Bukan tipuan! Ini adalah cara mudah untuk membuat wallpaper bergerak di Windows

Salah satu cara untuk menjadikan kertas dinding komputer anda menarik adalah dengan menjadikannya bergerak. Tidak tahu bagaimana? Lihat artikel Jaka berikut. Hanya di JalanTikus!

Bosan dengan kertas dinding komputer anda yang begitu sahaja? Tidak mustahil, dengan kertas dinding komputer yang membosankan akan menjadikan kreativiti anda semakin berkurang. Sebabnya adalah kerana fikiran anda tepu sehingga anda tidak dapat menghasilkan idea yang bernas.

Salah satu cara untuk menjadikan kertas dinding komputer anda menarik adalah dengan menjadikannya bergerak. Anda boleh menggunakan kertas dinding langsung atau kertas dinding video . Tidak tahu bagaimana? Lihat artikel Jaka berikut.

BACA JUGA
  • Cara Memuat turun Video YouTube Dengan Segera Tanpa Aplikasi
  • Inilah Cara Mudah Mendownload Aplikasi dan Permainan di JalanTikus.com
  • Bukan tipuan! Inilah Cara Memuat turun Permainan Android Berbayar secara Percuma

Cara Mudah Membuat Wallpaper Animasi di Windows

Agar kertas dinding komputer anda menarik, salah satu cara adalah menjadikannya bergerak. Untuk menjadikannya bergerak, anda boleh menggunakan kertas dinding langsung atau kertas dinding video. Inilah caranya untuk melakukannya.

[ciri-ciri bacaspecial-best-nokia-6, Ini adalah Ciri-ciri Terbaik dan Menarik pada Nokia 6

Cara Membuat Wallpaper Animasi di Windows

Langkah 1

Anda mesti memuat turun dan memasang perisian yang disebut "DeskScapes" . Untuk memuat turunnya, anda boleh melalui pautan yang telah disediakan oleh Jaka di bawah.

Muat turun Versi Terkini DeskScapes

Langkah 2

Buka perisian, maka anda akan menemui beberapa wallpaper hidup yang telah disediakan. Pilih yang anda suka, kemudian klik "Tetapkan sebagai Kertas Dinding"

Selesaikan dan nikmati kertas dinding langsung yang bergerak.

Langkah 3 (Pilihan)

Sekiranya pilihan kertas dinding langsung yang disediakan dianggap kurang , anda juga boleh memuat turun melalui pautan berikut.

Muat turun Galeri Gambar Animasi

Sekiranya anda telah memuat turun kertas dinding langsung dari laman web ini, masukkan muat turun di sini .

C:\Users\Public\Documents\Stardock\Dreams

Cara Membuat Wallpaper Video Animasi di Windows

Langkah 1

Anda mesti memuat turun dan memasang perisian yang disebut "Dream Scene" . Untuk memuat turunnya, anda boleh melalui pautan yang telah disediakan oleh Jaka di bawah.

Muat turun Versi Terbaru Dream Scene

Langkah 2

Sekiranya anda menggunakan Windows 7 ke atas. Sebelum membuka perisian ini, cuba klik kanan, kemudian klik "Properties" . Pergi ke tab "Keserasian" , kemudian di lajur "Mod Keserasian" pilih "Windows 7" . Untuk keterangan lebih lanjut, anda dapat melihat gambar di bawah.

Langkah 3

Buka perisian, kemudian klik "Install Dream Scene" seperti gambar di bawah.

Tunggu sebentar kemudian pop timbul akan muncul seperti dalam gambar di bawah.

Sekiranya ini sudah keluar, ini bermakna sekarang anda boleh membuat video dengan format "WMV" dan "MPG" sebagai kertas dinding. Kaedahnya sendiri sangat mudah, klik kanan kemudian "Tetapkan sebagai Kertas Dinding" .

Itulah artikel Jaka mengenai cara mudah untuk membuat wallpaper bergerak di Windows. Selamat mencuba! Sekiranya anda mengalami halangan, anda boleh berkongsi di ruangan komen.

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan kertas dinding atau tulisan menarik lain dari Putra Andalas.

Sepanduk: Kami Mengetahui Impian Anda

Artikel Berkaitan