10 Permainan Spiderman Luar Talian yang Anda Perlu Cuba!

Inilah permainan Spiderman terbaik di semua konsol yang mesti anda cuba sebagai peminat superhero. Lihat senarai penuh!

Adakah anda salah seorang peminat superhero Spider-Man?

Akhir-akhir ini, Spider-Man telah bangkit semula setelah bergabung dengan Avengers dalam filem aksi terbarunya.

Tidak ketinggalan ada filem khas atau filem mandiri, Spider-Man: Homecoming dan Spider-Man: Into the Spider-Verse yang secara tidak dijangka menjadi terkenal di kalangan peminat superhero Marvel.

Nah, bagi anda peminat superhero labah-labah, Jaka telah menyediakan senarai cadangan untuk permainan Spiderman luar talian yang mesti anda cuba. Mari lihat lebih banyak lagi!

 • Spider-Man
 • Spider-Man 2
 • Spider-Man 3
 • Spider-Man: Dimensi Hancur
 • Spider-Man: Tepi Masa
 • Spider-Man dan Venom: Pembunuhan Maksimum
 • Spider-Man yang Hebat
 • The Spider-Man 2 yang Menakjubkan
 • Spider-Man Terunggul
 • Permainan Spider-Man Offline Terbaik yang Anda Mesti Mainkan!

  1. Marvel's Spider-Man

  Permainan Spiderman pertama yang dicadangkan oleh Jaka untuk anda mencuba adalah Marvel's Spider-Man, yang dilancarkan pada tahun 2018. Permainan ini diramalkan akan menjadi siri Spiderman terbaik.

  Dikeluarkan secara eksklusif untuk PS4, permainan ini sangat baik untuk semua pemain, walaupun bukan peminat superhero.

  Grafik sebenar, cerita menarik, dan permainan tegang menjadikan permainan ini yang terbaik di antara permainan luar talian Spiderman yang lain.

  PerincianMaklumat
  Pelantar PlayStation 4
  Genre Pengembaraan aksi
  Pemaju Permainan Insomnia

  2. Spider-Man

  Selanjutnya adalah Spider-Man yang dirilis pada tahun 2002 di berbagai konsol. Permainan ini berdasarkan filem dan mengambil pelbagai watak musuh dari buku komik.

  Terletak di kota New York, seperti filem Peter Parker yang digigit labah-labah dan mempunyai kemampuan superhero.

  Dia juga mengalami konflik dengan Norman Osborn dan berusaha untuk melawannya untuk selamanya. Permainan ini cukup menarik untuk dimainkan dan mempunyai kisah yang cukup menarik.

  PerincianMaklumat
  Pelantar Game Boy Advance, GameCube, Microsoft Windows, PlayStation 2, Xbox
  Genre Pengembaraan aksi
  Pemaju Treyarch
  Permainan Gameloft Permainan DOWNLOAD

  3. Spider-Man 2

  Nah, Spider-Man 2 adalah sekuel permainan pertama dan filem di atas, kawan-kawan. Permainan ini mengisahkan petualangan Peter menentang Dr. Otto Octavius ​​aka Doctor Octopus.

  Spider-Man 2 pertama kali dilancarkan pada tahun 2004 untuk pelbagai konsol. Dalam permainan ini, anda dapat menjelajah kawasan yang lebih luas di Manhattan, Roosevelt, Ellis, dan Pulau Liberty.

  Anda juga akan memerangi penjenayah bersenjata yang bersedia memerangi anda. Bukan hanya itu, anda akan melawan musuh khas seperti Shocker, Rhino, Mysterio, Doctor Octopus, dan musuh khas Calypso.

  Mari bermain permainan, kawan-kawan!

  PerincianMaklumat
  Pelantar Game Boy Advance, GameCube, Microsoft Windows, Nintendo DS, PlayStation 2, Wii, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Portable
  Genre Pengembaraan aksi
  Pemaju Treyarch

  4. Spider-Man 3

  Masih merupakan kesinambungan dari kisah Spiderman, permainan yang satu ini menjadi pemasangan ketiga yang terakhir kali untuk siri permainan Spiderman luar talian berdasarkan filem ini.

  Spider-Man 3 pertama kali dirilis pada tahun 2007 di berbagai konsol, salah satunya PS 3. Seperti dalam filem ini, anda akan melawan banyak musuh kuat seperti Venom dan Sandman. Bukan hanya itu ada musuh kuat lain.

  Mari melawan musuh dalam permainan Spider-Man 3 ini, kawan-kawan!

  PerincianMaklumat
  Pelantar Game Boy Advance, Microsoft Windows, Nintendo DS, PlayStation 2, Wii, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Portable
  Genre Pengembaraan aksi
  Pemaju Treyarch

  5. Spider-Man: Dimensi Hancur

  Selain dari kisah filem ini, Spider-Man: Shattered Dimensions adalah permainan yang paling unik antara lain.

  Permainan ini boleh didapati di pelbagai platform, salah satunya adalah Playstation 3 dan XBOX 360. Anda boleh menggunakan 4 bentuk Spiderman dengan kemampuan yang berbeza.

  Bercerita mengenai pertempuran Spiderman dari pelbagai alam semesta dengan Mysterio. Permainan ini sangat menarik untuk dimainkan, dan mempunyai grafik yang cukup bagus walaupun sedang dimainkan pada masa ini. Hebat!

  PerincianMaklumat
  Pelantar Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Xbox 360, Microsoft Windows
  Genre Pengembaraan aksi
  Pemaju Beenox

  6. Spider-Man: Tepi Masa

  Spider-Man: Edge of Time adalah sekuel permainan Spider-Man: Shattered Dimensions, dan dirilis pada generasi konsol yang sama pada tahun 2011.

  Menceritakan kisah pertarungan Spiderman dengan Anti-Venom. Cerita dalam permainan ini juga melibatkan perjalanan masa.

  Keseronokan permainannya sama dengan siri Spider-Man: Shattered Dimensions, ditambah dengan ciri unik dan grafik yang lebih baik. Tidak lengkap jika anda tidak bermain permainan ini, kawan-kawan!

  PerincianMaklumat
  Pelantar Nintendo DS, Nintendo 3DS, PlayStation 3, Wii, Xbox 360
  Genre Pengembaraan aksi
  Pemaju Beenox

  7. Spider-Man dan Venom: Pembunuhan Maksimum

  Seterusnya adalah Spider-Man dan Venom: Pembunuhan Maksimum . Permainan ini adalah permainan sekolah lama terbaik yang menceritakan kisah pengembaraan Spiderman dengan Venom.

  Anda juga akan bertemu dengan watak Marvel lain untuk melawan musuh yang kuat, iaitu Carnage. Permainan ini dimainkan dengan perspektif 2D, beat'em bergulir sisi dalam gaya permainan aksi sekolah lama.

  Permainan ini pertama kali dilancarkan pada tahun 1994 untuk konsol Super NES dan Genesis. Adakah anda mahu menjadi nostalgia dengan permainan sekolah lama? Main permainan sekarang, kawan-kawan!

  PerincianMaklumat
  Pelantar Super NES, Drive / Genesis
  Genre Pukul mereka,
  Pemaju Penciptaan Perisian, Pasukan Black Acclaim

  8. Spider-Man yang Hebat

  Adakah anda menonton filem The Amazing Spider-Man yang dilakonkan oleh Andrew Garfield?

  Anda boleh menjadi spiderman yang keren seperti dalam filem dalam permainan Spiderman ini. Anda akan melawan Kadal musuh serta 20 misi yang akan mengarahkan anda ke pertempuran dengan Badak dan Iguana.

  Gameplay The Amazing Spider-Man cukup menarik, tetapi sayangnya grafik dan ceritanya tidak begitu menarik. Walaupun begitu, anda masih boleh menikmati permainan ini, kawan-kawan!

  PerincianMaklumat
  Pelantar Nintendo DS, Nintendo 3DS, PlayStation 3, Wii, Xbox 360, Android, iOS, Microsoft Windows, Mobile, Wii U, Windows Phone, PlayStation Vita
  Genre Pengembaraan aksi
  Pemaju Beenox

  9. Spider-Man yang Hebat 2

  Sekali lagi sekuel dari permainan dan filem sebelumnya, The Amazing Spider-Man 2 mengisahkan tentang pertarungan Spiderman dengan Harry dan Wilson Fisk.

  Anda juga akan menemui pelbagai watak Marvel lain dalam cerita ini, permainan ini adalah kesinambungan dari siri sebelumnya.

  Permainan dan grafik kini jauh lebih baik dan mempunyai kegembiraan tersendiri ketika melayang menggunakan jaring labah-labah.

  Permainan ini juga cukup menyeronokkan untuk dimainkan, sayang, pendalaman cerita watak kurang mesra. Tetapi masih menyeronokkan untuk bermain!

  PerincianMaklumat
  Pelantar Nintendo DS, Nintendo 3DS, PlayStation 3, Wii, Xbox 360, Android, iOS, Microsoft Windows, Mobile, Wii U, Windows Phone, PlayStation Vita
  Genre Pengembaraan aksi
  Pemaju Beenox

  10. Manusia Spider Terunggul

  Terakhir adalah Ultimate Spider-Man , permainan yang dikeluarkan pada tahun 2005 untuk pelbagai konsol permainan seperti PS2, XBOX, Nintendo DS, dan banyak lagi.

  Permainan ini dibuat berdasarkan komik dengan tajuk yang sama, menceritakan kisah perjuangan Spiderman melawan symbiote.

  Permainannya cukup menarik dengan grafik gaya komik yang unik. Kisah yang disampaikan sangat menarik, kawan-kawan, sebagai peminat anda mesti mencuba permainan Spiderman yang satu ini!

  PerincianMaklumat
  Pelantar Game Boy Advance, GameCube, Nintendo DS, Microsoft Windows, PlayStation 2, Xbox
  Genre Pukul mereka, Dunia Terbuka
  Pemaju Treyarch

  Itulah permainan Spiderman terbaik yang harus anda cuba sebagai peminat Spiderman. Bila lagi anda boleh menjadi superhero jika tidak melalui permainan!

  Pada pendapat anda, antara 10 permainan di atas mana yang terbaik? Tulis pendapat anda di ruangan komen, sampai jumpa di artikel permainan seterusnya, kawan-kawan!

  Baca juga artikel mengenai permainan superhero atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan