Tonton Filem Matt and Mou (2019) | Friendzone Terperangkap Membuat Kekeliruan!

Ingin menonton salah satu filem drama romantik remaja, Matt dan Mou? Anda boleh menontonnya secara percuma di sini, anda tahu! (Filem penuh)

Mengangkat kisah cinta ringan dan berkait rapat dengan kehidupan seharian, filem Matt and Mou boleh menjadi pilihan bagi anda yang tidak mahu bermain-main dengan kisah cinta remaja, geng yang rumit.

Selain itu, filem yang diadaptasi dari novel laris juga bekerjasama dengan sebilangan pelakon dan pelakon muda terkenal yang gemar ketinggalan.

Nah, bagi anda yang ingin menonton filem Matt and Mou, lebih baik baca terlebih dahulu, mari, sinopsis penuh di bawah!

 • Fakta Menarik Filem Matt dan Mou
 • Tonton Filem Matt dan Mou
 • Sinopsis Filem Matt dan Mou

  Dibintangi oleh pelakon dan pelakon muda berbakat, filem Matt dan Mou menceritakan kisah persahabatan Matthew 'Matt' (Maxime Bouttier) dan Mourette 'Mou' (Prilly Latuconsina) yang ditenun sejak kecil.

  Walaupun sudah lama berkawan, Matt dan Mou mempunyai sifat yang berlawanan. Tidak peduli dengan sikap acuh tak acuh, pendiam, dan jutek, berbanding terbalik dengan sosok Mou yang ceria dan teruja.

  Ketika keduanya membesar, Mou menyukai lelaki idaman bernama Reza (Irsyadillah) . Tetapi, sebaliknya, Matt merasa tidak selesa dengan kedekatan mereka berdua dan malah cenderung terlalu melindungi Mou.

  Sikap Matt, yang dianggap menghambat proses PDKT, akhirnya membuat Reza merancang untuk mendekatkan Matt dengan sepupunya, Retha (Josephine Firmstone) .

  Daripada merasa gembira kerana kemungkinan besar Matt tidak akan menghalangi hubungannya dengan Reza, Mou sebenarnya merasa tidak selesa melihat rakannya dekat dengan gadis lain.

  Apabila dua perasaan terpendam mengalami perjuangan dalaman, bagaimana Matt dan Mou dapat menangani keadaan itu?

  Fakta Menarik Filem Matt dan Mou

  Selain kisah percintaan Matt dan Mou yang menarik yang dipaparkan di layar seorang uskup, tentu ada beberapa fakta menarik di sebalik proses produksi filem ini yang jarang diketahui.

  Mahu tahu apa-apa? Ayuh, lihat fakta menarik berikut, geng!

  • Enggan berlakon berbanding dengan sinetron yang pernah dilakukannya, Matt dan Mou menjadi filem genre drama pertama yang membintangi Prilly.

  • Walaupun Prilly gembira kerana dalam filem ini dia digandingkan dengan kekasih sejati, tetapi ini adalah kebalikan dari Maxime yang bimbang akan berlakon dengan teman lelakinya sendiri.

  • Matt dan Mou pada asalnya adalah kisah Wattpad oleh Wulanfadi yang berjaya dibaca berjuta-juta kali dan kemudian diusahakan sebagai versi novel dan akhirnya difilemkan.

  • Dikatakan seperti satu sama lain dalam filem itu, ternyata Irsyadillah adalah "musuh" Prilly di dunia nyata yang anda tahu, geng. Ershad, yang merupakan rakan sekelas, rakan sekelas, dan juga kumpulan dengan Prilly, sering bertengkar kerana perbezaan pendapat.

  • Bukan hanya Prilly dan Ershad yang mempunyai hubungan di luar projek filem ini, ternyata Maxime dan Josephine juga mempunyai kawan ketika mereka berdua bersekolah di Bali.

  Tonton Filem Matt dan Mou

  MaklumatFilem Matt dan Mou
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.3 (79)
  Jangka masa 1 jam 36 minit
  Genre Komedi


  Percintaan

  Tarikh Tayangan 24 Januari 2019
  Pengarah Monty Tiwa
  Pemain Prilly Latuconsina


  Kevin Bzezovski

  Menjadi salah satu filem Indonesia dengan tema drama percintaan remaja, filem Matt dan Mou bukan sahaja memaparkan kisah cinta watak utama tetapi juga konflik keluarga yang dihadapi oleh Mou.

  Nah, bagi anda yang ingin tahu kisah penuh filem ini, anda boleh menonton filem Matt dan Mou di bawah ini, geng. Lihatlah!

  >>> Tonton Filem Matt and Mou <<<

  Itu adalah sinopsis dan beberapa fakta menarik mengenai drama romantik remaja Matt dan Mou, kumpulan itu.

  Apa lagi filem menarik yang anda mahu tonton? Tulis jawapannya di bahagian komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan