Cara Muat turun dan Pasang Play Store yang Dihapus atau Hilang secara Percuma!

Tidak tahu cara memuat turun Play Store percuma atau yang hilang di Android? Mari lihat cara memasang Play Store dan juga pautan muat turun untuk anda di sini.

Google Play Store adalah tempat di mana pengguna Android anda mencari dan mendapatkan pelbagai aplikasi atau permainan yang anda mahukan.

Malangnya, terdapat beberapa kes di telefon bimbit di mana Play Store tidak dipasang, hilang, atau dihapus secara tidak sengaja.

Lalu bagaimana anda memasang Play Store untuk telefon pintar yang mengalami kes ini? Tenang, semasa geng dengan Jaka, semuanya ada jalan penyelesaian.

 • Muat turun dan Pasang Play Store Melalui Aplikasi APK Tulen
 • Cara Memasang Play Store yang Telah Dimuat turun
 • Cara Mengemas kini Play Store (Berkala)
 • Cara memuat turun Play Store secara percuma di Android

  Kali ini Jaka akan memberitahu anda cara memuat turun Play Store yang tidak dipasang, hilang atau dipadam secara tidak sengaja.

  Anda tidak perlu risau jika peranti Android anda tidak memasang Play Store. Jaka akan menerangkan cara memuat turun dan memasang Play Store pada telefon pintar Android anda.

  Bagaimana cara memuat turun Play Store dan juga bagaimana memasangnya di telefon pintar Android anda? Berikut adalah beberapa kaedah alternatif yang boleh anda pilih untuk memuat turun Playstore.

  Muat turun PlayStore Via Jalan Tikus

  Bagi anda yang tidak mempunyai Play Store pada telefon pintar Android mereka, anda boleh memuat turun Play Store secara langsung melalui laman web Jalan Tikus .

  Fail yang dimuat Jaka dijamin benar-benar selamat dan tidak akan mengandungi malware atau virus di dalamnya kerana dia sudah mengujinya sebelumnya.

  Format aplikasi Play Store juga merupakan APK, bukan fail XAPK, jadi proses pemasangannya lebih mudah.

  Cukup klik butang muat turun di bawah dan anda memasangnya secara langsung pada telefon pintar Android yang tidak mempunyai Play Store.

  Muat turun Aplikasi Play Store di sini!

  Pemuat turun & Internet Aplikasi Google Inc. MUAT TURUN

  Setelah muat turun selesai, yang perlu anda lakukan ialah mengklik fail APK yang telah dimuat turun lebih awal, dan proses pemasangan akan bermula secara automatik.

  Cara memasang Play Store percuma pertama adalah cara termudah dan termudah, jadi anda tidak perlu menggunakan masa yang lama cukup klik pautan di atas untuk segera memulakan proses muat turun.

  Muat turun dan Pasang Play Store Melalui Aplikasi APK Tulen

  Kaedah satu ini adalah kaedah alternatif untuk memuat turun Playstore, sekiranya anda tidak dapat menggunakan kaedah pertama . Sama dengan cara pertama, kaedah kedua ini juga dapat dinikmati secara percuma.

  Cara memasang Play Store alternatif ini memerlukan aplikasi tambahan yang berfungsi untuk memasang Play Store melalui pautan pihak ketiga.

  Aplikasi ini juga mempunyai ujian keselamatan Jaka dan juga sumber yang dipercayai untuk memuat turun aplikasi Play Store.

  Kaedahnya sedikit lebih lama daripada yang pertama dan berikut adalah kaedah lengkap:

  • Langkah 1 - Buka aplikasi APK Tulen , dan jika anda tidak mempunyai aplikasi ini, anda boleh memuat turunnya terus melalui pautan di bawah.

  Muat turun Aplikasi APK Tulen di sini!

  Apps Utilities Apkpure DOWNLOAD
  • Langkah 2 - Ketik "Play Store" di medan carian dan Masukkan .
  • Langkah 3 - Klik butang muat turun di sebelah kanan ikon aplikasi untuk memulakan proses muat turun Play Store.
  • Langkah 4 - Tunggu sebentar sehingga proses memuat turun selesai, dan anda boleh memasangnya secara langsung melalui aplikasi ini atau secara manual melalui penjelajah fail.

  Apa yang awak buat, geng? Bukankah senang bagaimana memasang Play Store kedua yang dikongsi Jaka kali ini? Selain Play Sotore, APK Pure menyediakan pelbagai aplikasi menarik lain yang anda juga boleh muat turun secara percuma.

  Tidak seperti APK Tulen yang secara terang-terangan menyediakan fail APK pesaing, Google Play Store tidak menyediakan aplikasi APK Tulen di halaman muat turun mereka.

  Sekiranya anda berminat untuk menggunakan aplikasi APK Tulen pada masa akan datang, anda harus memuat turunnya secara manual melalui pautan yang dikongsi Jaka di atas.

  Cara Memasang Play Store yang Telah Dimuat turun

  Setelah memuat turun Playstore selesai, ada beberapa langkah yang harus anda lakukan terlebih dahulu jika anda ingin memasang aplikasi ini secara manual .

  Kerana Play Store yang ingin anda pasang berasal dari sumber lain, anda mesti memberi kebenaran tambahan terlebih dahulu sebelum anda dapat memasang fail APK yang telah anda muat turun.

  Sebelum memasang, jangan lupa untuk mengaktifkan sumber Tidak diketahui atau sumber tidak diketahui dalam tetapan telefon pintar Android anda. Bagaimana:

  • Langkah 1 - Buka Tetapan atau tetapan pada telefon Android anda.

  • Langkah 2 - Tatal ke bawah pilih bahagian Tetapan Tambahan . Di sini, anda memilih Privasi untuk memunculkan tetingkap pilihan baru.

  • Langkah 3 - Setelah tetingkap baru dibuka, aktifkan pilihan Sumber tidak diketahui .

  Dengan ini anda boleh memasang Play Store dan aplikasi atau permainan lain yang anda muat turun dari pihak ketiga secara bebas.

  Pastikan hanya memasang aplikasi yang mempunyai tahap keselamatan yang dijamin, supaya telefon bimbit anda dapat dilindungi dari virus atau malware.

  Catatan: Jangan lupa untuk menonaktifkan Unknown sources setelah meng-install Play Store.

  Cara Mengemas kini Play Store (Berkala)

  Setelah berjaya memuat turun aplikasi Play Store dan memasangnya di telefon bimbit anda tanpa masalah, anda semestinya ingin mengemas kini aplikasi ini .

  Sebenarnya, proses kemas kini biasanya dilakukan secara automatik, tetapi beberapa pengguna mungkin mengalami masalah sehingga mereka harus mengemas kini Play Store mereka secara manual.

  Inilah cara mengemas kini Play Store secara manual yang boleh anda praktikkan. Kaedah ini juga berguna bagi anda yang mempunyai masalah dengan Play Store dan ingin mengemas kini ke versi terkini. Inilah langkahnya.

  • Langkah 1 - Buka aplikasi Play Store, dan ketuk ikon hamburger yang terletak di kiri atas.
  • Langkah 2 - Pilih menu Tetapan untuk memunculkan tetingkap pilihan baru yang berkaitan dengan kemas kini.
  • Langkah 3 - Tatal seterusnya ke bawah dan cari pilihan versi Play Store . Sekarang, cukup klik untuk mula memuat turun versi terbaru dari Play Store.

  Apabila anda menekan pilihan ini, aplikasi Play Store akan memberikan maklumat sama ada dia telah menyesuaikan versi terkini atau tidak.

  Sekiranya anda telah mengadaptasi versi terbaru, anda tidak perlu melakukan apa-apa, tetapi jika Play Store anda masih versi lama, maka pilihan kemas kini akan muncul.

  Klik pilihan kemas kini untuk menjalankan proses kemas kini secara automatik. Tunggu beberapa saat, dan Play Store anda akan berubah secara automatik ke versi terbaru.

  Itulah cara memuat turun PlayStore secara percuma pada peranti Android yang tidak dipasang, hilang, atau dipadamkan secara tidak sengaja. Bagaimana untuk Sangat mudah, bukan?

  Sekarang anda tidak perlu panik dan bingung lagi untuk mencari dan mencari berjuta-juta aplikasi dan permainan kegemaran kerana anda sudah mempunyai Play Store.

  Sekiranya anda memerlukan aplikasi atau permainan lain dalam bentuk fail APK atau XAPK, anda boleh memuat turunnya secara langsung melalui Jalan Tikus.

  Baca juga artikel mengenai Google atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan