Cara memasukkan Instagram menggunakan Facebook

Instagram mempunyai ciri-ciri yang menjadikannya mudah digunakan, salah satunya masuk dengan akaun Facebook. Ini adalah cara memasukkan akaun Instagram anda menggunakan Facebook

Instagram adalah perkongsian foto media sosial yang kini sangat popular. Ciri-ciri Instagram juga pelbagai dan sangat mudah bagi penggunanya. Salah satunya ialah ciri log masuk menggunakan akaun Facebook.

Bagi mereka yang telah menghubungkan akaun Instagram mereka dengan akaun Facebook, kaedah ini sangat berkesan. Sudah tahu bagaimana? Sekiranya tidak mengikuti Jaka, berikan petua mengenai cara memasukkan akaun Instagram anda menggunakan Facebook .

BACA JUGA
  • 10 Ciri Instagram Terkini yang Harus Anda Gunakan Sekiranya Anda Mahu Menjadi Selebriti!
  • Ini 5 Laman Web Penyedia Auto Pengikut Instagram | 100% percuma!
  • Cara Meretas Instagram Yang Lain Terbaru 2020 & Cara Mencegahnya

Cara memasukkan Instagram melalui Facebook

Kaedah ini benar-benar dapat membantu anda dalam beberapa kes seperti lupa kata laluan . Anda boleh memasukkan Instagram dengan mudah menggunakan akaun Facebook anda. Ini caranya:

  • Untuk dapat memasuki Instagram melalui Facebook, buka aplikasi Instagram terlebih dahulu pada telefon pintar anda. Pada halaman permulaan anda akan menemui 2 pilihan, pilih Log In .
  • Kedua, pada halaman log masuk pilih pilihan Login dengan Facebook di bahagian bawah.
  • Selepas itu pop timbul akan muncul sehingga anda dapat memasukkan Instagram dengan akaun Facebook. Masukkan e - mel atau nombor telefon dan kata laluan dari akaun Facebook anda. Kemudian ketik Enter .
  • Tunggu sehingga proses Memuat selesai dan anda akan memasuki halaman garis masa akaun Instagram secara automatik .

Itulah dia petua mengenai cara memasukkan Instagram menggunakan Facebook . Kaedah ini akan berfungsi jika anda pernah menghubungkan akaun Facebook anda ke akaun Instagram anda sebelum ini.

Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan