8 Permohonan Tiket Penerbangan Murah & Boleh Diandalkan, Buat Persiapan Percutian!

Walaupun kali ini anda tidak dapat pulang, anda boleh merancang percutian anda kemudian dengan aplikasi pesanan tiket penerbangan yang disyorkan

Bulan puasa sinonim dengan makanan yang baik, elaun percutian, dan tentu saja pulang untuk bertemu dengan saudara-mara di kampung halaman saya.

Namun, lebaran tahun ini berbeza dengan lebaran pada tahun-tahun sebelumnya. Pandemik Covid-19 membuat kita berkarantina untuk mencegah penyebaran virus secara meluas.

Walaupun ramai di antara anda tidak dapat pulang pada hari lebaran ini, tidak ada salahnya untuk mempersiapkan diri dengan memesan tiket penerbangan untuk pulang ketika wabak ini berakhir.

Dalam artikel berikut, Jaka akan memberitahu anda beberapa aplikasi tiket penerbangan yang paling dipercayai. Lihat lebih banyak, geng!

 • Skyscanner
 • PegiPegi
 • Tiket.com
 • Permohonan Tiket Penerbangan Murah ...
 • 8 Permohonan Tempahan Tiket Pesawat Murah dan Boleh Dipercayai 2020

  Berkat kecanggihan teknologi, pesanan tiket pesawat ketika ini dapat dilakukan semudah Thanos menjentikkan jari, geng.

  Masalahnya ialah terdapat banyak aplikasi yang boleh anda gunakan untuk memesan tiket kapal terbang murah melalui telefon bimbit dengan pelbagai promosi yang ditawarkan.

  Untuk mendapatkan apa yang anda mahukan dengan harga rendah, anda boleh mencarinya dengan menggunakan beberapa aplikasi tiket syarikat penerbangan berikut, geng.

  1. Traveloka

  PT Traveloka Indonesia Apps Utilities DOWNLOAD

  Anda mesti biasa dengan aplikasi ini, bukan?

  Traveloka adalah penyedia aplikasi perkhidmatan tempahan tiket penerbangan untuk pelbagai destinasi dan keperluan perjalanan anda, salah satunya pulang.

  Dengan pelbagai promosi di hadapan anda dan sepanjang bulan Ramadhan yang biasa ditawarkan, anda dapat menikmati harga murah untuk tiket pesawat muda anda.

  Menariknya, aplikasi tiket penerbangan ini juga membolehkan anda dapat menempah tiket hotel pada masa yang sama, geng. Jadi, anda tidak perlu lagi bersusah payah memuat turun aplikasi untuk menempah hotel tempat anda menginap nanti.

  MaklumatTraveloka
  Pemaju Traveloka
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (362,860)
  Saiz 32MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 4.4

  2. Skyscanner

  Skyscanner Productivity Apps Ltd DOWNLOAD

  Skyscanner adalah aplikasi untuk menempah tiket penerbangan yang cukup lengkap, geng. Anda boleh memesan tiket dari mana-mana syarikat penerbangan di seluruh pelosok dunia, anda tahu!

  Permohonan dibuat oleh Skyscanner Ltd. Ia juga dapat secara automatik memberikan cadangan tiket penerbangan dengan harga terbaik (atau termurah).

  Bukan hanya itu, Skyscanner juga akan memberi anda cadangan untuk hotel dan sewaan kereta termurah di destinasi yang anda tuju.

  MaklumatSkyscanner
  Pemaju Skyscanner Ltd.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (591707)
  Saiz 23MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 5.0

  3. PegiPegi

  MUAT TURUN Apl

  PegiPegi boleh menjadi cadangan untuk aplikasi tiket pesawat murah di Android yang juga menyediakan perkhidmatan untuk anda menempah hotel, geng.

  Pelbagai promosi sering menghiasi ruangan tawaran dalam aplikasi yang satu ini. Sebenarnya, promosi hingga 70% sering muncul pada hari-hari awal berpuasa, anda tahu.

  Aplikasi ini sangat disarankan untuk anda yang menginginkan percutian setelah Corona berakhir. Promo ini juga sangat banyak dan akan membuat anda gembira, deh.

  MaklumatPegiPegi
  Pemaju Pegipegi
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (68,554)
  Saiz 39MB
  Pasang 1M +
  Android Minimum 5.0

  4. Tiket.com

  Aplikasi Produktiviti Tiket.com DOWNLOAD

  Tiket.com sebenarnya adalah ejen pelancongan dalam talian pertama di Indonesia, juga dikenali sebagai salah satu yang paling lengkap.

  Aplikasi tiket penerbangan ini menyediakan tempahan tiket kapal terbang, kereta api, bilik hotel, penyewaan kereta, dan pelbagai keperluan perjalanan lain, geng.

  Tidak ketinggalan banyak potongan menarik yang disediakan oleh aplikasi ini sesuai untuk anda pemburu untuk tiket pesawat murah.

  MaklumatTiket.com
  Pemaju Tiket.com
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (117,792)
  Saiz 28MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 4.3

  Permohonan Tiket Penerbangan Murah ...

  5. Agoda

  MUAT TURUN Apl

  Dikenal sebagai aplikasi untuk memesan kamar hotel, Agoda juga menyediakan layanan pemesanan tiket penerbangan, geng.

  Menariknya, aplikasi Agoda didakwa menawarkan harga terbaik yang lebih murah daripada jika anda menempah melalui laman web, geng.

  Aplikasi tempahan tiket penerbangan dan hotel ini telah dipercayai oleh berjuta-juta pengguna di dunia. Apa yang anda tunggu, geng?

  MaklumatAgoda
  Pemaju agoda.com
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (315,062
  Saiz 48MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 5.0

  6. Booking.com

  MUAT TURUN Apl

  Seperti namanya, aplikasi Booking.com ini membolehkan anda menempah tiket kapal terbang dengan mudah dan tentunya murah dengan pelbagai promosi yang ada.

  Aplikasi ini juga menyediakan perkhidmatan tempahan hotel yang boleh anda manfaatkan semasa pulang bersama keluarga, geng.

  Menawarkan harga yang murah dan perkhidmatan yang boleh dipercayai menjadikan aplikasi ini mempunyai bintang 4,7 / 5 dari 2.6 juta pengguna.

  MaklumatBooking.com
  Pemaju Hotel & Sewaan Percutian Booking.com
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.7 (1.895.521)
  Saiz 29MB
  Pasang 100m +
  Android Minimum 6.0

  7. Tokopedia

  Tokopedia DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

  Tokopedia sebenarnya adalah aplikasi dan perkhidmatan e-commerce yang menjadi perantara antara penyedia produk dan perkhidmatan dan bakal pembeli.

  Sebagai salah satu tempat berkumpul untuk kedai dalam talian di seluruh Indonesia, Tokopedia juga menyediakan perkhidmatan pembelian tiket penerbangan, geng.

  Selain itu terdapat juga pelbagai promo menarik dalam jangka waktu tertentu, salah satunya adalah bulan Ramadhan. Bagi anda yang ingin mencari tiket kapal terbang murah, tidak ada salahnya mencarinya dalam aplikasi yang satu ini.

  MaklumatTokopedia
  Pemaju Tokopedia
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (1.832.864)
  Saiz 34MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 4.1

  8. Bukalapak

  Produktiviti Apl Buka Kunci MUAT TURUN

  Tidak ketinggalan, Bukalapak juga merupakan salah satu shanties terbaik untuk anda yang ingin mencari tiket kapal terbang dengan harga yang murah.

  Cukup dengan memasukkan asal dan tujuan penerbangan pulang anda, maka anda akan mendapat cadangan dan tawaran untuk harga tiket penerbangan terbaik, geng.

  Mengenai harga, Bukalapak dan Tokopedia saling bersaing untuk menawarkan harga termurah. Anda boleh membandingkan harga dalam dua aplikasi ini, geng.

  MaklumatBukalapak
  Pemaju PT Bukalapak.com
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (1,007,523)
  Saiz 39MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 4.1

  Itulah saranan dari Jaka mengenai penerapan pesanan tiket pesawat murah di Android yang boleh anda gunakan untuk percutian anda nanti apabila semuanya selesai.

  Jangan berlengah lagi! Semakin cepat anda memesan tiket kapal terbang, semakin murah harga yang anda dapat. Sudah tentu anda tidak mahu kehabisan tiket atau anda boleh tetapi dengan harga yang sangat mahal?

  Baca juga artikel mengenai Aplikasi atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan