Cara Mengubah Tema WhatsApp Terkini 2020 | Tiada Permohonan!

Adakah anda bosan dengan tema WA yang sama? Ikuti sahaja cara menukar tema WhatsApp berikut untuk penampilan yang keren. Boleh menggunakan gambar anda sendiri! (tanpa akar)

Adakah anda bosan dengan tema WhatsApp yang seperti itu? Adakah anda ingin mencuba menukar tema sehingga berbeza dengan pengguna WhatsApp yang lain?

Menukar tema WhatsApp nampaknya mudah. Tetapi pada hakikatnya, ramai yang tidak tahu bagaimana melakukannya.

Kali ini Jaka akan berkongsi petua untuk menukar tema WA. Jaka juga akan memberitahu anda cara menukar tema WA tanpa aplikasi tambahan!

Ingin tahu bagaimana caranya? Ayuh, lihat cara menukar tema WhatsApp khas untuk anda di sini!

 • Cara Menukar Tema WhatsApp dengan FMWhatsApp
 • Cara Menukar Tema WhatsApp Tanpa Aplikasi
  • Cara Menukar Wallpaper WhatsApp
  • Cara Menukar Tema WA ke Hitam
 • Cara Menukar Tema WhatsApp Dengan Aplikasi

  Jaka akan memberitahu anda cara menukar tema WA sama ada dengan menggunakan aplikasi atau tanpa aplikasi. Jaka pertama akan memberitahu anda bagaimana menggunakan aplikasi tersebut.

  Anda boleh menggunakan pelbagai MOD WhatsApp yang ada, bermula dari GBWhatsApp, FMWhatsApp, JTWhatsApp, dan sebagainya.

  Cara Menukar Tema WhatsApp dengan GBWhatsApp

  Contohnya, di sini Jaka akan menggunakan aplikasi GBWhatsApp. Bagaimana caranya? Ikuti langkah demi langkah di bawah!

  Langkah 1 - Muat turun GBWhatsApp

  Sebelum memulakan, anda boleh memuat turun aplikasi GBWhatsApp versi terbaru di JalanTikus. Sila muat turun aplikasi di bawah:

  Aplikasi Sosial & Pemesejan GBWhatsapp DOWNLOAD

  Langkah 2 - Sandarkan WhatsApp

  Setelah berjaya memuat turun GBWhatsApp terbaru, anda tidak boleh memasangnya dengan segera! Anda harus Sandarkan semua sejarah sembang WhatsApp anda.

  Sekiranya anda tidak tahu cara membuat sandaran sembang WhatsApp, baca artikel berikut:

  LIHAT ARTIKEL

  Langkah 3 - Pasang GBWhatsApp

  Setelah semua sembang WhatsApp anda berjaya disandarkan , nyahpasang WhatsApp asli pada telefon pintar anda. Kemudian, pasang GBWhatsApp seperti biasa.

  Langkah 4 - Log masuk ke GBWhatsApp

  Setelah berjaya memasang GB WhatsApp, sila buka dan log masuk semula menggunakan nombor telefon yang anda gunakan sebelumnya.

  Setelah menyelesaikan peringkat ini, GBWhatsApp siap digunakan.

  Langkah 5 - Tukar Tema WhatsApp

  Buka aplikasi GBWhatsApp, pilih butang titik di sudut kanan atas GB WhatsApp kemudian pilih Tetapan GB . Pilih Muat turun Tema .

  Kini anda boleh menukar tema WhatsApp dengan telus. Anda hanya memilih tema mana yang sesuai dengan keinginan anda. Terdapat banyak pilihan tema yang tersedia dan semuanya PERCUMA!

  Anda juga boleh menukar tema WhatsApp dengan warna ceria dan sejuk yang lain.

  Anda juga boleh memilih tema Whatsapp Doraemon atau tema whatsapp Hello Kitty dari aplikasi GBWhatsApp! Selaraskan keinginan anda!

  Cara Menukar Tema WhatsApp dengan FMWhatsApp

  Bagaimana jika ternyata GBWhatsApp disekat? Tenang, anda boleh menggunakan aplikasi MOD WhatsApp yang lain. Di bawah ini, berikan contoh penggunaan FMWhatsApp yang tidak kurang canggih.

  Langkah 1 - Muat turun FMWhatsApp

  Pertama, anda mesti mempunyai aplikasi FMWhatsApp. Anda boleh mendapatkannya secara percuma dengan memuat turun pautan di bawah:

  MUAT TURUN Aplikasi Sosial & Pemesejan

  Langkah 2 - Masukkan Menu FMWhatsApp

  Setelah dipasang, buka aplikasi dan lakukan proses pendaftaran seperti biasa. Selepas itu, masukkan menu FMWhatsApp dengan mengklik titik tiga di sudut kanan atas. Pilih menu Fouad Mods .

  Langkah 3 - Masukkan Menu Tema

  Selepas itu, pilih FMThemes> Download YoThemes untuk mendapatkan pelbagai tema menarik yang boleh anda gunakan.

  Langkah 4 - Pilih Tema

  Terdapat beribu-ribu tema yang boleh anda gunakan. Sekiranya terdapat padanan, klik Pasang dan temanya akan diterapkan secara langsung ke aplikasi.

  Cara Menukar Tema WhatsApp Tanpa Aplikasi

  Adakah anda merasa tidak yakin menggunakan aplikasi MOD WhatsApp tetapi masih mahu menukar tema WhatsApp? Tenang, Jaka masih mempunyai kaedah lain tanpa perlu menggunakan aplikasi tambahan.

  Inilah cara menukar tema WhatsApp tanpa aplikasi !

  Cara Menukar Wallpaper WhatsApp

  Cara termudah untuk menjadikan WhatsApp anda kelihatan berbeza dari WhatsApp yang lain adalah dengan menukar kertas dinding sembang .

  Anda bahkan boleh menggantinya dengan foto anda sendiri yang tersimpan di galeri! Mari, ikuti cara menukar tema WA tanpa aplikasi di bawah!

  Langkah 1 - Buka Tetapan

  Perkara pertama yang harus anda lakukan ialah membuka Tetapan atau Tetapan dari aplikasi WhatsApp.

  Caranya adalah dengan menekan butang titik tiga di sudut kanan atas.

  Langkah 2 - Masukkan Tetapan Akaun

  Selepas itu, pilih menu Akaun atau Akaun . Pilih menu Wallpaper .

  Langkah 3 - Memilih Wallpaper

  Anda akan mendapat beberapa pilihan untuk menukar kertas dinding sembang anda, bermula tanpa foto sama sekali, gambar dari galeri, menjadi warna padat.

  Untuk mengganti kertas dinding dengan foto anda sendiri, pilih dari Galeri . Selesai, tema WhatsApp anda telah berubah!

  Cara Menukar Tema WA ke Hitam

  Ingin tahu bagaimana menukar tema WA menjadi hitam untuk menjadikannya hadir? Tenang, Jaka akan memberi anda tutorial terpendek dan termudah!

  Langkah 1 - Buka Tetapan

  Cara pertama untuk menukar tema WA menjadi hitam adalah dengan membuka tetapan akaun. Sama seperti sebelumnya, pergi ke Tetapan> Akaun .

  Langkah 2 - Tukar Tema

  Pilih Tema atau Tema , kemudian pilih yang gelap atau Dark tema . Nanti WhatsApp anda akan bertukar menjadi mod gelap secara keseluruhan. Sangat sejuk, bukan?

  Seperti itu, lebih kurang cara menukar tema WA tanpa aplikasi.

  Nah, itulah cara menukar tema WhatsApp pada telefon pintar Android anda. Ternyata jalannya sangat mudah, bukan? Anda boleh mengubahnya dengan atau tanpa aplikasi tambahan.

  Bagaimana anda menukar tema WhatsApp di iPhone? Sayangnya tidak ada MOD WhatsApp untuk iPhone, jadi anda hanya boleh menukar kertas dinding sembang dan menukarnya ke mod gelap.

  Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik, dan berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com. Semoga berjaya!

  Artikel Berkaitan