Cara menambah suka secara automatik di FB, Ribuan Suka dalam 1 Minit!

Semua orang pasti mahu jawatannya mendapat banyak suka di media sosial, termasuk Facebook. Kali ini Jaka akan memberitahu anda cara menambah suka di FB!

Siapa yang tidak mahu mendapat banyak suka di Facebook? Pasti anda ingin mendapat banyak suka di Facebook anda.

Sebenarnya ada, benar-benar, petua atau cara untuk menyukai banyak di Facebook dengan kaedah yang selamat. Jangan gunakan penipuan dan dijamin 100% sah.

Jadi, bagaimana anda menambah suka di FB ? Mari kita baca artikel di bawah, geng!

 • Mengapa Anda Masih Menggunakan Facebook?
 • Cara Suka Banyak di Facebook
  • Ketahui Masa Optimum untuk Pengeposan
  • Gunakan Foto yang Baik
  • Jangan Buat Status Terlalu Panjang
  • Petua untuk Dapatkan Lebih Banyak Maklumat. . .
 • Tambah ke Facebook Suka dengan Aplikasi
  • Swipa
  • Dapatkan Lagi Suka + Hashtag Pengikut
 • Bonus: Manfaatkan Like Facebook for Business
 • Fakta Tentang Facebook

  Facebook adalah media sosial yang ditubuhkan pada 4 Februari 2004 oleh Mark Zuckerberg dan rakan-rakan kuliahnya.

  Melalui laman web ini, anda dapat berhubung dengan rakan dan keluarga melalui rangkaian internet. Lebih dari itu, anda juga dapat membuat status dalam bentuk teks, foto, hingga video.

  Selain itu, Facebook juga mempunyai beberapa fakta menarik, geng! Cuba, periksa di bawah:

  • Sebanyak 75% pengguna internet lelaki menggunakan Facebook, sementara pengguna internet wanita menggunakan Facebook sebanyak 83%.

  • 22% penduduk dunia menggunakan Facebook.

  • Facebook mempunyai lebih daripada 2.6 bilion pengguna aktif.

  • Generasi yang paling banyak menggunakan Facebook adalah generasi baby boomers (lahir sebelum tahun 1960) dengan jumlah 41% dari semua pengguna Facebook.

  Mengapa Anda Masih Menggunakan Facebook?

  Beberapa milenium menggunakan Facebook hanya untuk log masuk ke permainan. Mereka lebih gemar memainkan Instagram yang mungkin lebih mudah kerana hanya mengandungi foto yang menarik.

  Sebenarnya, Facebook mempunyai beberapa kelebihan yang tidak dimiliki oleh media sosial lain, termasuk:

  • Facebook masih digunakan oleh banyak pengguna di seluruh dunia. Tercatat, Facebook mempunyai lebih dari 2.6 bilion pengguna aktif sehingga dapat menjangkau banyak orang, terutama jika Anda menggunakan Iklan Facebook .

  • Banyak laman web, aplikasi, dan permainan yang memerlukan Facebook untuk log masuk.

  • Facebook boleh digunakan untuk membuat profil profesional.

  • Facebook boleh digunakan untuk mengatur acara dengan mudah.

  • Anda boleh bermain permainan dalam talian di Facebook.

  • Menjadi media sosial yang boleh digunakan sebagai alat pemasaran jika anda mempunyai perniagaan atau produk yang ingin anda jual. Berbanding dengan media sosial yang lain, Facebook lebih senang digunakan sebagai alat perniagaan.

  6 Cara Suka Banyak di Facebook

  Selalunya hantar di Facebook tetapi suka yang anda perolehi selalu sedikit, geng? Apa yang salah, kira?

  Jangan risau, Jaka akan memberi anda beberapa cara untuk meningkatkan suka di FB supaya siaran anda tidak sunyi. Ayuh, dengar!

  1. Ketahui Masa Optimum untuk Membuat Pengeposan

  Satu peraturan yang berlaku untuk semua media sosial adalah mengetahui kapan masa terbaik untuk membuat siaran. Caranya ialah mengetahui bila pengikut menggunakan media sosial.

  Tidak sukar, geng! Jaka mengambil contoh mahu menyiarkan foto pada jam 1 tengah hari, Jaka yakin bahawa cinta akan sedikit kerana pada masa itu orang sudah tidur.

  Ia berbeza jika anda membuat siaran pada jam 9 malam Pada waktu itu orang biasanya masih bermain telefon bimbit sebelum tidur, jadi kemungkinan mereka akan melihat catatan anda.

  Semua orang boleh berbeza, tetapi secara amnya jam optimum di Facebook (dan media sosial lain) ditunjukkan oleh gambar di bawah.

  2. Gunakan Foto yang Baik

  Walaupun anda dapat menjadikan status Facebook dalam bentuk teks, ini membantu anda menyertakan foto yang dapat menarik minat orang.

  Ini bukan tanpa bukti. Berdasarkan hasil penyelidikan, gambar lebih disukai kerana dapat menyampaikan mesej dengan lebih pantas daripada sekadar menulis.

  Cuma foto yang anda gunakan mesti bagus, geng! Pastikan gambar yang anda gunakan jelas dan menarik. Jangan gunakan gambar yang kabur atau kurang terang.

  Untuk mendapatkan hasil maksimum, anda mesti mengedit foto seluas mungkin dengan menggunakan aplikasi penyuntingan foto terbaik.

  3. Jangan Membuat Status Terlalu Panjang

  Walaupun anda boleh membuat status yang unik dan menarik dengan panjang, adalah idea yang baik untuk tidak menjadikannya terlalu lama. Orang akan malas membaca statusnya kerana itu membuatkan mata menjadi letih.

  Berdasarkan kajian yang dilakukan oleh Salesforce , jumlah watak di bawah 100 akan mendapat kadar penglibatan yang lebih tinggi daripada catatan yang melebihi 100 watak.

  Apakah kadar pertunangan? Jaka akan menerangkan di bawah!

  Petua untuk Dapatkan Lebih Banyak Maklumat. . .

  4. Buat Kumpulan Facebook

  Berapa banyak kumpulan yang anda ada di Facebook? Jaka percaya bahawa anda mempunyai lebih dari satu kumpulan Facebook, sama ada sebagai pemula atau hanya bergabung.

  Anda boleh menggunakan kumpulan Facebook untuk mendapat banyak suka. Syaratnya, anda mesti memastikan bahawa kumpulan anda aktif dan mengandungi orang yang tepat.

  Bagaimana dengan topeng? Pastikan orang dalam kumpulan akan berminat dengan catatan yang anda buat.

  Contohnya, anda suka membuat status yang mengandungi gambar keren mengenai bangunan tinggi, jadi jemput orang yang anda kenali menyukai perkara yang sama.

  Anda juga boleh bertanya kepada orang dalam kumpulan mengenai kesukaan mereka. Setelah mengetahui, anda boleh membuat catatan yang sesuai dengan keinginan mereka.

  Jadi mereka ingin berkongsi apa yang mereka suka, sudah tentu anda mesti memperkenalkan diri terlebih dahulu. Setelah saling mengenali, aktiviti berkongsi akan menjadi lebih menyeronokkan.

  5. Mengetahui Kekerapan Catatan

  Jangan fikir semakin banyak siaran mempunyai lebih banyak suka, geng! Sekiranya anda menyiarkan terlalu banyak, rakan Facebook anda mungkin merasa tidak selesa dan menyekat anda.

  Berdasarkan kajian dari Buddy Media , jumlah catatan yang paling ideal adalah satu hingga dua siaran dalam satu hari.

  Silap mata ini mempunyai kadar penglibatan yang lebih besar daripada mencatat tiga kali sehari. Ini juga dapat membuktikan bahawa kualiti lebih penting daripada kuantiti.

  6. Ikut Influencer

  Ini juga salah satu muslihat yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan suka di Instagram, geng. Cuba ikuti orang terkenal seperti artis dan pengaruhnya yang lain.

  Selalunya setelah mengikuti influencer yang mempunyai banyak pengikut, beberapa pengguna Facebook akan mengikuti anda kembali.

  Ini mungkin berlaku kerana mereka merasakan ada orang yang mempunyai watak kegemaran yang sama, jadi mereka boleh diajak untuk menambah hubungan atau hanya ingin mengenali rakan-rakan peminat.

  Nah, itulah cara mendapatkan banyak suka di Facebook tanpa suka automatik. Dengan menggunakan kaedah ini, suka di Facebook anda dijamin meningkat!

  Tambah ke Facebook Suka dengan Aplikasi

  Sebenarnya ada beberapa laman web yang berjanji untuk disukai, tetapi Jaka sama sekali tidak mengesyorkan kaedah ini kerana data anda akan dipertaruhkan!

  Sekiranya ada pihak yang tidak bertanggungjawab menggunakan data anda untuk perkara yang tidak baik, maka suka yang anda dapat akan sia-sia.

  Tetapi, ada beberapa aplikasi seperti FB yang boleh dianggap selamat sebagai kaedah untuk menambahkan suka FB. Yang perlu anda pastikan, jangan sekali-kali memberikan kata laluan Facebook anda kepada sesiapa.

  1. Swipa

  Aplikasi pertama yang akan memberi cadangan untuk anda adalah Swipa . Anda boleh memuat naik foto dari Facebook supaya pengguna Swipa anda dapat menyukai foto anda.

  Semakin banyak anda memuat naik foto, semakin besar peluang anda untuk mendapat suka. Di sini, anda akan bersaing dengan pengguna Swipa yang lain untuk menjadi tempat pertama.

  Bagaimana untuk mencapai kedudukan teratas? Sudah tentu dengan memberi suka dan komen pada catatan orang lain.

  MaklumatSwipa
  Pemaju Aplikasi Studio Pty Ltd
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 / 5 (14,470)
  Saiz 5.4MB
  Pasang 100,000+
  Android Minimum 4.1
  Muat turunnya Pautan

  2. Dapatkan Lebih Banyak Suka + Hashtag Pengikut

  Aplikasi seterusnya yang akan dicadangkan oleh Jaka untuk anda ialah Dapatkan Lagi Suka + Hashtag Pengikut .

  Aplikasi ini dapat meningkatkan suka dengan memberikan cadangan hashtag yang paling relevan untuk siaran anda.

  Sekiranya anda ingin mencuba aplikasi ini, sila muat turun aplikasi dalam jadual, geng!

  MaklumatDapatkan Lagi Suka + Hashtag Pengikut
  Pemaju vaibhav shah
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 / 5 (23.132)
  Saiz 17MB
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum 4.1
  Muat turunnya Pautan

  Bonus: Manfaatkan Like Facebook for Business

  Sebagai alat pemasaran, laman Facebook dan iklan Facebook dapat menjadi media untuk berinteraksi dengan pelanggan, geng.

  Di samping itu, anda boleh mempromosikan pelbagai jenis siaran, dari ekstrak hingga artikel, gambar, hingga video. FB juga mempunyai beberapa ciri unik yang dapat digunakan sebagai alat pemasaran, termasuk:

  • Halaman untuk ditonton : Ciri ini akan membolehkan anda memantau halaman yang dimiliki oleh pesaing, sehingga anda dapat mengembangkan strategi baru sehingga barang dagangan anda terjual lebih banyak.

  • Analisis aplikasi : Ciri ini membantu anda menganalisis bagaimana tabiat orang menggunakan Facebook.

  • Utusan Facebook untuk Perniagaan : Ciri pemasaran Facebook ini membolehkan orang lain mengajukan soalan mengenai halaman anda dan anda dapat memberi respons dengan cepat.

  • Analisis terperinci : Anda dapat melihat analisis terperinci mengenai catatan anda, dari julat hingga jumlah suka dan komen. Dengan mengetahui prestasi siaran, anda dapat menjadikan siaran lebih berkesan pada masa akan datang.

  Baiklah, petua untuk mendapatkan kesukaan yang sudah anda sukai di atas boleh digunakan untuk meningkatkan kadar penglibatan halaman untuk perniagaan anda, geng!

  Sekiranya anda benar-benar serius membina perniagaan di Facebook, Jaka mempunyai beberapa petua tambahan sehingga anda mendapat banyak suka!

  1. Manfaatkan Testimoni

  Anda tahu betapa bergunanya testimoni, bukan? Anda boleh meminta pertolongan orang yang berdekatan dengan anda untuk memberikan testimoni di halaman anda.

  Tetapi anda harus perhatikan, jangan biarkan keterangan yang diberikan terlalu berlebihan. Mungkin anda masih ingat iklan salah satu klinik yang kesaksiannya terlalu berlebihan, hasilnya sebenarnya menjadi bahan jenaka.

  Penyelidikan yang dilakukan oleh Search Engine Land menyatakan bahawa 88% orang akan benar-benar memperhatikan testimoni sebelum mempercayai kredibiliti laman web atau halaman.

  Analogi mudah, apabila anda ingin membeli-belah dalam talian, anda mesti terlebih dahulu membaca ulasannya, bukan? Itu juga berlaku untuk media sosial, geng.

  2. Buat Jenama yang Akan Diingati Orang

  Untuk diingati, sudah tentu anda harus mencipta jenama yang unik dan senang dikenang orang. Istilah ini adalah penjenamaan.

  Anda boleh melakukan ini dengan beberapa cara, seperti menjelaskan siapa anda, nilai apa yang ingin anda berikan, dan sebagainya.

  Anda juga boleh membuat nama yang unik dan ringkas, geng. Jadi, ia tidak perlu terlalu lama kerana orang akan sukar mengingatnya.

  3. Meminta Pertolongan dari Orang Lain

  Mungkin ada kalanya Facebook anda begitu sesak sehingga anda terharu untuk bertindak balas secara individu. Tidak perlu risau kerana anda boleh meminta pertolongan daripada orang lain!

  Anda boleh berterus terang apabila meminta rakan Facebook anda untuk membantu menjawab soalan-soalan ini.

  Selain dijawab, anda juga akan meningkatkan kadar pertunangan yang anda miliki. Apakah kadar pertunangan?

  Ringkasnya, kadar penglibatan adalah bilangan suka dan komen pada siaran anda dibahagikan dengan jumlah rakan / pengikut anda, kumpulan.

  Anda juga boleh meminta rakan Facebook anda secara aktif memberikan komen dan suka mendorong interaksi dari orang lain yang belum menjadi rakan Facebook anda.

  4. Jadilah Bahagian Ceramah

  Ia masih mempunyai hubungan dengan titik nombor 3 sebelumnya. Sekiranya anda dapat bertindak balas satu persatu, lakukan sahaja.

  Ini akan membuat orang lain yang meninggalkan komen pada siaran anda merasa dihargai sehingga mereka tidak teragak-agak untuk memberikan suka di setiap siaran anda.

  Anda juga boleh mendapat maklum balas positif daripada orang. Dengan maklum balas ini, anda dapat meningkatkan kualiti siaran anda untuk mendapatkan lebih banyak suka.

  5. Buat Peraduan Facebook

  Untuk peraduan, adakah anda memerlukan sedikit modal? Eh, siapa kata, anda betul-betul boleh membuat acara kecil yang tidak memerlukan banyak wang.

  Sebagai contoh, anda ingin mengadakan peraduan mengenai gambar alam yang indah, menjemput rakan atau orang lain untuk mengambil bahagian dalam peraduan ini. Hadiah tidak perlu terlalu mewah, boleh jadi hadiah kecil seperti kredit.

  Dengan mengadakan acara seperti ini, orang akan sering berhenti di laman Facebook anda kerana mereka ingin tahu siapa pemenangnya.

  Anda juga boleh menguruskan Facebook anda menggunakan beberapa aplikasi seperti AgoraPulse , Tabsite , Shortsach , dll., Geng.

  Itu dia, geng, beberapa petua yang dapat diberikan oleh Jaka kepada anda. Dengan mencuba kaedah lebih awal, suka di Facebook anda pasti akan bertambah banyak.

  Adakah anda mempunyai cara lain yang boleh meningkatkan jumlah suka? Beritahu Jaka di ruangan komen, okey?

  Baca juga artikel mengenai Facebook atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan