10 Permainan Dua Pemain Terbaik di Android HP 2019

Banyak aplikasi di PlayStore sering membingungkan mana yang hendak dimuat turun. Lihat cadangan koleksi 10 permainan dua pemain terbaik di Android.

Selalunya jika kita berehat dari aktiviti harian dengan rakan, kita merasa bosan kerana tidak ada lagi topik yang perlu dibincangkan.

Dalam keadaan seperti itu, sudah tentu anda dan rakan anda memerlukan sesuatu yang baru untuk menghilangkan rasa bosan. Satu perkara yang boleh anda lakukan ialah bermain permainan di telefon pintar atau telefon pintar anda.

Jumlah aplikasi dan permainan di PlayStore sering membingungkan mana yang mesti dimuat turun. Jangan risau kerana kali ini Jaka mempunyai cadangan 10 permainan terbaik di Android. Ada apa-apa? Ayuh, lihat

 • Hoki Glow 2
 • Catur
 • Sentuhan Pingpong
 • Tenis Terunggul
 • Tanah Badar
 • DUA!
 • Pertandingan Golf Mini
 • Ninja buah
 • Minecraft
 • 10 Permainan Dua Pemain Terbaik di Android

  1. HAGO

  Walaupun relatif hanya tersedia di negara ini, ternyata aplikasi permainan sosial, HAGO segera popular dan dapat dimainkan oleh dua pemain. Nah, untuk dapat menikmati permainan di sini dan bermain dengan pemain lain di seluruh dunia, anda juga perlu berhubung dengan internet.

  Apa yang menarik ialah HAGO tidak hanya menyajikan satu permainan, tetapi ada banyak permainan menarik lain yang dapat membuat anda ketagihan bermain.

  Di samping itu, terdapat juga ciri lain yang jarang dijumpai bahawa anda boleh berbual dengan rakan anda bukan melalui _chatting _tapi melalui suara dan video.

  Muat turun HAGO klik di sini.

  2. Glow Hoki 2

  Permainan yang dibuat oleh Natenai Ariyatrakool ini membawa permainan hoki meja ke telefon pintar. Jadi, anda tidak perlu lagi menggunakan apalagi membawa papan hoki yang luas dan berat.

  Dalam permainan ini terdapat juga fitur yang dapat membuat anda bertengkar dengan rakan melalui mod 2 pemain dalam satu peranti sambil berhadapan dengan rakan anda seperti bermain hoki meja sebenar.

  Arcade Games Natenai Ariyatrakool DOWNLOAD

  3. Catur

  Bermain catur menggunakan telefon pintar boleh dilakukan dalam permainan dua pemain, Chess . Dalam permainan ini, anda boleh bermain catur dengan rakan atau saudara.

  Tetapi anda tidak perlu risau sekiranya tidak ada lawan untuk bermain. Sebabnya, anda juga boleh bermain pemain tunggal dan agak mencabar.

  Permainan Sukan AI Factory Limited DOWNLOAD

  4. Sentuhan Pingpong

  Dipersembahkan oleh Yakuto Sports , permainan ini menawarkan ping pong atau ping pong di telefon pintar. Table Tennis Touch juga menyajikan beberapa mod termasuk Kerjaya, keseronokan permainan mini, dan Multiplayer.

  Sumber gambar: www.youtube.com

  Untuk bermain dua pemain, anda boleh memilih mod berbilang pemain. Sekiranya anda peminat tenis meja, Pingpong Sentuhan Pasti pasti boleh dimuat turun di telefon pintar anda.

  Muat turun Touch Tennis Table klik di sini.

  5. Tenis Terunggul

  Ini boleh dikatakan permainan sukan tenis paling lengkap di telefon pintar. Dilengkapi dengan pelbagai mod dan kelihatan realistik, Tenis Ultimate akan menjadi permainan yang membuat anda ketagih.

  Selain dapat berhadapan dengan teman anda, dalam permainan ini anda juga dapat melakukan teknik sukan tenis seperti dash, smash, dan menyelam.

  Muat turun Tenis Ultimate klik di sini.

  6. Badland

  Sekiranya anda mencari permainan yang sedikit berbeza, Badland boleh menjadi pilihan. Badland menggunakan grafik berbentuk siluet, sehingga semua watak dan padang permainan kelihatan hitam.

  Bukan hanya mereka berdua, permainan ini juga dapat menyokong empat pemain sekaligus. Walaupun banyak yang menganggap Badland adalah permainan yang paling sukar untuk platform mudah alih, tetapi setelah sekian lama bermain, anda dijamin akan merasa sayang akan wataknya.

  DOWNLOAD Permainan Frogmind Arcade

  7. DUAL!

  Permainan yang dibuat oleh Seabaa mungkin merupakan salah satu permainan dua pemain terbaik kerana permainannya yang agak sederhana.

  Dalam permainan ini, anda dan rakan anda mesti menggunakan peranti masing-masing. Terdapat 3 ciri yang ada iaitu DUEL, DEFEND, dan DEFLECT.

  Seabaa Arcade Games MUAT TURUN

  8. Pertandingan Golf Mini

  Dalam permainan ini, anda dicabar untuk bermain golf dengan rakan anda. Kelebihan Mini Golf Matchup merangkumi visual, dan kawalan sentuhan yang mudah dan baik.

  Sumber foto: PlayStore

  Muat turun Mini Golf Matchup klik di sini.

  9. Ninja Buah

  Hampir semua orang biasa dengan permainan ini. Cara bermainnya, anda perlu mengiris semua buah dan jika anda terlepas tiga keping, permainannya sudah selesai.

  Anda juga boleh bermain Fruit Ninja bersama rakan anda. Dengan visual 3D yang indah dan bunyi yang sejuk, Fruit Ninja adalah permainan yang akan menjadi kasihan jika anda ketinggalan.

  Muat turun Fruit Ninja klik di sini.

  10. Minecraft

  Disajikan oleh syarikat permainan video Sweden, Mojang , Minecraft adalah salah satu permainan yang cukup rumit. Kerana, anda memulakan permainan ini dengan hidup primitif di gua dan anda harus mengembangkannya menjadi istana.

  MUAT TURUN Mojang Arcade Games

  Minecraft boleh dimainkan oleh dua orang pada peranti yang sama. Namun, untuk memuat turun permainan ini, anda harus mengeluarkan sekitar Rp 42.500.

  Itulah 10 Permainan Dua Pemain Terbaik di Android yang boleh anda muat turun dan mainkan dengan rakan.

  Jangan lupa, ikuti perkembangan maklumat, petua & trik, dan berita di Jalantikus.com

  Baca juga artikel mengenai Permainan

  Artikel Berkaitan