Cara Menambah Pengikut IG Percuma & Selamat, Boleh Tanpa Aplikasi!

Ingin mempunyai banyak pengikut di Instagram? Ikuti sahaja cara menambahkan pengikut IG dengan cepat dan percuma. Bolehkah anda menggunakan aplikasinya juga?

Ingin mempunyai banyak pengikut di Instagram dengan cepat? Sudah menggunakan kapsyen Instagram sekarang tetapi masih tidak menyukai banyak catatan?

Ingin tahu bagaimana menambahkan pengikut Instagram dengan cepat & percuma sehingga anda boleh menjadi selebriti? Ya awak boleh! Jaka sentiasa ada penyelesaian untuk anda!

Cukup ubah tema Instagram, Jaka boleh, apalagi memberitahu anda cara menambah pengikut Instagram secara percuma dan mudah!

Kemudian, Jaka akan menyediakan cara untuk menambahkan pengikut IG dengan atau tanpa aplikasi. Dijamin, dalam beberapa saat, anda boleh menambah pengikut hingga puluhan! Tidak sabar menunggu? Inilah ulasannya!

 • Dapatkan Banyak Pengikut dan Suka di Instagram
 • Cara Menambah Pengikut Instagram Tanpa Aplikasi
 • Cara Menambah Pengikut Instagram dengan Aplikasi
 • Cara Menambah Suka di Instagram dengan Aplikasi
 • Bonus: Cara Menambah Komen di Instagram dengan Aplikasi
 • REKOD VITAL!
 • Perlu Membeli Pengikut dan Suka untuk Instagram?

  Sumber gambar: Digital Marketing Digital Marketing School Bandung

  Jaka sendiri sebenarnya tidak berhak menilai sama ada jumlah pengikut beribu-ribu pengikut anda membeli atau hasil organik.

  Namun, ada kalanya beberapa orang memerlukan pengikut yang sangat banyak dalam waktu yang singkat agar tujuan penjualan atau mengejar akaun IG mereka dapat disahkan.

  Tidak kira sama ada pengikut yang anda peroleh adalah nyata atau hasil permohonan atau membeli, selagi anda sudah bersedia dengan semua risiko, maka apa-apa yang perlu dilakukan.

  Sebagai pertimbangan, Jaka akan berusaha memberikan gambaran mengenai faedah apa yang anda dapat apabila anda mempunyai banyak pengikut atau pengikut di Instagrm.

  Dapatkan Banyak Pengikut dan Suka di Instagram

  Sebenarnya terdapat begitu banyak faedah yang anda dapat jika anda mempunyai banyak pengikut (pengikut) dan foto anda disukai oleh banyak orang di Instagram. Inilah beberapa faedahnya!

  1. Tambah Banyak Hubungan dan Hubungan

  Sumber gambar: Quora

  Sekiranya anda sudah mempunyai banyak pengikut di Instagram, kemungkinan besar anda akan mempunyai banyak kenalan yang dapat menolong anda dalam pelbagai cara.

  Terdapat banyak kemungkinan yang boleh berlaku jika anda dapat menangkap sambungan yang meluas di Instagram, termasuk mungkin anda boleh mendapatkan pekerjaan baru!

  Sebenarnya mempunyai banyak hubungan tidak selalu berkaitan dengan perkara material. Contohnya apabila anda memerlukan maklumat mengenai item yang anda ingin beli dan anda tidak tahu di mana anda boleh membeli item tersebut.

  Anda boleh bertanya kepada pengikut anda, kira-kira di Kedai OL di mana anda boleh membeli barang-barang ini.

  2. Boleh Jual Secara Dalam Talian

  Sumber gambar: Kebun Design

  Sekiranya anda mencari pekerjaan sampingan di masa lapang, anda boleh mula berusaha menjual secara dalam talian.

  Sekiranya anda mempunyai banyak pengikut, anda boleh mencuba menjual barang-barang terpilih untuk menambah pendapatan anda.

  Atau jika rakan atau ibu anda mempunyai perniagaan sampingan, anda boleh menolong mereka dengan mempromosikan barang dagangan mereka di akaun IG anda. Kemudian, anda boleh menjualnya dalam aplikasi jual beli dalam talian terbaik di internet.

  3. Dapatkan Wang Tambahan (dan Populariti) dengan Menjadi Pengaturcara

  Sumber foto: ID Minews

  Pada zaman sekarang ini, kerja tidak semestinya menjadi pekerjaan pejabat. Malah rakan sekelas Awkarin dapat memperoleh ratusan juta setiap bulan hanya dari catatan Instagram.

  Jaka percaya bahawa jika anda menjadi selebriti atau influencer, anda akan mempunyai peranan dalam dunia digital dan kehidupan sebenar yang boleh memberi kesan positif kepada diri sendiri dan orang lain.

  Walau bagaimanapun, terdapat banyak langkah yang mesti anda persiapkan sebelum menjadi selebriti. Sekarang, untuk penjelasan lebih lanjut mengenai bagaimana menjadi selebriti, baca artikel Cara Menjadi Selebriti yang Kaya dalam Sebentar

  Cara Menambah Pengikut Instagram Tanpa Aplikasi

  Sebenarnya ada cara organik atau semula jadi untuk meningkatkan jumlah pengikut anda secara percuma tanpa aplikasi sama sekali. Bagaimana anda melakukannya, Jak?

  Sangat mudah, anda harus menjadikan kandungannya semenarik mungkin di Instagram anda sehingga banyak orang mengunjungi profil anda dan menjadi pengikut anda!

  Berikut adalah beberapa cara yang boleh anda lakukan untuk menambah bilangan pengikut Instagram (IG) aktif anda tanpa aplikasi sama sekali dan percuma.

  1. Tiada akaun Instagram peribadi

  Sumber gambar: recode.ID

  Anda mungkin pernah melihat beberapa akaun kedai dalam talian mengunci akaun Instagram mereka untuk menarik banyak pengikut. Malangnya, kaedah ini tidak berkesan malah membahayakan diri mereka sendiri.

  Sekiranya anda tidak percaya, periksa program kegemaran anda atau YouTuber terkenal yang juga memainkan Instagram, tidak ada akaun yang terkunci!

  Oleh itu, perkara yang paling penting untuk menambahkan pengikut di Instagram secara percuma dan mudah adalah jangan mengunci atau menutup akaun Instagram anda !

  2. Buat Suapan / Kandungan Menarik

  Sumber gambar: Pemeriksa Media Sosial

  Banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk membuat kandungan menarik di Instagram. Apa yang penting, sesuaikan isi kandungan dengan keperibadian asal anda, supaya pengikut akan merasa dekat dengan kehidupan seharian anda.

  Mulakan dengan fotografi asas dan gunakan penapis yang baik dan tepat. Sekiranya anda ingin membuat kandungan video, gunakan aplikasi penyuntingan video yang mudah digunakan jika anda masih sangat baru.

  Kuncinya, anda harus bersabar dan tidak takut belajar membuat kandungan yang lebih baik setiap hari. Sekiranya kandungan anda bagus, Jaka pasti banyak orang akan memperhatikan akaun Instagram anda, jadi mereka berminat untuk mengikuti akaun Instagram anda.

  3. Sebut / Tag Akaun Besar di Instagram

  Sumber gambar: Nuun Digital

  Ini sebenarnya tidak bermaksud anda harus spam di setiap akaun Instagram yang tidak jelas. Contohnya, anda baru sahaja pulang dari percutian dari Bali dan kemudian mahu menghantar gambar ke Instagram.

  Sekarang, setelah anda memuat naik foto ke Instagram, cuba tag akaun perjalanan dalam dan luar negara pada foto yang anda muat naik. Sekiranya gambar anda bagus, siaran anda pasti akan disiarkan semula oleh akaun ini.

  Sekiranya catatan anda berjaya disiarkan semula oleh akaun besar, kemungkinan ada banyak orang yang berminat mengikuti akaun Instagram anda. Hebat, bukan?

  4. Menyiarkan Kandungan pada Masa Yang Tepat

  Sumber gambar: Pusat Pemasaran Influencer

  Menurut kajian yang dilakukan Later.com mengenai jam terbaik untuk disiarkan di Instagram, setiap hari ternyata mempunyai jam waktu perdana yang berbeza.

  Waktu perdana atau waktu puncak, yang bermaksud bahawa banyak orang akan membuka akaun IG pada waktu tersebut. Sekiranya anda memuat naik semasa waktu perdana, kemungkinan orang lain akan melihatnya dan memberi maklum balas, sama ada hanya memberi suka, komen, atau bahkan mengikuti anda .

  Jaka tidak pasti bahawa hasil penyelidikan Later.com 100% betul, tetapi anda boleh menggunakannya sebagai rujukan. Walau bagaimanapun, dijamin bahawa kaedah ini akan menambahkan pengikut aktif tanpa aplikasi, tidak kira berapa banyak.

  5. Ikuti dan komen pada akaun selebriti

  Sumber gambar: Innov8tiv

  Untuk cara menambahkan pengikut IG tanpa aplikasi terakhir, anda boleh menggunakan kaedah sekolah lama yang masih terbukti jika anda ingin menambahkan pengikut di Instagram anda.

  Cadangan Jaka, anda boleh mengikuti akaun selebriti antarabangsa dan selebriti besar dan memberi komen pada siaran ini.

  Biasanya, peminat atau selebriti artis akan segera mengikuti akaun anda, kerana mereka menganggap bahawa anda juga peminat akaun tersebut. Tetapi kaedah ini sangat tidak mungkin, geng!

  Walaupun anda tidak dapat memperoleh sebilangan besar pengikut dengan segera, menurut Jaka kaedah ini adalah salah satu kaedah yang paling berfungsi dan wajar untuk anda lakukan.

  Cara Menambah Pengikut Instagram dengan Aplikasi

  Ramai orang percaya bahawa menggunakan aplikasi Instafollow adalah cara yang berkesan untuk meningkatkan pengikut dan suka di Instagram. Sebenarnya, menurut carian Jaka, aplikasi itu tidak lagi berfungsi!

  Sebagai alternatif, Jaka mempunyai cara lain, iaitu dengan menggunakan Hublaagram !

  Pertama sekali, buka akaun Instagram di PC lelaki pertama! Ini akan memudahkan anda memeriksa pengikut anda sama ada ia telah meningkat atau tidak.

  Sebagai catatan utama, agar pengikut anda bertambah secara automatik, jangan tutup atau tutup Instagram dan Hublaagram semasa proses penambahan pengikut!

  Langkah - 1: Buka Laman Hublaagram

  • Pertama, buka laman web //insta-app.hublaa.me/

  Jaka sangat mengesyorkan agar anda membuka laman web ini dari komputer agar lebih cepat dan maksimum untuk meningkatkan pengikut Instagram anda.

  • Seterusnya, muat turun Sambungan Hublaagram di Google Chrome anda, dengan memuat turun Sambungan Chrome seperti yang ditunjukkan di atas

  Anda sebenarnya boleh menambahkan Add-On di Mozilla Firefox. Namun, Jaka mencadangkan agar anda menggunakan Google Chrome sebagai gantinya.

  Langkah - 2: Segerakkan Akaun Instagram

  • Cari logo "Suka / Jempol" di sudut kanan atas Google Chrome anda.
  • Log masuk dengan akaun Instagram anda seperti biasa dengan memasukkan nama pengguna dan kata laluan anda.
  • Selepas anda menyegerakkan antara akaun Hublaagram dan Instagram anda, kemudian pilih Buka Hublaagram

  Langkah - 3: Tambah Pengikut

  • Selepas anda log masuk, pilih menu InstaFollower
  • Seterusnya anda hanya perlu ** Hantar Pengikut.

  Anda tidak perlu membayar, tidak ada iklan untuk diklik dan prosedur lain yang rumit.

  Satu-satunya perkara yang harus anda perhatikan adalah jangan menutup Instagram dan Hublaagram dari Google Chrome anda sehingga pengikut anda meningkat secara automatik!

  Selesai!

  Cuba lihat hasil gambar di atas! Betul terbukti cara cepat dan nyata untuk menambahkan pengikut Instagram dengan aplikasi Hublaagram?

  Sebagai tambahan kepada kaedah di atas, anda juga boleh menggunakan aplikasi penambah pengikut Instagram yang telah ditulis oleh Jaka di sini . Anda juga boleh mendapatkan 1000 pengikut aktif dan bebas melalui artikel yang ditulis Jaka di sini .

  Cara Menambah Suka di Instagram dengan Aplikasi

  Sama seperti cara menambahkan pengikut Instagram secara automatik dengan Hublaagram, anda juga boleh menambahkan suka di Instagram dengan cara yang tidak jauh berbeza!

  Langkah awalnya juga sama! Hanya gunakan aplikasi tambah, Hublaagram.

  Langkah - 1: Buka Laman Hublaagram

  • Buka laman Hublaagram (sama seperti di atas), kemudian pilih Pemasang untuk dapat menambah suka.
  • Sebelum ini anda juga harus terus masuk dan menyegerakkan IG anda dengan Hublaagram.

  Langkah kedua: Pilih foto yang anda mahu

  • Pilih foto yang ingin anda tambah suka secara automatik. Anda boleh memilih gambar lama.

  Langkah Ketiga: Tambahkan suka pada isi hati anda

  • Anda boleh menambahkan sehingga 50 suka secara automatik dengan Hublaagram.

  Kemudian, selepas beberapa minit, anda akan mendapat banyak suka dalam siaran tersebut.

  • Sekiranya anda memilih suka bukan Indonesia, suka yang anda dapat akan menjadi lebih cepat.

  Sekiranya anda lebih suka mereka yang menyukai Instagram anda menyiarkan akaun Indonesia atau Indonesia, prosesnya akan memakan masa lebih lama.

  Selesai

  Lihatlah buktinya! Seperti catatan Jaka secara tiba-tiba, terdapat banyak dari mereka! Walaupun hanya beberapa minit!

  Bonus: Cara Menambah Komen di Instagram dengan Aplikasi

  Baiklah, jika ternyata anda perlu menambahkan jumlah komen pada siaran anda, Hublaagram juga menyediakan ciri ini!

  Berikut adalah langkah-langkah untuk meningkatkan jumlah komen di Instagram:

  Langkah pertama: Segerakkan akaun Instagram

  • Log masuk dan segerakkan akaun Instagram anda dengan Hublagraam seperti biasa
  • Pilih Instacommenter kemudian pilih foto mana yang ingin anda tambah jumlah pengikutnya.

  Langkah kedua: Tentukan Jumlah Komen

  • Anda boleh menetapkan komen anda sendiri apa yang akan diberikan dalam jawatan yang anda pilih.
  • Anda boleh menambahkan komen secara automatik hingga 30 komen.
  • Tunggu beberapa minit dan akan ada komen yang datang secara automatik ke jawatan yang telah anda pilih.

  REKOD VITAL!

  • Supaya akaun Instagram anda mempunyai banyak pengikut atau suka, jangan kunci akaun Instagram anda! Kerana pengikut dan suka tidak akan menambahkan ke akaun Instagram anda.
  • Jaka tidak bertanggungjawab sekiranya akaun Instagram anda digodam oleh penggodam atau terdapat aktiviti yang mencurigakan di akaun Instagram anda.
  • Jaka tidak menjamin akaun anda 100% selamat jika anda menggunakan pelbagai aplikasi sebagai cara untuk menambahkan pengikut, suka, atau komen di Instagram.

  Itu adalah petua dari Jaka tentang cara menambahkan pengikut Instagram yang aktif dengan cepat, percuma, dan mudah dengan atau tanpa aplikasi.

  Adakah anda mempunyai kaedah lain yang lebih berkesan dan belum dibincangkan? Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Naufal .

  Artikel Berkaitan