-ciri dan fungsi yang ditawarkan oleh ADM yang anda juga dapat menikmati secara percuma, geng.

  Bagaimana untuk Berminat dengan aplikasi ini? Anda tidak perlu menunggu terlalu lama, anda boleh memuat turunnya secara langsung melalui pautan yang disediakan di bawah.

  Muat turun Aplikasi Pengurus Muat turun Lanjutan di sini!

  DimonVideo DOWNLOAD Pemuat turun & Pemalam Aplikasi

  Aplikasi Android IDM yang disyorkan lain

  Sebagai tambahan kepada Advanced Download Manager, terdapat juga beberapa aplikasi Android IDM yang juga patut anda cuba.

  Aplikasi ini juga mempunyai kelebihan masing-masing, dan anda boleh menilai sendiri mana yang lebih baik.

  Ingin tahu tentang permohonan cadangan Jaka ini? Berikut adalah senarai aplikasi yang lengkap.

  1. Pengurus Muat Turbo Turbo

  Aplikasi Andorid IDM yang satu ini mempunyai fungsi dan ciri yang cukup menawan , terutama di sektor utamanya, iaitu memuat turun.

  Turbo Download Manager mempunyai fungsi akselerator, aplikasi mana yang dapat mempercepat proses muat turun yang dilakukan oleh telefon bimbit Android anda.

  Bukan hanya itu, aplikasi ini juga dapat menjalankan mod Wi-fi dan selular serta menjadikan proses muat turun lebih pantas.

  MaklumatPengurus Muat Turbo Turbo
  Pemaju Titik Kosong
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (34,750)
  Saiz Berbeza
  Pasang 5,000,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun aplikasi Turbo Download Manager di bawah!

  Titik Kosong Aplikasi Muat turun & Plugin MUAT TURUN

  2. Pemuat Droid

  Aplikasi yang satu ini berfungsi sebagai IDM untuk Android oleh pembangunnya . Ciri-ciri utama aplikasi ini diilhamkan oleh ciri-ciri yang dapat digunakan pada IDM untuk PC.

  Beberapa contoh ciri terbaik yang anda dapat dari aplikasi ini termasuk: penjadual muat turun, muat turun resume, dan jeda automatik.

  Aplikasi ini juga menyokong semua jenis fail , jadi tidak perlu risau ketika memuat turun fail XAPK dan seumpamanya yang kadang-kadang mempunyai masalah jika dimuat secara manual.

  MaklumatPemuat Droid
  Pemaju Dmitry Voronkevich
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (78,624)
  Saiz 4.8MB
  Pasang 5,000,000+
  Android Minimum 2.3

  Muat turun aplikasi Droid Loader di bawah!

  Pemuat turun & Pemalam Aplikasi Dmitry Voronkevich DOWNLOAD

  3. Muat turun Accelerator Plus

  Aplikasi Android IDM alternatif terakhir yang disyorkan oleh Jaka ialah Muat turun Accelerator Plus. Aplikasi ini mempunyai ciri dan fungsi yang tidak kalah dengan dua aplikasi sebelumnya.

  Muat turun Accelerator Plus dapat mempercepat proses muat turun yang berlaku di telefon bimbit anda , serta mengatur proses muat turun agar tidak terganggu.

  Aplikasi ini juga menyokong pelbagai penyemak imbas di Android . Muat turun akan segera dikesan di penyemak imbas yang anda gunakan.

  MaklumatMuat turun Accelerator Plus
  Pemaju rubycell
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (49,147)
  Saiz Berbeza
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum Berbeza

  Muat turun aplikasi Droid Loader di bawah!

  Rubycell Aplikasi Utiliti DOWNLOAD

  Bagaimana, mudah bukan? Dan juga ciri-ciri yang ditawarkan oleh ADM lengkap. Jadi, anda dapat menikmati pengalaman menggunakan IDM walaupun pada Android anda.

  Tidak salah jika anda memanggil ADM ini sebagai alternatif untuk IDM untuk Android. Adakah anda mempunyai IDM alternatif lain untuk Android?

  Semoga maklumat yang dikongsi Jaka kali ini dapat bermanfaat untuk anda semua, dan sampai jumpa di artikel seterusnya.

  Artikel Berkaitan