Cara membuat video dengan menggunakan powerpoint sahaja

Adakah anda ingin mengedit video tetapi tidak mempunyai kemahiran menyunting? Tenang, hanya gunakan cara membuat video dari PowerPoint ini dengan kaedah yang sangat mudah dan ringkas!

Dari sekian banyak perisian penyuntingan video yang beredar sejauh ini, rata-rata, ia memerlukan spesifikasi perkakasan komputer yang cukup tinggi untuk dapat menjalankannya, kata Adobe After Effect yang paling popular .

Tetapi kali ini, saya akan berkongsi cara yang cukup mudah untuk membuat video, ya! Cara membuat video ini hanya dari Microsoft Power Point.

Kelebihan kami menggunakan produk ini dari Microsoft tidak terlalu tinggi sehingga memerlukan spesifikasi perkakasan komputer. Sekurang-kurangnya bagi pengguna komputer riba atau PC anda dengan spesifikasi rendah dapat menggunakan kaedah ini dengan mudah.

Yang paling penting, anda tidak perlu memasang program lagi. Kelebihan ini berlaku untuk anda yang telah memasang minimum Microsoft Office 2013. Baiklah, lihat tutorial yang baik dari saya!

 • Klik fail kemudian tukar ke video
 • Langkah seterusnya..
 • Cara membuat video dengan menggunakan powerpoint sahaja

  1. Buat slaid persembahan yang akan anda buat video

  Jadikan slaid persembahan semenarik mungkin, dan tambahkan animasi bergerak untuk memperindah penampilan persembahan anda

  2. Klik fail kemudian tukar ke video

  • Caranya adalah dengan mengklik fail tersebut .

  3 Langkah Seterusnya ...

  • Klik Eksport .
  • Klik Buat Video .
  • Akhirnya klik Buat Video , simpan, dan tunggu prosesnya selesai.
  • Tunggu sehingga kenyang.

  Berikut adalah contoh persembahan yang telah ditukar menjadi video:

  Bagaimana untuk Mudah betul bagaimana membuat video dari PowerPoint? Ternyata kita tidak perlu menggunakan program aplikasi berat untuk menyunting atau membuat video.

  Anda hanya menggunakan program aplikasi yang sudah ada di komputer riba atau PC. Sekiranya anda masih menghadapi masalah, ingin bertanya, atau memberikan cadangan dan kritikan, sila tulis di ruangan komen.

  Muat turun aplikasi Powerpoint di sini di sini

  Aplikasi Microsoft Corporation Office & Business Tools DOWNLOAD

  Artikel Berkaitan