15 Permainan Rias Terbaik di Android (Paling Menyeronokkan!)

Berikut adalah cadangan untuk permainan solek terbaik di Android untuk anda yang ingin mencuba jenama kosmetik yang mahal tanpa perlu membeli!

Pelbagai jenis permainan kini tersedia dan mempermudah pemain yang gemar bermain permainan mudah alih, terutama pengguna Android.

Salah satu jenis yang ternyata kurang diminati adalah solek alias permainan bertema kecantikan.

Adakah terdapat permainan tema solekan yang menyeronokkan?

Terdapat! Kali ini Jaka akan memberi anda cadangan solek terbaik di Android yang mesti anda cuba.

 • Salon Artis Makeup Perkahwinan
 • Tidak. 3-5
 • Permainan Make Up Salon
  • Salon solek saya
  • Salun Manis Makeup Gula-gula
  • Tidak. 3-5
 • Permainan Solek
  • Make-Up Me: Superstar
  • Almari Fesyen Barbie
  • Tidak. 3-5
 • Permainan Make Up Terbaik

  Jaka akan mengulas terlebih dahulu beberapa pilihan permainan solek terbaik, yang pastinya paling disyorkan untuk anda.

  Ingin tahu tentang sebarang permainan? Segera cari senarai di bawah:

  1. Salon Model Bintang Fesyen

  Permainan pertama ialah Fashion Star Model Salon . Dalam permainan ini, anda bukan sahaja ditugaskan untuk melakukan solek, tetapi juga menentukan pakaian dan aksesori terbaik untuk pelakon tersebut.

  Selepas itu, pemain dapat memaparkannya di catwalk dengan 3 tahap yang berbeza. Maksudnya ialah anda harus berpakaian pelakon semaksimum mungkin agar dapat beraksi di catwalk dengan maksimum.

  KelebihanKekurangan
  Terdapat mod catwalk setelah melakukan solek Kadang kala pepijat muncul
  Kualiti grafik yang baik -

  2. Salon Artis Makeup Perkahwinan

  Tidak seperti permainan sebelumnya, Wedding Makeup Artist Salon ditujukan untuk anda yang sedang menunggu hari perkahwinan anda. Boleh menjadi inspirasi, bukan?

  Dalam permainan ini, anda akan dijemput untuk membuat pengantin lengkap dengan memilih gaun pengantin yang terbaik. Selain menyediakan alat solek, anda juga ditugaskan untuk memilih pakaian dan aksesori terbaik untuknya.

  KelebihanKekurangan
  Jalan cerita yang menarik -
  Terang ketika dimainkan -

  3. Prom Spa Salon

  Rias fesyen dan majlis perkahwinan sudah ada, kini tiba masanya untuk Prom Nite. Nah, permainan yang sesuai adalah Prom Spa Salon .

  Dalam permainan ini, anda akan ditugaskan untuk menjaga watak wanita agar kelihatan cantik dengan menambahkan beberapa solek seperti gincu, eyeshadow, dan sebagainya.

  KelebihanKekurangan
  Banyak pilihan alat solek & aksesori -
  Grafik dan audio yang baik -

  4. Gadis Salon Makeup Ballerina Berpakaian

  Seterusnya ialah Salon Makeup Ballerina . Seperti judulnya, permainan ini mengundang anda untuk membentuk penari balet.

  Hampir sama dengan permainan lain, di Ballerina Makeup Salon itu sendiri, anda bebas menentukan pakaian dan aksesori yang akan digunakan.

  KelebihanKekurangan
  Pelbagai watak ballerina -
  Mudah dimainkan -

  5. Salon Make Up Hijab

  Permainan yang tentunya sedikit berbeza dengan permainan yang telah disebutkan di atas. Hijab Make Up Salon mengikut tajuk akan mencabar anda untuk memakai alat solek untuk wanita yang memakai tudung.

  Tugas anda cukup mudah iaitu menjadikan wanita-wanita ini menjadi sangat cantik. Selain menambah beberapa pemerah pipi, eyeliner dan lain-lain. Anda juga boleh menambah aksesori seperti cermin mata.

  KelebihanKekurangan
  Ringan walaupun untuk telefon kelas rendah -
  Pilihan tudung yang bergaya -
  Moms Permainan Simulasi Interaktif MUAT TURUN

  Permainan Make Up Salon

  Tambahan pula, ada permainan bertema solek dengan pengaturan tempat yang istimewa, iaitu salon. Sesuai untuk anda yang ingin merasakan sensasi berpakaian orang di salun seperti seorang profesional.

  Berikut adalah pelbagai permainan terpilih Jaka:

  1. Salon solek saya

  Dalam permainan ini, anda boleh mencurahkan kreativiti secantik mungkin dengan ciri-ciri yang ada. Tugas anda di sini adalah untuk menjadikan seorang puteri Cinderella secantik mungkin dengan melakukan perubahan pada dirinya.

  Nanti anda boleh menghiasi wajah puteri agar kelihatan cantik dan glamor, bermula dari menghias wajahnya dengan eye shadow, eye liner, lipstik, dan lain-lain

  KelebihanKekurangan
  Banyak ciri menarik Kualiti grafik asas
  Jalan cerita yang menarik -

  2. Salun Manis Makeup Gula-gula

  Dalam permainan Candy Makeup Sweet Salon ini , anda akan disajikan dengan dunia solek dalam konsep yang berbeza. Di mana TabTale menyediakan tema gaya gula-gula dengan warna yang indah.

  Di sini anda ditugaskan untuk menghiasi wajah model dengan alat permen makeover, seperti warna rambut, gincu, eyeliner, dan lain-lain, yang semuanya berwarna-warni. Dalam membuat rias wajah, anda pasti harus menghiasi wajahnya secantik mungkin.

  KelebihanKekurangan
  Rasa lebih berwarna -
  Saiz permainan kecil -

  3. Salon Makeup Puteri

  Sedikit berbeza dengan permainan solek sebelumnya, di mana dalam permainan ini yang dibuat oleh K3Games, anda bukan sahaja boleh membuat solekan wajah, tetapi juga harus menghiasi puteri dengan barang-barang hiasan, seperti anting-anting, tumit tinggi, kalung, dan aksesori lain.

  Di samping itu, anda juga boleh melakukan rawatan muka dengan puteri sebelum dia mengikuti acara penting. Sudah tentu anda harus bersabar menjaga dan mencantikkan puteri sehingga dia kelihatan cantik ketika mengambil gambar.

  KelebihanKekurangan
  Banyak aksesori dikemas kini -
  Mudah dimainkan -

  4. Permainan Spa Makeup untuk Gadis

  Permainan yang disebut Makeup Spa ini mungkin merupakan pilihan yang tepat bagi anda yang benar-benar ingin belajar solek. Di mana alat-alat dandanan yang terdapat dalam permainan ini benar-benar kelihatan seperti nyata, seperti bayangan mata, gincu, penata rambut, dan sebagainya.

  Bukan hanya melakukan makeover, pemain juga diberi peluang untuk mencantikkan gadis itu dengan pelbagai jenis pakaian yang telah disediakan.

  KelebihanKekurangan
  Alat solek menyerupai nyata -
  Model yang sangat nyata -

  5. Salun Makeup Perkahwinan

  Seperti yang ditunjukkan oleh tajuknya, Salon Makeup Perkahwinan ini memberi peluang kepada anda untuk mencantikkan gadis yang ingin melangsungkan perkahwinan. Anda harus melakukan perombakan atau membuat pilihan fesyen sebaik mungkin agar gadis itu kelihatan menawan ketika majlis perkahwinan.

  Terdapat lebih daripada 90 alat solek yang boleh anda gunakan kemudian, termasuk gincu, eyeshadow, eyeliner, blascon, warna mata, dan banyak lagi.

  KelebihanKekurangan
  90 alat solek lagi ada -
  Jalan cerita agak menarik -

  Permainan Solek

  Bagi anda yang secara khusus ingin mencari permainan yang secara khusus mengatur atau mendandan bahagian wajah, maka koleksi permainan solek ini adalah permainan yang anda cari.

  Berikut adalah lima permainan yang termasuk dalam cadangan Jaka:

  1. Make-Up Me: Superstar

  Permainan berdandan juga ditawarkan oleh Make-Up Me: Superstar . Permainan ini cukup menarik. Sebab permainan ini menawarkan watak wanita yang lebih pelbagai.

  Watak wanita dalam permainan ini sengaja disiapkan untuk menjadi superstar.

  KelebihanKekurangan
  Model watak yang pelbagai Pilihan mod kurang berbeza
  Permainan yang menarik -

  2. Almari Fesyen Barbie

  Suka Barbie? Anak patung yang cantik ini juga digunakan sebagai salah satu watak untuk permainan ini, namanya ialah Barbie Fashion Closet . Dalam permainan ini, pemain tidak hanya memilih pakaian kecil untuk watak Barbie, tetapi juga memiliki tugas untuk menjadikannya lebih cantik.

  Terdapat banyak alat solek yang dapat digunakan, mulai dari lipstik, bedak, eye shadow, hingga aksesori yang mempermanis tampilan Barbie.

  KelebihanKekurangan
  Ringkas, senang dimainkan -
  Model Barbie yang sebenar -

  3. Halloween Makeup Saya

  Permainan berpakaian satu ini mempunyai konsep yang sedikit berbeza dari permainan berpakaian sebelumnya.

  Halloween Makeup Me menawarkan konsep unik di mana pemain diminta untuk berpakaian dengan gaya Halloween.

  KelebihanKekurangan
  Konsep Halloween yang menarik Mod permainan agak monoton
  Kualiti grafik yang baik -

  4. Fesyen Diva

  Pernahkah anda terfikir untuk menjadi artis solek untuk diva? Diva Fashion Game akan merealisasikan impian ini secara maya. Permainan ini menawarkan permainan di mana pemain dapat menggayakan diva untuk menjadikannya lebih cantik dan menarik.

  Permainan ini, yang telah memenangi hampir 100,000 pengunduh, menyediakan pelbagai ciri menarik. Anda di sini dapat membentuk wajah diva dengan menggunakan pelbagai alat solek yang telah disediakan. Bukan itu sahaja, anda juga boleh memilih pakaian dan gaun elegan yang juga cantik.

  KelebihanKekurangan
  Saiz permainan kecil -
  Pilihan pakaian dan alat solek adalah pelbagai -

  5. Buat saya

  Make-Up Me adalah permainan yang akan menjadikan pemain sebagai alat solek wajah maya. Permainan ini, yang telah dimuat turun lebih daripada 80,000 kali, menyediakan beberapa ciri untuk menjadikan permainan lebih menarik.

  Permainan ini mempunyai ciri-ciri untuk mendandan wajah watak wanita dengan peralatan solek seperti pelapik mata, gincu, dan lain-lain.

  KelebihanKekurangan
  Mudah dimainkan -
  Pilihan pelbagai ciri -

  Itulah cadangan Jaka versi permainan Android terbaik yang mesti kita cuba mainkan. Menarik kan?

  Adakah anda mempunyai cadangan untuk permainan lain yang tidak kurang hebatnya daripada senarai di atas? Jangan lupa untuk berkongsi dan berkongsi di ruangan komen.

  Baca juga artikel mengenai Permainan atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan