12 Aplikasi Pengubah Suara Terbaik di Android & PC, Buat Streaming Langsung!

Adakah anda mahu menukar suara semasa streaming langsung atau bermain permainan? Berikut adalah senarai aplikasi pengubahsuaian suara terbaik di Android dan PC (kesan bunyi lucu, wanita, robot, dll.).

Pernahkah anda terfikir untuk membuli rakan anda? Contohnya, dengan mengeluarkan suara palsu yang seolah-olah memperbodohkan rakan anda, geng.

Kini dilengkapi dengan telefon atau PC Android, anda boleh mencuba beberapa aplikasi pengubahsuaian suara terbaik yang dapat digunakan dalam masa nyata semasa membuat panggilan telefon.

Selain menyenangkan, ada juga sejumlah aplikasi perubahan suara ketika live streaming atau bermain permainan di Android yang dapat menambah kegembiraan, Anda tahu.

Penasaran dengan cadangan apa? Ayuh, lihat sahaja ulasan penuh di bawah!

 • TikTok (Aplikasi Pengubah Suara Android Paling Popular)
 • Pengubah Suara RoboVox
 • Aplikasi Pengubah Suara Terbaik ...
 • Video: Selain Adobe Premiere, ini adalah aplikasi penyuntingan video Android terbaik untuk penyunting profesional
 • Aplikasi Pengubah Suara Terbaik yang Disyorkan pada Android & PC, Tanpa Robot Kesan Bunyi, Wanita, dll.

  The real talian permohonan changer suara Android dan PC seperti Jaka katakan di atas bukan sahaja boleh digunakan untuk helah jahil, tetapi boleh menjadi hiburan apabila live streaming atau bermain permainan dalam talian bersama-sama.

  Lebih banyak kesan bunyi yang anda dapat. Contohnya, suara robot, suara tupai (tupai), suara wanita dan lelaki, hingga suara watak terkenal dalam komik atau filem, geng.

  Daripada berlama-lama lebih lama dan membuat anda lebih penasaran, rujuk saja cadangan aplikasi pengubahsuaian suara terbaik di bawah. Lihat ini!

  1. Pengubah Suara dengan Kesan

  Pertama, untuk mengubah suara asli semasa merakam, anda boleh menggunakan aplikasi bernama Voice Changer with Effects yang boleh anda muat turun untuk telefon pintar Android.

  Nah, menariknya aplikasi pengubah suara Android anda mampu mengubah suara anda kepada pelbagai watak filem Star Wars. Bermula dari kesan suara Darth Vader, Chewbacca, dan banyak lagi, geng.

  Jadi, adakah anda ingin mencuba menukar suara anda? Oleh itu, muat turun dan pasang aplikasi Voice Changer with Effects di telefon bimbit anda!

  PerincianPengubah Suara dengan Kesan
  Pemaju Baviux
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 9.5MB
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Penarafan 4.2 / 5 (Google Play)

  Muat turun Voice Changer dengan Kesan di sini:

  Aplikasi Video & Audio Baviux MUAT TURUN

  2. TikTok (Aplikasi Pengubah Suara Android Paling Popular)

  Semasa melayari Cerita Instagram atau garis masa Twitter, pasti anda telah melihat video dengan kesan bunyi getaran yang lucu, bukan?

  Sebenarnya kesan bunyi ini anda boleh buat dengan aplikasi video lucu, TikTok . Anda hanya perlu merakam video dan melakukan penyuntingan dengan menambahkan kesan suara lalai yang terdapat dalam aplikasi.

  Anda boleh memilih untuk menerbitkan video atau memuat turun video TikTok untuk menggunakan suara yang telah anda berikan kepada media sosial lain, geng.

  PerincianTik tok
  Pemaju TikTok Pte. Ltd.
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 85MB
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun TikTok di sini:

  Aplikasi Video & Audio TikTok Pte. Ltd. MUAT TURUN

  3. Pengubah Suara RoboVox

  Kemudian anda juga boleh mencuba aplikasi bernama RoboVox Voice Changer . Aplikasi ini boleh anda muat turun secara percuma, walaupun ada versi berbayar juga.

  Untuk versi berbayar, anda boleh mendapatkan lebih daripada 32 pilihan suara unik dan keren. Aplikasi pengubah suara masa nyata Android ini juga mempunyai ciri yang cukup canggih.

  Seperti ciri Mode Parrot yang akan meniru suara anda setelah selesai mengucapkannya dan juga antara muka yang mempunyai kesan canggih dan futuristik.

  PerincianPengubah Suara RoboVox
  Pemaju mikroskopik
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 10MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 3.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun RoboVox Voice Changer di sini:

  MUAT TURUN Apl

  Aplikasi Pengubah Suara Terbaik ...

  4. IntCall - Call Voice Chaner (Aplikasi Pengubah Suara Semasa Memanggil)

  Sekiranya anda ingin bermain trik pada rakan anda, aplikasi IntCall - Call Voice Changer juga boleh menjadi aplikasi perubahan suara ketika memanggil yang dapat anda gunakan, geng.

  Kenapa? Kerana aplikasi ini akan mengubah suara yang anda katakan dalam masa nyata sehingga akan membuat orang lain akan keliru.

  Selain mengubah suara anda, ada juga beberapa kesan yang dapat membuat percakapan anda curiga. Seperti kesan kentut, ciuman, tawa, kepada bayi yang menangis. Dijamin usaha anda yang jahil tidak akan sia-sia, deh!

  PerincianIntCall - Panggilan Suara Panggilan
  Pemaju Telestar
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 16MB
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Penarafan 3.6 / 5.0 (Google Play)

  Muat turun IntCall - Call Voice Changer di sini:

  MUAT TURUN Apl

  5. Pengubah Suara Helium

  Adakah anda pernah menelan angin dari belon gas helium? Atau menonton YouTube orang yang melakukannya, ya? Pasti suara anda akan menjadi lucu, geng!

  Oleh itu, kerana melakukan ini agak berbahaya, lebih baik anda menggunakan Helium Voice Changer yang mempunyai kesan yang serupa dan tidak kurang lucu.

  Di samping itu, aplikasi pengubah suara lucu ini juga memberikan beberapa kesan bunyi lain yang boleh anda gunakan untuk berkongsi dengan kumpulan sembang anda. Ingin mencuba?

  PerincianPengubah Suara Helium
  Pemaju Androidsx
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 11MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun Helium Voice Changer di sini:

  MUAT TURUN Apl

  6. Pengubah Suara

  Voice Changer adalah aplikasi yang dikembangkan oleh pemaju AndroidRock, yang dapat dengan mudah mengubah suara anda menjadi pelbagai jenis suara.

  Bermula dari suara robot, suara chipmunk, suara anak-anak, suara ibu bapa, hingga suara makhluk asing dalam aplikasi satu kesan bunyi ini, geng.

  Semua perkara ini dapat anda akses dengan mudah bersenjata dengan antara muka pengguna yang agak mudah. Cukup tekan butang rakam dan pilih mod suara yang anda mahukan.

  PerincianPengubah Suara
  Pemaju AndroidRock
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 6.6MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun Voice Changer di sini:

  MUAT TURUN Apl

  7. Mikrofon Pengubah Suara untuk Permainan (Aplikasi Pengubah Suara Semasa Streaming Permainan Dalam Talian Langsung)

  Sekiranya anda mencari aplikasi pengubah suara ketika bermain permainan dalam talian di Android, PS4, Xbox, atau PC, aplikasi yang disebut Voice Changer Mic for Gaming ini dapat menjadi pilihan.

  Aplikasi ini mempunyai beberapa pilihan kesan bunyi dari watak terkenal dalam filem, seperti Darth Vader, Kylo Ren, Bane, Batman, hingga Optimus Prime, geng.

  Kerana beberapa batasan, untuk menggunakannya, anda memerlukan beberapa peralatan tambahan, seperti pemisah audio dan kabel AUX .

  Tetapi pemaju memberikan tutorial lengkap mengenai cara mengendalikan Voice Changer Mic untuk Permainan yang dapat diikuti dengan mudah, sungguh!

  PerincianSuara Pengubah Suara untuk Permainan - PC Xbox PS4
  Pemaju Padanan Stereo
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 6.9MB
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Penarafan 2.9 / 5 (Google Play)

  Muat turun Voice Changer Mic untuk Permainan di sini:

  Voice Changer Mic for Gaming - PS4 Xbox PC melalui Google Play Store

  8. Pengubah Suara Semasa Panggilan Lelaki ke Wanita

  Satu lagi aplikasi pengubah suara ketika menelefon yang boleh anda gunakan adalah Voice Changer Selama Panggilan Lelaki ke Wanita yang dapat digunakan untuk kecurangan teman wanita anda, di sini.

  Seperti namanya, aplikasi ini disarankan untuk menukar suara lelaki menjadi suara wanita dengan pelbagai pilihan. Seperti suara gadis, remaja, dan wanita dewasa.

  Pengubah Suara Semasa Panggilan Lelaki ke Wanita juga berfungsi sebagai aplikasi perakam telefon kerana menyediakan fitur ini dalam aplikasinya. Oleh itu, anda boleh membalikkannya setelah orang menyalakannya.

  PerincianPengubah Suara Semasa Panggilan Lelaki ke Wanita
  Pemaju Koleksi Aplikasi PIPER
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 7.2MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 3.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun Pengubah Suara Semasa Panggilan Lelaki ke Wanita di sini:

  MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  9. Kesan Suara Pengubah Suara

  Suara Pengubah Suara Suara memberi anda pilihan untuk menukar suara menjadi pelbagai kesan unik dan menarik untuk anda cuba, geng.

  Hampir seperti aplikasi pengubah suara atau pengubah suara lain yang serupa, anda boleh menukar suara biasa kepada pelbagai pilihan kesan bunyi yang disediakan.

  Seperti Helium, Hexafluoride, Fast, Slow, Cave, Chipmunk, Monsters dan banyak lagi. Selain merakam suara anda sendiri, anda juga dapat menambahkan kesan suara pada lagu yang tersimpan di telefon bimbit.

  PerincianKesan Bunyi Pengubah Suara
  Pemaju 9xgenerasi
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 6.8MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke puncak
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun Kesan Suara Pengubah Suara di sini:

  Aplikasi Video & Audio Baviux MUAT TURUN

  10. SuaraFX

  Aplikasi pengubah suara Android seterusnya, anda juga dapat menggunakan VoiceFX yang dapat mengubah dan merakam suara dengan pelbagai kesan di dalamnya.

  Anda juga dapat menjadikan VoiceFX sebagai aplikasi pengubah suara ketika live streaming di Android yang akan berjalan secara automatik di latar belakang dan mengubah suara anda.

  Di samping itu, VoiceFX sangat sesuai untuk bermain permainan dengan rakan-rakan, seperti PUBG Mobile atau Free Fire , semasa melakukan sembang suara semasa bermain.

  PerincianSuaraFX
  Pemaju MOBZAPP
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 17MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun VoiceFX di sini:

  MUAT TURUN Apl

  11. Clownfish Voice Changer (Aplikasi Pengubah Suara PC Terbaik)

  Sementara untuk aplikasi pengubah suara PC ada Clownfish Voice Changer yang sudah banyak digunakan oleh permainan YouTuber baik dalam mengubah suara ketika live streaming atau memberikan efek suara.

  Clownfish Voice Changer juga menyokong penggunaan dalam beberapa perisian, seperti Skype, Steam, dan Discord untuk bermain permainan dalam talian dengan skuad.

  Pilihan kesan bunyi berbeza-beza, di mana anda dapat memilih 14 kesan bunyi berbeza yang dapat digunakan dengan hanya mengklik panel yang dipaparkan di layar.

  Muat turun Clownfish Voice Changer di sini:

  MUAT TURUN Apl

  12. Suara suara

  Selain Clownfish, anda juga dapat memilih Voicemod yang diklaim serasi dengan beberapa perisian dan permainan di PC, seperti VRChat, Discord, Overwatch, Fortnite, dan PUBG.

  Malah bagi anda yang suka streaming, aplikasi pengubahsuaian suara pada PC ini juga telah disatukan dengan Stream Deck dan OBS Streamlabs.

  Buat masa ini, Voicemod hanya menyokong sistem operasi Windows. Tetapi pada masa akan datang, pembangun menjanjikan bahawa aplikasi ini juga berjalan di Linux dan MacOS.

  Muat turun Voicemod di sini:

  MUAT TURUN Apl

  Video: Selain Adobe Premiere, ini adalah aplikasi penyuntingan video Android terbaik untuk penyunting profesional

  Dan itulah sekumpulan cadangan untuk aplikasi pengubahsuaian suara terbaik pada telefon dan PC Android yang boleh anda gunakan untuk merakam, memanggil, streaming langsung, atau bermain permainan dengan rakan.

  Mana yang terbaik untuk anda? Atau ada cadangan lain? Jangan lupa untuk berkongsi pendapat anda di ruangan komen di bawah. Semoga berjaya dan semoga berjaya, ya!

  Baca juga artikel mengenai Aplikasi Editor atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko

  Artikel Berkaitan